22 Февруари, 2021 22:19 1 850 3

Върховният съд на САЩ проправи пътя за оповестяване на данъчните декларации на Доналд Тръмп

  • джо байдън-
  • сащ-
  • доналд тръмп

Адвокат на бившият президент на САЩ не отговори веднага на искане за коментар от страна на агенция Ройтерс

Върховният съд на САЩ проправи пътя за оповестяване на данъчните декларации на Доналд Тръмп  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В понеделник бившият президент Доналд Тръмп претърпя сериозен неуспех в дългия си стремеж да скрие подробности за неговите финанси, след като Върховният съд на САЩ проправи пътя за прокурора на Ню Йорк да получи достъп до данъчните декларации и други финансови записи на бившия президент като част от ускоряващо се наказателно разследване

Без коментар съдиите отхвърлиха искането на Тръмп да остане в сила решението на по-ниската инстанция от 7 октомври, с което нареди дългогодишната счетоводна къща на републиканския бизнесмен, превърнат в политик, Mazars USA, да изпълни призовка за предаване на материалите на голямо жури, свикано от Манхатън Окръжен прокурор - демократа Сайръс Ванс.

"Работата продължава", каза Ванс в изявление, публикувано след действието на съда, съобщава Ройтерс.

По-рано Ванс заяви в писмо до адвокатите на Тръмп, че техният офис ще бъде свободен незабавно да изпълни призовка, ако съдиите отхвърлят искането на бившия президент на САЩ.

Говорител на счетоводна къща Mazars заяви, че компанията е наясно с действията на съда и "продължава да се ангажира да изпълнява всички професионални и законови задължения“.

Адвокат на Тръмп не отговори веднага на искане за коментар от страна на агенция Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДОНИ

    1 3 Отговор
    ДА БЕШЕ НАТИСНАЛ КОПЧЕТО „НУКЛЕАР АТАК”
  • 2 Шекел

    8 2 Отговор
    Целта е да не се допусне Тръмп на власт отново.Той кривна от "правият" път.Това не трябва да се допуска отново.
  • 3 Тръмпист плюс

    4 0 Отговор
    Надявам се да му хванат "опинците" на Президента Тръмп, също както и с импичмънтите. Естествено, ще има и други дела: за сексуални посегателства, за присвояване в особено големи размери, за неследване вярната линия на Олигархията, за служба на чужди разузнавания и т.н.