8 Март, 2021 18:11 14 482 85

Кемтрейлс: Изсипват отрова от небето?

  • кемтрейлс-
  • въздух-
  • замърсяване-
  • отрова

За изпускането на токсични вещества в атмосферата и образуването на така наречените кемтрейлс няма никакви научни доказателства, казват специалистите

Кемтрейлс: Изсипват отрова от небето? - 1
Снимка: shutterstock

Някои конспиративни теории са неунищожими. Например тази за т.нар. кемтрейлс - следите по небето били от отровни химикали, които самолети разпръсквали, за да намалят световното население. Какво е истинското обяснение?

Виждаме ги всеки ден - следите, които самолетите оставят по небето. И докато повечето хора не им обръщат особено внимание, за някои те са от изключително значение. Защото в тях прозират мащабен заговор за контрол над човечеството.

Какво са кемтрейлс?

Според привържениците на конспиративната теория за т.нар. кемтрейлс, следите, които самолетите оставят, са всъщност резултат от разпръскване на отровни химикали. Това ставало по нареждане на елита, тайно управляващ света. Целта била да се забавят климатичните промени, а освен това да се контролират, разболяват и отравят хората.

Доказателства за тази теория нейните последователи откриват в някои свои наблюдения: например, че следи остават след самолетите дори и по напълно безоблачно небе. Или пък, че някои самолети нямат подобна “опашка”, а при други тя остава много дълго. Има и снимки, на които следите те прекъсват, ту се появяват на почти еднакви интервали. За последователите на теорията за кемтрейлс това е явно доказателство, че пилотът през определен период от време натиска копчето, с което се изсипват отровите.

Какъв е произходът на тази ирационална вяра?

Този въпрос не е докрай изяснен. Хората обаче често търсят видима причина, с която да си обяснят различни промени в здравословното състояние – например, когато ги боли глава или се чувстват отпаднали. Други пък се опитват по този начин да намерят обяснение за различни природни явления или катаклизми. Във всеки случай си личи, че понятието „кемтрейлс“ се радва на голяма популярност. При търсене с ключова дума в Гугъл се откриват над 4,6 милиона попадения. Сериозни научни предавания също са обсъждали въпроса. Пълно е и с книги, някои от които носят сензационни заглавия от сорта на „Заговорът в небето“.

Как се образуват кондензационните следи?

В научната сфера действително са били обсъждани, поне на теория, различни идеи за опазване на климата чрез разпръскване на вещества в атмосферата. Ставало е дума например за съединения на алуминия и желязото, както и за сажди. Известно е също, че на някои места изстрелват в атмосферата сребърен йодид, за да окажат влияние над времето – например за да предизвикат валежи. За момента обаче подобни методи не са се наложили масово заради тяхната висока цена и недоказана ефективност.

Учените обаче са единодушни, че т.нар. кемтрейлс не съществуват. От Германската метеорологична служба обясняват, че изображенията по небето всъщност често представляват „заледени облаци“. Те се образуват по следния начин: При определени метеорологични условия въздухът на голяма надморска височина е доста влажен, но все пак недостатъчно, за да се образува облак. Ако обаче самолет премине на това място, отделените от него водни пари и отработени газове образуват малки капчици, които температури от минус 50 градуса незабавно замръзват и стават видими като облаци.

При опроделени климатични условия тези облаци могат да останат непромени с часове. Често те се разпръскват от вятъра. В зависимост от това колко движение има във въздуха, колко високо лети самолетът, дали той се снишава или се издига, следите от него изглеждат по различен начин. Контурите се определят от траекторията на полета. Ако контурите са прекъснати на определени места, това се дължи на различната концентрация на водни пари в околната атмосфера.

Признаци за кемтрейлс във въздуха няма

От германското Министерство на околната среда, защита на природата и ядрената безопасност потвърждават: кемтрейлс не съществуват: “Линиите по небето са кондензационни следи от самолетите. Те са безопасни за хората на Земята, но оказват влияния върху околна среда.”

За изпускането на токсични вещества в атмосферата и образуването на така наречените кемтрейлс няма никакви научни доказателства, казват специалистите. Независимо от това германското Министерство на екологията редовно се занимава с темата, оборвайки тезите на различни конспиративни теории.

С измервателна станция в най-високата точка на Германия - връх Цугшпитце - учените ежедневно предоставят данни за състава на въздуха. Регистрират се всички видове замърсители и парникови газове като CO2. При наличие и на най-малка концентрация на отрова във въздуха всички измервателни уреди и станции, включително и тези на Службата по въздухоплаването, незабавно биха дали алармен сигнал.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 38 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянец

    22 83 Отговор
    Ааа не е верно, един русофил твърдеше за пилот който разпръсква. Купихте ли си вече от шапките против пет житу?! Бързайте, хвърчилков целия е с пет жи шапки, по две ги носи и като за пръскат му звънят другарите да не излиза, той и ковида го пръскат вие какво знаете!!

    Коментиран от #17, #27

  • 2 Ако,факти ли сте

    36 4 Отговор
    Оправете си скапаното заглавие и спрете с рейки новините.
  • 3 Гост

    87 13 Отговор
    ДОБРО УТРО...................ФАРМАЦЕВТИЧНАТА МАФИЯ ТОВА ГО ПРАВИ ОТ ГОДИНИ...........КАКТО И СЕГА С ТОЯ ГРИП....ДОКАТО НЕ ПРОДАДАТ ВАКСИНИТЕ НЯМА СПИРАНЕ.................ИЗРОДИ.
  • 4 Лейка

    58 6 Отговор
    Пак ли тъпанарите от Довче Веле? Да кажат и че ковид го ръсят по въздуха и да спрат. Идиотщината при тях няма край.
  • 5 DW-пропаганден машинен

    70 9 Отговор
    Щом DW са се заели "ни в клин ни в ръкав" да ви обясняват, че нещо е конспирация, огледайте се ослушайте се почти 100% сигурно е че не е конспирация !!! Плоски жaлки манипулатори са DW, четете и не еярвайте на ушите си!

    Коментиран от #13

  • 6 Просветен илюминат

    68 17 Отговор
    Потърсете в YouTube геоинженерство да видите няма ли факти и обяснения.
    Нормален самолет не оставя такива дири по небето.

    Коментиран от #9, #10

  • 7 Гост

    27 20 Отговор
    Значи всички коли през зимата пускат кемтрейлс от ауспусите си....😂

    Коментиран от #60

  • 8 Иван

    45 8 Отговор
    Изключително глупава статия! И..Какво точно се опитвате да кажете? Издишате!

    Коментиран от #71

  • 9 Шайка

    7 19 Отговор

    До коментар #6 от "Просветен илюминат":

    Айде пак виж кое какво оставя!!! Аман от науки хора. Като незнаеш, поне прочети или питай.

    Коментиран от #24

  • 10 Гост

    27 36 Отговор

    До коментар #6 от "Просветен илюминат":

    Горе е -50 пичага, това е конденз от топлия двигател, все едно зимата да се чудиш защо ти пуши от ауспуха. КОНДЕНЗ е верния отговор

    Коментиран от #21, #30, #34

  • 11 Дреме ми

    12 11 Отговор
    Факти бг. Много се излагате с такива статии. Спрете се малко, ставате смешни.
  • 12 Хохо

    10 28 Отговор
    Бил Гейтс чипира Сорос дърпа конците ,а Кремъл им изпи акъла на русофилите Тръмп ще ги спаси
  • 13 мислещ

    37 0 Отговор

    До коментар #5 от "DW-пропаганден машинен":

    Иронията е, че дори с такива "Оборващи" статии, ще накарат доста хора да се замислят. Не всеки изобщо се е замислял за това. Е, сега подсетиха още хора да се замислят.
    Браво, Зеле, има полза и от вас от време на време.
  • 14 Бай Ганьо

    13 10 Отговор
    През зимата и аз сам кемтрейлс защото излиза пушак от оста та ми.
  • 15 El az

    53 6 Отговор
    Тези които не вярват в кемтрейлс са същите тези които сега тичат да се бият ваксини от които никой не знае какви са страничните ефекти след една-две години в момента масово се правят тестове над хора

    Коментиран от #18

  • 16 El az

    48 7 Отговор
    Един бог знае с какво ни пръскат от небето от десетилетия насам

    Коментиран от #29

  • 17 Политолог

    16 20 Отговор

    До коментар #1 от "Софиянец":

    Ушанката предпазва от всичко😂 Дори и от умствен процес😂

    Коментиран от #53

  • 18 мислещ

    26 2 Отговор

    До коментар #15 от "El az":

    И това даже им го пише в листовката...ама те като същински "конспиратори" не вярват и мислят, че фармафията ги лъже и ваксините всъщност са напълно тествани и безрискови. Иронията е на макс.

    Коментиран от #31

  • 19 човек от народа

    19 4 Отговор
    не бе , пръскат с тройна ваксина против простотия, зомбиране и промиване на мозъци ! но изглежда не е особено ефективна......
  • 20 Кочо

    30 3 Отговор
    Ако не е със самолетите, с какво ви пръскат тогава?! А, че наистина сте напръскани, никой със запазен разум вече не се съмнява! Пръскат Ви! Очевидно! Химичеси пневмонит! В ясно време по малко пръскат. Ноември пръскаха в облачно и дъждовно време, а преди в такова време изобщо не летяха!

    Коментиран от #22, #38

  • 21 къде е

    12 8 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    минус 50.На12000 метра ли.Ти НА САМОЛЕТ ВОЗИЛ ЛИ СИ СЕ.

    Коментиран от #25

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 А КОЙ ЩЕ

    6 1 Отговор
    Докаже ,ЧЕ това са САМОЛЕТИ😬А?!

    Коментиран от #58

  • 24 Просветен илюминат

    38 3 Отговор

    До коментар #9 от "Шайка":

    Спори със себе си и винаги ще бъдеш прав.
    Темата е много изтъркана,а и съм говорил с човек професионален летец.
    Другият съществен момент е да се замислят повече хора,колко често летят тези самолети и на базата на това колко струва един летателен час на един самолет какви са парите и от какво идват те за да тъкат така много самолетите,когато става после цялото на следи.
    И защо след едни самолети изчезват следите,а след други не?
    Нали било минус 50 горе?
    И защо самолетите след които има следи нямат никакви знаци по тях на авиокомпании?

    Коментиран от #61

  • 25 Просветен илюминат

    9 5 Отговор

    До коментар #21 от "къде е":

    А дали летят на 12км и ти ще го виждаш с бинокъл?
  • 26 дойче веле

    26 5 Отговор
    ДОЙЧЕ ВЕЛЕ Е ТЕРОРИСТИЧНА АНТИНАРОДНА ОРГАНИЗАЦИЯ РАЗСПРОСТРАНЯВАЩИ ОТКРОВЕНИ ЛЪЖИ.
  • 27 860

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Софиянец":

    Ле лее ,колко си прост.
  • 28 Нане

    0 5 Отговор
    появили се дира значи са отворили крана на кенефа
  • 29 Лайка

    1 8 Отговор

    До коментар #16 от "El az":

    С простия ви пръскат и праскат. То се вижда поне тук. Факти защо не спрете тази статия? Или се радвате като малки мазо... сти. Падате много надолу.

    Коментиран от #85

  • 30 Просветен илюминат

    4 4 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    И от комина пушека зимата ли е от Кондев?
  • 31 El az

    25 2 Отговор

    До коментар #18 от "мислещ":

    Какво да кажеш на народ който не осъзнава че в момента се тестват хората ваксинацията почнала глупости тестването почна затова ви дават декларация че сте запознати с еди си какво и не отговарят ако нещо се случи с вас не е минала още и една година от създаването на тези ваксини Никой не знае какво може да причинят в дългосрочен план затова в момента се тестват хора Аз лично Благодаря на тези хора които са толкова смели че се подлагат на тези опити изобщо не одобрявам това че по телевизията и навсякъде се казва ваксинацията започна а не тестването започна в еди си коя страна
  • 32 Ами замислете се малко

    33 1 Отговор
    Нали не мислите че учените са измислили Атомната бомба преди 75 години и от тогава никакви гадости не са измислили!
    Представа си нямате как ви манипулират и какво правят с вас!
  • 33 един от стадото

    26 6 Отговор
    за моя регион около Варна съм следил в реално време полетите на кемптрейлса. Точно над мене минава, диря с километри, поглеждам картата със самолети над града, в момента няма полет. След минута гледам има. Поглеждам от балкона, вярно. Минава пътнишкия лайнер, дирята къса, изчезва до минута..Ползват международните трасета, хитри са. Операторите няма как да не знаят, явно ги крият. За Бя и средна Европа излитат от Грузия. Най- голямата им база и лаборатория за такива експерименти е там

    Коментиран от #48

  • 34 Просветен илюминат

    17 2 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Като димят зимата заради студа и конденс колите защо след всяка кола не оставя дълга диря и по магистралите не е запушено както се оставя дирята по небето и разширява и става като пелерина?

    Коментиран от #36

  • 35 Пилотът натискал копчето

    8 18 Отговор
    Смяяяях... Сигурен съм че тази статия е писана специално за Ганьо и я няма никъде по сериозните медии...Ганьо конспиратора е издигнал България до едно от челните места в света, но по-отношение на какво!?😀
  • 36 Щото не карат

    9 6 Отговор

    До коментар #34 от "Просветен илюминат":

    в облаците на минус 70 градуса и щото турбината на самолета няма нищо общо с ауспуха на ладата ти...

    Коментиран от #41

  • 37 Behemoth

    1 8 Отговор
    Това е същото като да вярваш в християнството...нужна е вяра а не здрав разум

    Коментиран от #59

  • 38 До Кочь

    1 4 Отговор

    До коментар #20 от "Кочо":

    С пропагандата отдавна ,не се усещате даже и имаш последователи даже, не е майтап сериозно е умственото състояние на населението
  • 39 Преди 30 години над родното ни небе

    21 4 Отговор
    Пазено от НАШИ РАКЕТИ И ИЗТРЕБИТЕЛИ НИКОЙ АМА НИКОЙ НЕ МУ СЕ КОНДЕНЗИРАХА ГАЗОВЕТЕ....... СХВАЩАТЕ ЛИ ЛОГИКАТА НА РАЗГРАДЕНИЯ ДВОР......
  • 40 BigBulgarianBoss

    6 9 Отговор
    Да и тези пилоти и, които разпръскват отрова после кацат на земята и си я дишат. Айде стига бе
  • 41 Просветен илюминат

    8 2 Отговор

    До коментар #36 от "Щото не карат":

    Много елементарно ми обяснявате нещата един път на минус 50,сега на минус 70,после с пример зимата как колата пуши,а явно едните самолети като не оставят следи е топло,другите когато оставят е студено.......

    Коментиран от #43

  • 42 Мхм

    28 1 Отговор
    Щом от DW започнаха да обесняват, че това е конспирация, означава че е истина кемтрейлсът във въздуха!
  • 43 Ако си се возил

    2 8 Отговор

    До коментар #41 от "Просветен илюминат":

    някога на самолет щеше да знаеш ква е температурата отвън....А относно следите, в статията е обяснено как се образуват...А че пилотът натиска копчето изобщо не звучи елементарно, а!?😂

    Коментиран от #69

  • 44 дявола

    7 2 Отговор
    За тази цел Руснаците имат ракети няколко да се свалят и готово
  • 45 JEB

    5 7 Отговор
    имам един мой и него всеки ден го пръскат..викам ей кой викам ще харчи пари да пръска хора дето не познава ??..представи си какъв зъл аерозол трябва да е да пръскаш от 10 000 метра за да има ефект на земята и колко тона са това..той гледа и други клик байтове в интернета едгар кейси и прочее простотии..спрял съм да споря с него защото става червен и ще стигнем до бой някой ден

    Коментиран от #68

  • 46 JEB

    8 4 Отговор
    условията на различна височина по различно време на деня при различен вятър в различно годишно време в зависимост със средната годишна амплитуда на градусите са различни..много ясно че единият ден ще има на другият няма да има..е намери някое видео на бомбардировач от втората световна и там има диря

    Коментиран от #47, #62

  • 47 Ганьо конспиратора

    4 8 Отговор

    До коментар #46 от "JEB":

    Винаги мисли че е по напред от останалите😂

    Коментиран от #63

  • 48 Цветеслава Гълъбова

    2 7 Отговор

    До коментар #33 от "един от стадото":

    И като се събуди къде беше, на плажа ли!?

    Коментиран от #49

  • 49 един от стадото

    8 0 Отговор

    До коментар #48 от "Цветеслава Гълъбова":

    ако не спазвах правилата на сайта щях да ти кажа къде бях, ама на ухо
  • 50 Българин

    0 4 Отговор
    А бе вие сериозно ли не схващате хумора, ужас
  • 51 Джо самолета

    2 7 Отговор
    Ако тези със самолетите можеше да пръскат и мозъци щеше да сме напред с матриала. Че като чета има голяма нужда!
  • 52 Бай Златан

    17 2 Отговор
    Добре е пичаги.Дайте сега аз да ви питам нещо.Аз съм един изключително прост човек.Защо има бум на депресиите,психическите заболявания и автоимунните?Второ защо един ден гледах преминаха към 30 самолета в пандемия,друг път едва един два.Трето като бях малък през деня ,минаваха пътни самолети и не оставяха такива следи.Помня ,че изтребителите оставяха такива следи и изчезваха за секунди.
  • 53 Демокрацията е лъжа!

    8 0 Отговор

    До коментар #17 от "Политолог":

    А бейзболната шапка предпазва ли? Или ти предпочиташ каубойска? А ботушки с високи токчета носиш ли или си ибикновен пе.ал?
  • 54 папардак

    15 1 Отговор
    Във всяка лъжа има доза истина.Как в условия на пандемия богати,станаха свръх богати.Как държава уж погиваща от covid САЩ,стана единствената пройзвеждаща илача(ваксината) за лечението му,като преди това бе регистрирана 5 месеца по-рано ваксина нооооо забележете руска.Как знаят с точност месеца семицата и денят за грипните епидемий.И какво се оказа маските от 0,50лв спряха грипа.Еми що не въвеждахте маските от 0,50 лв,като задължителни преди 10 години до днес,ами продавахте прахчета и смукалки за илач,и след това тежко и скъпо лечение.
  • 55 www

    7 3 Отговор
    Не бе, мед и масло ви сипват, само си подложете чашките! Тъпаци!
  • 56 misirkolog

    10 0 Отговор
    Ми.сирки, да вярваш на очите си не е ирационална вяра! Ирационално е да вярваш, че Винету ще ви повиши жизнения стандарт!
  • 57 btw

    13 0 Отговор
    В мрежата има записи на хора, от различни части на Европа, които остъргват от колите си валящите "сахарски пясъци" и показват, че те имат магнитни свойства. От Дойче Зеле да коментират и това!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 111

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Behemoth":

    Е ти пък вярваш в чипа си, как да разбереш хората, като не си човек?
  • 60 не е така

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Само ти ги изпускаш, но преди това един самолет ти ги вкарва!;)
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Виж ком 39

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "JEB":

    .......
  • 63 Само че не ганю е измислил

    7 0 Отговор

    До коментар #47 от "Ганьо конспиратора":

    Вица за прасетата и конспиративните теории убеждаващи прасенцата че тва чи щели да ги колят за коледа за манипулативни конспирации......
  • 64 ТОЧКАТА

    4 0 Отговор
    ДВ направо разсея кемтреила!!!!!!и го направи мъгла в която Обаче конспирацията останааааа......
  • 65 Марин

    4 4 Отговор
    Тъпаци. Казват се Кондрейлс бе, кретени неграмотни.
    Кондензационни следи.
    Аз съм авиоинженер и оправям тези набедени самолети. Пълни глупости.

    Коментиран от #66

  • 66 Гошо

    1 2 Отговор

    До коментар #65 от "Марин":

    🤣🤣 а сега им обясни откъде идва влагата, като изгаря керосина кво отделя, що едни следи остават дълго време други се разсейват веднага...... като гледам коментарите бая народ е "напръскан"! Ей и циганите в Хр. Ботев до летището от редовно пръскане са станали бели като сняг, със сини очи, и са по 2 метра високи!
  • 67 Последния софиянец

    0 1 Отговор
    Ами те на ръсят ама аз се крия под Орлов мост докато мине!
  • 68 Просветен илюминат

    4 0 Отговор

    До коментар #45 от "JEB":

    А кой дава милиарди заеми на България като тя само трупа дълг,но не успява да го върне?
    Как ще си вземе дадените пари ако продължава все така?
    На теб банката като не връщаш пари дава ли ти нов заем?
    И на кой света дължи пари и как се развиват технологиите като постоянно са нужни заеми?
  • 69 Просветен илюминат

    6 1 Отговор

    До коментар #43 от "Ако си се возил":

    Ето какво разквива пилот:
    Аз съм роден преди Втората световна война и наистина обичам своята страна /САЩ/. Днес виждам, как народа ни е поробен от убийци и престъпници, а населението е буквално подложено на геноцид. За това реших да направя тези разкрития на края на житейския си път.

    Тайната правителствена програма се нарича „Clover leaf“ /Листо от детелина/. Нейната цел е да се разпръсква смес от бариева сол върху цивилното население, за да се повишат нивата на алуминий, барий и стронций в атмосферата.

    Коментиран от #70

  • 70 Просветен илюминат

    8 2 Отговор

    До коментар #69 от "Просветен илюминат":

    По принцип следите от самолетните двигатели се появяват, защото кондензираните от двигателя частици от въглероден двуокис и водна пара замръзват заради температурата на таи височина -30 градуса по целзий. Тези замръзнали частици постепенно се разтапят и изчезват във въздуха. Не е взъможно да останат в небето повече от минута!

    Следите, които виждаме в небето днес НЕ СА НОРМАЛНИ! Те остават като неподвижни линии с часове, дайе и по цели дни! Официалното обяснение на авиолиниите, че това са следи от двигателите е абсурд - все едно да кажем, че изпаренията от нашия дъх в студен зимен ден могат да останат след нас с часове! Това е абсолютно невъзможно да се случи с нормалните газове, които изпуска един самолетен двигател!

    Не зная кой и защо го прави, но единственото, което мога да потвърдя е, че следите, които виждаме в небето НЕ СА ОТ ДВИГАТЕЛИТЕ НА САМОЛЕТИТЕ, и съм напълно сигурен в това!"

    Коментиран от #72

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Просветен илюминат

    5 2 Отговор

    До коментар #70 от "Просветен илюминат":

    През 70-те и 80-те години на 20-ти век пръскаха само над САЩ от военни и правителствени самолети. Днес пръскат над цял свят, почти всеки лайнер на гражданската авиация е оборудван със специални аерозолни пръскачки, за които много често самите пилоти не подозират. Те се контролират чрез сателитни системи - определят кога и какво точно да изпускат във въздуха.

    Белите следи НЕ ИЗЛИЗАТ ОТ ДВИГАТЕЛИТЕ, те излизат от пръскачки, обикновено разположени на крилете на самолетите:

    Коментиран от #74

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Градски

    2 1 Отговор

    До коментар #72 от "Просветен илюминат":

    Те Извънземните пращат Метеорити да ни пръскат и препаратът първо убива дъртите хлебарки дето са крадили
  • 75 Просветен илюминат

    4 0 Отговор
    Една от медиите в Хърватия, РТЛ телевизията, в статия, публикувана на интернет страницата на RTL.hr от 15.11.2011 г. написа:
    „Учените на Белия дом признаха, че атмосферата се „лекува“ със солите на барий, алуминев диоксид и други токсични съединения. Това, което те не признават, е фактът, че тези съединения са опасни за здравето на хората „.
    Все пак, въпреки това кратко обявяване на медиите, в интернет е възможно да се намерят безброй доказателства, събрани от активисти от целия свят. Също така, тук трябва да се спомене сайтът, който се занимава с Chemtrails-ите – Air Crap и в който можете да намерите много информация и новини, свързани с Chemtrails.
  • 76 Просветен илюминат

    5 0 Отговор
    А как ще обясните отделянето на повече следи отколкото са двигателите на самолетите?

    Коментиран от #79

  • 77 Просветен илюминат

    8 0 Отговор
    И това ли е кондензация от двигателя на самолета?

  • 78 Просветен илюминат

    6 0 Отговор
    И този ли не е наясно със следите?
    Споделих ви да потърсите в YouTube геоинженерство за какво става въпрос.......ето вижте какъв човек говори за това

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 ЕРЕКТУС МАКСИМУС

    1 1 Отговор
    Аспусите да изглеждат полета на Фалкон или за не запознати ракетата на Мъск и да кажат къде е следата
  • 81 ЕРЕКТУС МАКСИМУС

    1 0 Отговор
    Ауспусите да изгледат.
  • 82 32156676757

    3 0 Отговор
    Истината е някъде там ,между редовете ,които изговварят специалистите ,а те не са заинтересовани да имате знания !!!!
  • 83 гфпэаэ емтнж

    4 0 Отговор
    тровят народите по света с лекарства и химия в храните
  • 84 аха

    2 0 Отговор
    Ръсят ни якоооооуу!
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.