Last news in Fakti

9 Март, 2021 10:20 1 598 9

Желаещи US виза от 13 страни могат отново да кандидатстват

  • сащ-
  • виза-
  • зелена карта

На онези, на които е било отказана виза на или след 20 януари 2020 г. могат да поискат преразглеждане на решението, без да трябва да подават ново заявление или да плащат допълнителни такси

Желаещи US виза от 13 страни могат отново да кандидатстват - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Повечето кандидати за визи за САЩ, на които те са били отказани заради забраната, въведена от бившия американски президент Доналд Тръмп за достъп до американската територия за граждани от 13 страни, могат да подадат нови заявления за издаване на визи или да поискат ново решение по случая им, обяви Държавният департамент, предаде БТА.

Президентът Джо Байдън анулира разпореждането на Тръмп още в първия ден в стъпването си в длъжност. Според говорителя на Държавния департамент Нед Прайс кандидатите, на които е била отказана виза преди 20 януари 2020 г., трябва да подадат ново заявление и да платят нови свързани с това такси.

На онези, на които е било отказана виза на или след 20 януари 2020 г. могат да поискат преразглеждане на решението, без да трябва да подават ново заявление или да плащат допълнителни такси.

Според данни на Държавния департамент от 2017 г. след като ревизирана версия на първоначалната забрана на Тръмп бе оставена в сила от Върховния съд на САЩ на около 40 000 души бе забранено да влязат в страната. Някои страни бяха извадени от списъка с 13-те държави, а други добавени.

Към края на президентството на Тръмп той включваше Мианма, Еритрея, Иран, Киргизстан, Либия, Нигерия, Северна Корея, Сомалия, Судан, Сирия, Танзания, Венецуела и Йемен.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт!

    9 2 Отговор
    България не е член на ЕС, защото САЩ изискват визи за българи, като държава от третия свят !

    Коментиран от #8

  • 2 Мутата

    6 0 Отговор
    Да си я наврът между подопашните бузи.
  • 3 Stéphanie 🎲

    8 2 Отговор
    Със идването на Байдън американската мечта ще изчезне.За 4 години ще стане мармалад .Жалко че е Америка е много красива ........
  • 4 Америкамеца

    6 2 Отговор
    Краварници в България колкото щеш не ми трябва да ходя в друг доста по миризлив
  • 5 Пепино

    8 3 Отговор
    Да си избършат гъзовете с нея . Европа е 400 милиона и нагоре и е на 3 часа със самолет максимум.Щатите са на един ден път с камили.

    Коментиран от #9

  • 6 Некрон

    7 3 Отговор
    Бъдещето е в Русия неразвита икономика с неизсечени гори, климата се затопля , не е много пренаселена като Ню Йорк с джендъри и афроамериканци 1000 души на 100 метра, красиви бели рускини, време е всички бели от Канада Америките Европа Австралия да се преселят в Ру,сия и да направим бяла Русия отново велика
  • 7 Гост

    3 0 Отговор
    В случая отмяната на визите касае предимно държави от третия свят, повечето от които мюсюлмански. Значи в САЩ си нямат други проблеми, че Байден първи ден от своето президентство се е загрижил за бъдещите емигранти.
  • 8 3324

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Факт!":

    Съвсем нормално е да изискват визи.Докато в България е последното място в което останаха разни русофилистици и най-вече комунета е нормално да не ни приемат с отворени ръце в развития свят.За корупцията тук дори няма смисъл да коментираме.
  • 9 3324

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Пепино":

    Така разсъждаваш ти,обаче реалността е ,че всеки българин при първа възможност ще хване пътя за САЩ на момента.Европа може и да я виждаме през прозореца ,а в САЩ има близо половин милион българи и най-голямото българско общество е именно там !