Last news in Fakti

12 Март, 2021 21:24 3 376 41

САЩ: Huawei, ZTE и три други китайски фирми са заплаха за националната ни сигурност!

  • китай-
  • сащ-
  • huawei

Списъкът предоставя съдържателни насоки, които ще гарантират, че с оглед изграждането на мрежи от следващо поколение в цялата страна, те няма да повтарят грешките от миналото

САЩ: Huawei, ZTE и три други китайски фирми са заплаха за националната ни сигурност! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В петък Федералната комисия по комуникации на САЩ (FCC) определи пет китайски компании като заплаха за националната сигурност съгласно закон от 2019 г., целящ защитата на комуникационните мрежи в Съединените щати, съобщава Ройтерс.

Списъкът на Бюрото за обществена безопасност и национална сигурност на FCC включва технологичните гиганти Huawei Technologies Co., ZTE Corp., Hytera Communications Corp., Hangzhou Hikvision Digital Technology Co. и Dahua Technology Co.

"Този списък предоставя съдържателни насоки, които ще гарантират, че с оглед изграждането на мрежи от следващо поколение в цялата страна, те няма да повтарят грешките от миналото или да използват оборудване или услуги, които ще представляват заплаха за националната сигурност на САЩ или за сигурността и безопасността на американците", посочва в прессъобщение изпълняващата длъжността председателка на FCC Джесика Роузънуорсел.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФАЩ терорист

    79 9 Отговор
    Всички не американски фирми са заплаха за Фащ'ската сигурност.
  • 2 Пазарна икономика по американски...

    78 9 Отговор
    Ние се вързахме и вече нищо нямаме!Всичко ценно ни взеха ,включително младите хора и бъдещето ни.Вервайте на демокрация,родила се в джунглата на капитализма...Които са повервали,не са цъфнали и вързали повече...
  • 3 ТаУмВзе

    78 6 Отговор
    За Кравария вече светът е тесен. Нали уж конкуренция на свободен пазар, Демокрацийка видиш ли. Таратанци! Китай притежава 21 век.

    Коментиран от #16

  • 4 Антигерб

    80 6 Отговор
    То кой ли вече не е заплаха за националната ви сигурност - когато изостанеш икономически и технологично почват да ти се привиждат заплахи за националната сигурност.
  • 5 Комонист

    7 68 Отговор
    Китай отдавна си го търсят

    Коментиран от #9

  • 6 Рико

    72 8 Отговор
    САЩ са заплаха за световната сигурност
  • 7 Хахаха

    7 55 Отговор
    По леко бе русофиле ще запалиш компа с антиСащ пропаганда от която на никой не му дреме ние сме съюзници и такива ще си останем въпреки платените тролове на Кремъл

    Коментиран от #12, #19, #40

  • 8 Шуши

    39 4 Отговор
    Те Хуавей като ви спрат кабела с интернета като преди две години и жи са сетите 😂
  • 9 До драката

    13 1 Отговор

    До коментар #5 от "Комонист":

    а ти намерили си го?!?
  • 10 Най Добрият

    20 6 Отговор
    Американец е бедният дето спи под моста и и пари не му трябват а най добрият Китаец е този който прати ЯДРЕН Подарък на Хамерика
  • 11 абе

    2 4 Отговор
    лапай си вашите .....!Наздраве...
  • 12 Антигендар

    21 4 Отговор

    До коментар #7 от "Хахаха":

    Доста неприятно задушлива миризма се носи от тебе ! Да не си се испуснал в гащите ?
  • 13 Скиорски

    20 2 Отговор
    Ами краварите сами да си изградят мрежите от следващо поколение. Кой ги спира ? Или нямат капацитета и възможностите за това ?
    Да вземат тогава някоя българска кабеларка да им наснове кабелите. Ще ги върнем в първо поколение. С пощенски гълъби.
  • 14 Бледолики

    1 20 Отговор
    Заплахата за всички е Китай

    Коментиран от #17, #32

  • 15 Дядо бг

    8 1 Отговор
    тези естествено не са били в америка и после са я открили а другите да не си въобразяват , че могат да присъстват в Бг! колкото и да се опитват , тъпанарите никога не могат да научат българския език! Това е Бугарица от 6 ти век! и още по старо- от 14 000 г! Жалко , че всички лъжат за траките! Асички лъгали мнооооооогоооо дълго
  • 16 Груйо

    2 23 Отговор

    До коментар #3 от "ТаУмВзе":

    Тебе вярно са ти взели има, че точно ли Китай защитаваш за конкуренция и свободен пазар дето всички не-китайски социални мрежи и платформи - фейсбук, туитър, ютуб и много други - забранени. На всичкото отгоре, крадат технологиите от фирмите, които произвеждат в Китай и после започват да копират същите продукти.
    Хусвей голям го вадеха, но бързо им потънаха акциите, като им спряха доставката на микрочипове, я проверете до кое място са паднали по продажба на мобилни телефони, а бяха номер 1 в света.

    Коментиран от #18, #26

  • 17 AKHIRAJ SINGH

    12 0 Отговор

    До коментар #14 от "Бледолики":

    а Арабските Муслими хич не сте заплаха нали? ХаХаХа
  • 18 Антитрол

    28 1 Отговор

    До коментар #16 от "Груйо":

    Та как точно китайците откраднаха технологиите за 5G като краварите все още ги нямат и сега китайците били заплаха за националната им сигурност.

    Ами като са толкова велики да си направят сами 5G мрежата и да не реват.

    И кои микрочипове са спрели на Хуавей след като те ползват главно техни в телефоните си.

    Ама вярно си Груйо

    Коментиран от #20, #21

  • 19 До незнаещия защо се хили

    13 1 Отговор

    До коментар #7 от "Хахаха":

    Американската икономика са санкциите.
  • 20 Груйо

    6 15 Отговор

    До коментар #18 от "Антитрол":

    Ех чугунена главо, прочети малко да не се излагаш. Микрочиповете са основен компонент и китайците не могат да си ги правят сами, купуват ги от американски или тайвански фирми. Преди да влезнат в сила санкциите, те успяха да закупят голямо количество, което вече е на изчерпване.

    Коментиран от #22

  • 21 Груйо

    8 13 Отговор

    До коментар #18 от "Антитрол":

    Относно 5G, понеже китайците виждат че не могат да се конкурират в съществуващите технологии, започнаха (Което е хитро) да разработват следващите им поколения. Проблема е че Хуавей е свързана със Китайската народна армия и инсталира шпионски софтуер в системите си, а не че са конкурентоспособни.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Груйо

    6 12 Отговор

    До коментар #22 от "Груйчо":

    Текезесар, уж втора икономика в света а до края на миналата година щели да достигнат 3% от световното производство. Що не потърси някоя по нова статия да видиш докъде са стигнали. Много ясно че като им врътнаха кранчето ще опитват да правят техни микропроцесори. Но докато стигнат Intel и тайванците, онези вече ще са още по напред.
  • 24 Плондера си е плондер цървул

    11 3 Отговор
    Китай е бил основният търговски партньор на ЕС през 2020 г., измествайки САЩ. През трудната заради пандемията минала година търговията между ЕС и Китай е нараснала, докато вносът и износът със САЩ са отбелязали спад в сравнение с 2019 г., сочат данни на Eurostat.
    Това се случва на фона на опитите на Брюксел да засили икономическите връзки с Пекин, включително и чрез двустранното инвестиционно споразумение. Този ход обаче води до притеснения сред европейските политици и гражданското общество, пише Politico.
    Нагоре, нагоре
    През миналата година износът на стоки от ЕС за Китай се е увеличил с 2.2%, а вносът - с 5.6%. Едновременно с това европейската търговия с останалия свят спада - надолу с 9.4% като износ и с 11.6% като внос спрямо 2019 г. Пандемията нанася сериозен удар върху трансатлантическата търговия, като износът на стоки от ЕС за САЩ намалява с 8.2% на годишна база, а вносът - с 13.2%. Така Америка вече не е водещият търговски партньор на съюза и е изместена от Пекин - износът на ЕС за Китай през 2020 г. е в размер на 202.5 млрд. евро, а вносът - 383.5 млрд. евро.

    Коментиран от #29

  • 25 Конфуций

    16 1 Отговор
    Алчност страх и секс Ти неща който движат света на малоумниците Секса е винаги на трето място Алчноста и страха се сменят Дойде времето на страха и това е напълно основателно Страхувайте се има защо
  • 26 Робин Худ

    17 2 Отговор

    До коментар #16 от "Груйо":

    Да крадеш от крадци не е кражба
  • 27 Вашингтон

    12 0 Отговор
    Честност справедливост демокрация Какво общо има това с милиардерите който харчат общественй ресурс /безумни банкови кредити за задоволяване на безкрайното си извратено его/
  • 28 САМО ДА ГО СПРАТ ТОЗИ ДОЛАР!!

    14 2 Отговор
    И Америка ще угасне!!

    Коментиран от #36

  • 29 Груйо

    3 15 Отговор

    До коментар #24 от "Плондера си е плондер цървул":

    Чугунен текезесар :)) какво ми ги копи-пействаш тези данни, тава е за общия им търговски обмен, ти знаеш ли за колко различни отрасли става въпрос. Нашия спор с теб е за микропроцесорите.

    Коментиран от #33

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Трета мотика

    11 1 Отговор
    Тези янки голяма параноя ги тресе , само врагове им се привиждат !
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 джендър

    7 4 Отговор

    До коментар #29 от "Груйо":

    Само не мога да се сетя кво сте се разписали за САЩ, като макс са имате по некой тираджия познат. Върха на реализиралите се българя в щатско е един съдия, деветина катаджии, дузина доктори, при които да не попадаш, сурболюк фирмаджий-ченчаджий затънали в заеми, няколко червени куфарчета бизнесмени и толкова перачи на сегашната власт и това е. Нулево представителство на политическо ниво, нула в службите или съдебната система на федерално ниво, пълна скръб в едрия бизнес там са шепа началник отдел пред смяна... А по форумите лаете. А как е всъшност да гледаш две деца тука знаеш ли??

    Коментиран от #38

  • 34 ГрУЮ

    11 2 Отговор
    Много са добри в краварството отвъдокеанските ни приятели. Под всеки вол, телета намират. Само и само други да не гушнат печалбите
  • 35 Американците са на първо място, изкукали

    5 2 Отговор
    И сянката им си е чиста заплаха за националната им сигурност. А проблемът е в изоставането във възможността да правят пари. Не им стига вятъра !
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Българин

    2 5 Отговор
    Плачете русофили безплатно е и сънищата за велик Китай и Русия

    Коментиран от #39

  • 38 ррр

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "джендър":

    Малко ти е информацията.Светът не е започнал с Net!
  • 39 Ессерем

    4 1 Отговор

    До коментар #37 от "Българин":

    Нещо мучене ли се чува от обора, нечленоразделни звуци?!
  • 40 ожги

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Хахаха":

    аха на тия дето те ръгясват денонощно вече им викаш съюзници а? Бе то сигурно целия факултето ти е съюзник на тебе лично и персонално.
  • 41 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    Националната сигурност на сащ обхващат ,,скромно,, цялата планета!!!!Ни повече ,ни по-малко...Даже и Черно море е ,,....от особено важно значение за националната сигурност на съединените щати...,,,както ни съобщиха преди няколко години.....