Last news in Fakti

13 Март, 2021 12:25 2 750 21

САЩ отхвърлиха големи китайски компании

  • сащ-
  • компании-
  • китай

Определят ги като риск за сигурност

САЩ отхвърлиха големи китайски компании - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ определиха големи китайски компании като заплаха за своята сигурност, съобщи FOX News.

Обявени са пет китайски компании. Решението е съобразено със закон от преди две години.

Той трябва да гарантира защита на американските комуникации. Компаниите са описани от Бюрото за национална сигурност.

Включени са технологични компании като Huawei Technologies Co., ZTE Corp., Hytera Communications Corp., Hangzhou Hikvision Digital Technology Co. и Dahua Technology Co. Предоставени са задължителни насоки.

Те гарантират, че при изграждането на мрежи от следващо поколение, няма да бъдат повторени грешки от миналото. Няма да се използва оборудване, което може да е рисково.

Китай вече призова за честно отношение към своите компании.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахахаха

    14 16 Отговор
    " Китай вече призова за честно отношение към своите компании. "

    Тези настигат 'муриканците по простотия с бесни темпове.

    Ей прилепоядните...я първо да уточните как чуждестрани компании не могат да изграждат вашите телекомуникационни мрежи ...и тогава да се пените!

    Коментиран от #20

  • 2 Значи вие

    30 17 Отговор
    Можете да подслушвате, наблюдавате, шпионираните, бомбардирате ако не се съобразяват с вас 2/3 от света, ма ако има подобни опасност за вас е било незаконно. Лицемерието американско край и срам.
  • 3 Реално

    28 11 Отговор
    Интересно е,как в последните години на САЩ цял свят вече им пречи-като се започне от държави-минете през компании и стигнете до конкретни хора...Хем са главни инциатори на глобализма и бизнеса без граници-хем искат само те да доминират...Еми няма как да стане-ще си плащате сега за алчността -която ви доведе до това положение...искахте да ви произвеждат без пари-а сега вижте как се обърнаха нещата...

    Коментиран от #5, #21

  • 4 Stéphanie 🎲

    23 8 Отговор
    Няма лошо БРАВО 👍Нека Китай не си мисли че е един ден све🌏 та ще е китайски😉 Инак са ми много симпатични,нищо лично към китайците респект .Малко по кротко да дават ‼А защо Байдън продължава делата на Тръмп нали бе луд 😉
  • 5 Stéphanie 🎲

    12 9 Отговор

    До коментар #3 от "Реално":

    Добре де другото РЕАЛНО 😉как са тръгнали скоро ще ядем ориз и ще говорим китайски .Ако не им сложат спирачка това ли искаш ?

    Коментиран от #7, #9, #10

  • 6 Сатъра на Хана

    12 6 Отговор
    В апаратурата на Китайците няма монтирани Американските системи за следене
    ....................... .......... Например центъра за следене на ЦРУ в Американското Посолство в София има проблеми със следенето на Българи , когато следенето минава през китайска апаратура
  • 7 А ко ще сложи

    10 3 Отговор

    До коментар #5 от "Stéphanie 🎲":

    Спирачка на слагащиге спирачки? Има си стара латинска поговорка: кой ще ни пази от пазачите!?!?

    Коментиран от #11

  • 8 Комонист

    8 4 Отговор
    Търсиха си и ще си го получат
  • 9 rule

    12 4 Отговор

    До коментар #5 от "Stéphanie 🎲":

    Ориз и сега си похапвам с най-голямо удоволствие!:) Колкото до спирачката...! Късно е!!! Духът е пуснат от бутилката! И кой ще го набута обратно вътре?!:) Демократите!:) Голям майтап! Алчността ще погуби нашата цивилизация! Ти не си ли глобалистка?!:) Значи не си демократка!
  • 10 Има един

    12 3 Отговор

    До коментар #5 от "Stéphanie 🎲":

    Швейцарски историк, професор с германски корени на име Даниеле Гансър или Гансер, зависи от превода на съответният език. Та този наистина впечатляващ и безпристрастен човек има много видеа в ютуб и канал там, няколко книги ( за съжаление не и на български) в които много точно и последователно описва външната политика на САЩ след ВСВ до днес. Интригите им , машинациите им, убииствата и насилственото сваляне от власт на неподходящите в техните очи други държавни ръководители и още много и много. Добре е човек да му изгледа видеата и прочете книгите на някой друг език който умее. Основният е немският. Дано са преведени и на английски, испански и френски . Потърсете в нета.

    Коментиран от #13

  • 11 4745

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "А ко ще сложи":

    Отговора е:" Дебнат се едни други." Лошото е че понякога една група от тях взима такова надмощие че останалите нямат значение!

    Коментиран от #12

  • 12 Винаги

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "4745":

    Останалите имат значение. Никой и никога не е покорил и няма да подчини целия свят на своите желания, идеи и мания за величие, надмощие и неутолима жажда за власт и пари. Справка: световната история.
  • 13 Stéphanie 🎲

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "Има един":

    Знам го приятелю 👍за съжаление, г-н Гансер, беше прав че Франция напълно спи. Във Франция само популярният и републикански съюз на François Asselineau
    предлага да се открият дискусии по тези въпроси , но той е обвинен в "конспирация"😉Необичайното мълчание на френските интелектуалци......да живеееее демокрацията при нас 😉А?

    Коментиран от #16, #18

  • 14 Фащ'ската

    6 3 Отговор
    Икономика се развива само чрез санкции.
  • 15 90% от бедните

    8 4 Отговор
    държави са по вина на американския начин за развитие на международната търговия.
  • 16 требе стригане

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Stéphanie 🎲":

    Франция не спи Франция и избират президентите и ръководят политиката ако се опитва да шава следват атентати убииства на знакови фигури и тн.
  • 17 ПЕНКО

    0 4 Отговор
    " КЪСНО Е БУЛКА ЗА ЦВЕТЕ " !!!! НАЦИОНАЛНАТА ВИ СИГУРНОСТ -НЕ ВАЖИ !!! ЦИОНИСТИТЕ -СЕМИТИ -ВЛАДЕЕЩИ САЩ И ТОРМОЗЕЩИ СВЕТА НА НАРОДИТЕ ---ЩЕ ПЛАЩАТ !!!!!!!!!!!!! ЖАЛКО- ЕВРЕИТЕ ТВОРЦИ СА ГЕНИИТЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО И АЗ ЩЕ УМРА ЗА ТЯХ !!!!!!!!!!
  • 18 Бледолики

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Stéphanie 🎲":

    Бъдещето е на François Asselineau иначе Франция е загубена
  • 19 туйонуй

    6 4 Отговор
    Нали САЩ щяха да станат колония на Китай след като Байдън вземе властта? Или забравихте какво пишехте по команда преди два месеца? (това за русофилистиците).
  • 20 Стига бе

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "хахахаха":

    И що си решил така, всичките им мрежи се изграждат съвместно със Сименс и Нокия. То поначало няма държава в света, която да може да изгради мрежи само със собствени средства.
  • 21 Дедото

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Реално":

    Ало руско зомби става на въпрос за територията на САЩ и нейната национална сигурност. Тепърва китайците и техните вируси ще ядат попарата. До сега крадоха на поразия технологии и Ноу хау от САЩ. Но гювеча свърши другари.