Last news in Fakti

16 Март, 2021 11:11 2 977 40

Ислямисти са обезглавявали деца

  • кабо делгадо-
  • деца-
  • ислямска държава-
  • обезглавени-
  • война-
  • ислямисти-
  • спаси децата-
  • мозамбик-
  • африка-
  • джихадисти

В Мозамбик са били извършвани ужасяващи престъпления

Ислямисти са обезглавявали деца - 1
Снимка: Shutterstock

Неправителствената организация „Спаси децата”, базирана в Лондон, разкри, че ислямисти са обезглавявали деца в провинция Кабо Делгадо в Мозамбик, предаде Би Би Си.

Майка разказа, че е трябвало безпомощно да гледа как военнопрестъпниците са убили по този начин 12-годишния ѝ син – близо до мястото, където тя се е криела с другите си деца. Повече от 2500 души са били убити, а 700 000 са напуснали домовете си от 2017 година насам, когато ислямистите започнаха да извършват атаки.

Бойците са свързани с джихадистката групировка „Ислямска държава”. Семейства са разказали пред служители на „Спаси децата” за ужасяващите престъпления, извършени в богатата на ресурси провинция. През месец ноември местни медии съобщиха, че над 50 души са били обезглавени на футболно игрище в Кабо Делгадо.

Правозащитните организации казват, че силите за сигурност също са извършили нарушения на човешките права, включително произволни арести, изтезания и убийства, по време на операциите си срещу джихадистите. Правителството на Мозамбик призова за международна помощ за потушаване на насилието. Служители на американското посолство заявиха, че американският военен персонал ще прекара два месеца в обучение на войници в Мозамбик, както и ще осигури медицинско оборудване.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 веселяк

    3 23 Отговор
    Айде бе, деца обезглавявали? А християни? Олелеле и ножове имали!
  • 2 Аха

    26 4 Отговор
    Пак американци са замесени и идват като "спасители", много интересно...
  • 3 Факт

    25 3 Отговор
    Създадено от сащ
  • 4 Стоян Александров

    17 6 Отговор
    Голяма работа. Направили са го от кеф. Лошите са руснаците, че се биха против това и за правова и демократична Сирия. Ах тези лоши руснаци...Бали така ни учат Господарите ни от Израел и САЩ.

    Коментиран от #10

  • 5 А.така

    17 2 Отговор
    петрол имат ли за да се намесят защитниците на свободата САЩ?
  • 6 име

    9 1 Отговор
    не с езика на омразата! чичко ви сорос ще ви напляска....
  • 7 Stéphanie 🎲

    11 5 Отговор
    Да пази Господ и да варди 😎При нас Charlie Hebdo им е проблем там какво ??Тази религия трябва да се забрани със зокан

    Коментиран от #17

  • 8 Генералът

    10 1 Отговор
    Да не би да не вярваш, че има варвари способни на подобни неща. Има и то много. Всички те трябва да бъдат обезглаве*и
  • 9 БоНба Шокк

    12 2 Отговор
    Ужac...cтудoвe, виeлици, вируcи, зaнзибaрcки кoвидaри, нoв щaм във фрaнция, иcлямиcти рязaли дeтcки глaви.............вce зaглaвия нa нoвинки oт тoзи caйт.
    И в другитe e cъщoтo.
    Зaщoтo журнaлиcтикaтa вeчe я нямa.
    Ceгa ги нaричaт Соntеnts writеr-и или oщe пo-мoдeрнo "cъздaтeли нa cъдържaниe".
    Зaбeлeжeтe CЪЗДAТEЛИ нa cъдържaниe -дeмeк пълнeж зa прaзнитe caйтoвe-пълнeж=cирeнцe в кaпaнa зa рeклaмoдaтeлитe......
    CКAНДAУ, БOНБA, ШOК!
  • 10 Абе Стоенчо айде стига с Русия

    2 10 Отговор

    До коментар #4 от "Стоян Александров":

    Ти забрави че Русия е със най много мисюлмани и джамий във Европа ⁉Как да се намеси може и руски мисюлмани да са

    Коментиран от #15

  • 11 Вече са и в Европа....

    7 4 Отговор
    Такива ислямисти се обучават в Турция от фашисткия режим, в Косово, Албания /готови за действие в Европейски страни/ и действат в Сирия - дето все ужким "добрите" руснаци бомбардират а същевременно дават все повече бази на ислямистите - Турция с вече изграждан аксон и в Кавказ - турско-азерски! НАТО съдейства също така активни за тяхното разпространение и въоръжаване!

    Коментиран от #14, #16

  • 12 Демократ......

    6 2 Отговор
    Да не говорим че новия президент в САЩ възнамерява да подпише указ /ако вече не го е подписал/ за свободното влизане на Сомалийски пирати в САЩ /обучавани също така в Турски военни бази/ ! Неотдавна имаше опит да се вкарат и в Гърция /ΜΑΡΑΘΏΝΑ/ и бяха обградили овчар в района на река Εύρος /Марица, Μαρίτσα/

    Коментиран от #25

  • 13 324

    8 0 Отговор
    ООН не е ли в ужас? Или са в ужас само, когато Шорош им нареди?
  • 14 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Вече са и в Европа....":

    Брех, къде го прочете, ти си по запознат и от ЦРУ, айде скрий се неЙде!!!
  • 15 Трол

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "Абе Стоенчо айде стига с Русия":

    В мноооого голяма грешка си! Нито най-голямата джавия в Европа е там-"И Рим - световната столица на католицизма има своята внушителна джамия. С площ от 30 000 кв. м. тя се счита за най-голямата в Европа. В нея се намира Ислямският културен център в Италия, който предлага културни и социални услуги както на сунити, така и на шиити. След деветгодишен градеж, джамията беше осветена през 2005 г. Строежът й е отнел над десет години, сградата е осветена през 1995 г." Нито най-много мюсюлмани има в Русия-"Великден е най-популярният религиозен празник в Руската Федерация, отбелязван от над 90% от всички руски граждани (източноправославни), включително голям брой нерелигиозни. Оценките за броя на мюсюлманите в Русия варират от 7 – 9 милиона. Също така там има от 2 – 3 милиона временни мюсюлмани, мигранти от територията на бившия СССР.[146] Повечето мюсюлмани живеят в Татарстан и в Кавказ."
  • 16 Хасан

    0 8 Отговор

    До коментар #11 от "Вече са и в Европа....":

    Какво общо има Турция !? А и Турция е единствената страна която пострада от ДАЕШ ...бомби ,атентати

    Коментиран от #21

  • 17 Хасан

    0 7 Отговор

    До коментар #7 от "Stéphanie 🎲":

    Ти пък си изтърси ...религиозен човек не може да убие невинен камо ли дете ..а още повече и мюсюлманин ...

    Коментиран от #19, #33

  • 18 Хасан

    8 3 Отговор
    Аз да ви обясня как работи света ..в Мозамбик сигурно има някакви полезни изкопаеми и някоя западна корпорация им текат слюнките ...пращаш един агент ,той вербува някакви терористи и в зависимост от положението може да са ислямисти ,комунисти ,сепаратисти ..извършват акции ..даваш място в медиите ..гражданско недоволство ..и военна операция за демокрация ..и източваш страната ..една позната рецепта

    Коментиран от #34

  • 19 Stéphanie 🎲

    5 2 Отговор

    До коментар #17 от "Хасан":

    Добре де Хасанчо защо....та нали във името на Пророка го правят и всичките там ритуали.Тази религия е като сатанизъм .Говоря като човек нерелигиозен -Разбира се, че учен може да вярва във Възкресението, но това е само поради простата причина, че всеки учен е подвластен на Ефектът на Дънинг и Крюгер. Тоест може да са някакви дипломирани учени примерно по биология или химия, но съответно да са доста слаби по история, история на религиите, по физика или по математика. И съответно слабите им познания в тези науки могат да ги накарат да вярват във всякакви измислици по отношение на тези науки.Защо не правят това във тяхната родина а посягат на невинен човек , дете ...🥺😰 във друга държава нарушаващи спокойствието и свободата на хората???До кога

    Коментиран от #20, #28

  • 20 Хасан

    5 3 Отговор

    До коментар #19 от "Stéphanie 🎲":

    Комунистите също са убивали в името на някакъв идеал за диктатура на пролетариата ..политическия ислям беше създаден в западни лабаротории и приложен вАфганистан за борба срещу Червената армия ...след разпада на СССР ,Запада имаше нужда от враг ..и това беше бедния бедуин от пустинята ..

    Коментиран от #22, #35

  • 21 сине майчин

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "Хасан":

    Ама верно ли бе? Ние щото сме по-прости от теб, хич не помним клиповете по турско-сирийската граница как даешци си гукат с турски граничари! Хич не помним сирийския нефт, който вървеше към Турция /не чи сега е спрял, ама рашъните си ги пуцат цистерните редовно/. Ама хич не помним с какво се занимаваше синковеца Билал Ердоан в Италия и защо избяга от там! Ама изобщо не помним къде ранените идилци получаваха квалифицирана медицинска помощ, не ще да беше в Куала лумпур, май по истанбулските улици се разхождаха оздравявайки! А така ли беше Асенчо?

    Коментиран от #23, #24

  • 22 Stéphanie 🎲

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан":

    БРАВО Хасанчо как му се казва ашколсун беййй издигна ми се във очите отново със това изречение 👍👩🏼‍💻Искам да те поздравя лично David Guetta направи специален ремикс .... live at MDL beast 2019 festival riyadh saudi arabia 

  • 23 Хасан

    1 3 Отговор

    До коментар #21 от "сине майчин":

    А бомбените атентати които терористи от ДАЕШ извършваха по улиците на Анкара и Истанбул помниш ли? Май си ги подминал ..и как така турците ще се разбират с ДАЕШ а пък те ще правят терористични операции ??

    Коментиран от #29, #36

  • 24 Хасан

    1 3 Отговор

    До коментар #21 от "сине майчин":

    И пак терорист от ДАЕШ изби невинни в новогодишната нощ в клуб Рейна ..
  • 25 Хасан

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "Демократ......":

    Взимай си хапчетата ..какви сомалийски пирати бълнуваш ?!
  • 26 мишмаш

    6 0 Отговор
    Ключовата дума тук е "ресурси". Сега сащ ще отидат да "освободят" Мозамбик от...ресурсите.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Хасан

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "Stéphanie 🎲":

    Венецуела е същата ..има един гаден " диктатор " който народа го е избрал и не дава петрола и златото на Сащ Ами ги ползва за благото на народа си ..колко е лош тоя човек Мадуро
  • 29 сине майчин

    3 3 Отговор

    До коментар #23 от "Хасан":

    Еми много просто бе Асенчо! Нали всичко, като стана известно на световната общественост и Ердо обърна палачинката и подхвана каузата на тюркутите в Сирия и стана и борец срещу тероризма-ПКК! И даешците го подпукаха! Ай сега само не ги изкарвай жертва турците! Е не така де, не сме чак толкова прости! Елементарен си бе човек, спри се, само глупееш!

    Коментиран от #30, #31

  • 30 Stéphanie 🎲

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "сине майчин":

    Може и да е прав ⁉Няма да ни кажат я се замисли за 11 септември 😉🗽🏙 има нещо гнило беше тръгнала версията че американците имали да връщат много пари на Б.Ладен тогавашният президент 😉дадени за предизборната му кампания⁉ смешното е че точно там стана това мисля че и във България да бяха опитали щяха да ги свал✈ят ...Веднъж Хасанчо да пише реалните неща пак ще има кой да му се кара
  • 31 Хасан

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "сине майчин":

    Виж сега Есад и Ердоган си изкарваха лятната отпуска семейно в Бодрум ..Сащ чрез Ердоган му предложиха да направи мирен преход като в България ..от руския лагер да премине в западния ..но той отказа и стана югославския модел с размирици и войни ..и се проточи дълго защото Путин се намеси и подкрепи ..всеки почна да се бие срещу своя терорист
  • 32 Гост

    1 0 Отговор
    Къде е Хасан да обясни колко е миролюбив един ислямист?
  • 33 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Хасан":

    А, ей го на, тука бил. Зависи каква му е религията, Хасане. Има кръвожадни религии. Тези на какви ти приличат?
  • 34 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    Западният модел на демокрация ни е известен, Хасане. Нямаме нужда ти да ни обясняваш как работел.
  • 35 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан":

    Бъркаш хронологията. Конфликтът в Афганистан е много преди да се разпадне СССР. А комунизмът не го давай за пример, защото никой не оспорва садистичните мерки, които прилагаше на противниците си. Това не оправдава зверствата на тези ислямисти, от статията.

    Коментиран от #37

  • 36 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Хасан":

    И това е поредното доказателство за "миролюбието" на тази религия.
  • 37 Stéphanie 🎲

    2 1 Отговор

    До коментар #35 от "Гост":

    Защо Путин използва Сирия като военна площадка да си тества новите оръжия ,наглеца има видеа във тубата.....Защо Путин прие много Мисюлмани и защо във Русия Има най мнго муски във Европа 😉Като застраховка нали 😉😂 да не ги бом**яТ защото има много техни там.
    Русия - стресната от собствените си мюсюлмани😉По всичко личи, че Русия отказва да забележи един очевиден факт: че в страната живеят не само християни, а и към 35 милиона мюсюлмани. Или тактика на Путин-"Москва е най-големият мюсюлмански град в Европа"😉 -
    Не може да има победа на една върху друга част на страната, иначе тя ще се разпадне .😉😉😉😉

    Запада търси врагове не там, където трябва. По скоро руснаците са заплаха за целият 🌏

    Коментиран от #38

  • 38 Хасан

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "Stéphanie 🎲":

    Запада използва мюсюлманите в борбата против комунизма още Хитлер навремето създаде мюсюлмански СС отряди в Босна ,Крим

    Коментиран от #40

  • 39 Роза

    1 0 Отговор
    За съжаление,докато свят светува,няма да се свършат изродите на тая земя!Тях ги има във всички времена и във всички народи.И винаги ще използват политиката и религията като оправдание за мерзките си,отвратителни деяния!
  • 40 Stéphanie 🎲

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Хасан":

    Имаш право за много неща Хасанчо ,въпреки че Хитлер е марионетка на Америка и Англия във НАЧАЛОТО .После когато лудостта му еволюира е бил спрян ---случайно дойде Америка да освободи Европа 😉Сталин и руснаците случайно са крили истината години наРед и са пускали интриги че се намира там някъде .....😉А във същото време е Хитлер бил убит от Руснаците .За мен най голямото зло е Русия защото е блато там диктаторите измъчват собственият си народ .Америка също не лъжат но няма сравнение със блатото.Аз съм за една силна Европа без провокация от Америка или Русия независима мен ако питаш.Другата грешка много хора забравиха какво каза Наполеон Бонапарт -Китай е болнав спящ тигър. Но когато се събуди, светът ще затрепери.Винаги съм ти казвала ако не бе религията нямаше да я има омраза между хората и истинските врагове много по лесно ще се различават.За исляма не казвам нищо защото преди хората си седвха във държавите нямаше мигранти .Визирам мисюлманските такива яд ме е че ако наистина нямат вина защо правят такива бели -и човек когато чуе за нечие зверство няма как да не бъде предобеден .Защо омразата е към Европа от ваша страна а не към Америка всичко започна от 11 септември ......