Last news in Fakti

18 Март, 2021 14:40 2 589 76

Г-7: Няма да признаем "опитите на Русия да легитимира окупацията" на Крим

  • русия-
  • г-7-
  • крим-
  • украйна

Използвайки сила срещу териториалната цялост на Украйна, Кремъл открито наруши международното право и погази тези принципи

Г-7: Няма да признаем "опитите на Русия да легитимира окупацията" на Крим - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Г-7 няма да признае "опитите на Русия да легитимира окупацията" на Крим, заяви обединението в комюнике, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Същевременно днес Русия тържествено отбелязва седмата годишнина от подписването на договора за присъединяване на полуостров Крим.

"Недвусмислено осъждаме временната окупация на Автономна република Крим и град Севастопол от страна на Русия", уверяват седемте най-богати страни почти точно седем години след началото на конфликта. "Не признаваме и няма да признаем опитите на Русия да легитимира тази окупация", изтъкват от Г-7.

В конфликта между подкрепяни от Русия въоръжени бойци и украинските сили от 2014 г. насам загинаха над 13 000 души, когато Русия анексира Крим, а проруски сили от Източна Украйна се опълчиха срещу Киев.

"Седем години след нелегитимната и незаконна анексия на Автономна република Крим и град Севастопол от Русия потвърждаваме непоклатимата си подкрепа и зачитане на независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна в международно признатите ѝ граници", настояват външните министри на страните от Г-7 (Германия, Канада, САЩ, Франция, Италия, Япония и Великобритания), както и върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел.

"Използвайки сила срещу териториалната цялост на Украйна, Русия открито наруши международното право и погази тези принципи", добавят те.

Подписалите документа се противопоставят "твърдо на продължаващата дестабилизация на Украйна от страна на Русия и по-специално на действията ѝ в някои зони от Донецкия и Луганския регион, предприети в разрез с ангажиментите ѝ, поети в рамките на Минските споразумения".

"За постигане на мир е необходимо цялостно да бъдат изпълнени споразуменията от Минск. Русия е част от конфликта в Източна Украйна, а не посредник в този конфликт", се допълва в документа.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бай Байдън

    66 9 Отговор
    Заглавието трябва да бъде: няма да си признаем Крим е руски!
  • 3 Бате

    64 5 Отговор
    Двулични лицимери.
  • 4 🗽🇺🇸 Army

    20 9 Отговор
    Германия каза Турция е надежден партньор; 30 млн турци в гeрмaния 7 пъти пo гoлямa тeритoрия oт гeрмaния втoрa в нaтo нaceлeниeтo e 80 пъти нa бългaрия уж я увикaли oт Aмeрикa и EC нo пaк я вчитaт зa гoлям и нaдeждeн пaртньoр, a ниe мaлки кoрумпирaни и нищoжни нe cмe нaдeждa зa никoй и нa никoй нe му пукa къдe ce нaмирa Бългaрия нa кaртaтa зa тях cмe няквo ocтрoвчe нa пaрaдoкcитe и aнaрхиятa
  • 5 РЕАЛИСТ

    74 8 Отговор
    Абе я стига сте скимтяли! Путин ви го каза ясно и разбираемо, Крим е руски и само Трета световна война може да промени нещата. Ако ви се живее в бункери до края на живота, може да опитате. Ако ли не, млъкнете и преглътнете станалото.

    Коментиран от #23, #75

  • 6 Бай Манчо

    64 7 Отговор
    Крим е Руски и не е анексиран . Г7 да кажат нещо за Косово или там не пипат ? :))))) По скоро и украйна ще се върне в границите на Руската Федерация без фаш.и.с.тите от лвов .
  • 7 Четник

    31 8 Отговор
    Праезик 1941 г. Немците заедно с обединена Европа нападнаха СССР призори,когато хората спят.Сега пак могат да го направят с помощта на Украйна,България,Полша и Балтийските тигри—Литва,Латвия и Естония
  • 8 🗽🇺🇸 Army

    43 4 Отговор
    ЕС и Г 7- няма да казваме че Крим е Руски защото е все едно да признаем че отнехме Косово от Сърбия и го направихме мюсюлманска терористична територия призната от нашите лакета любимия предател на българите генерал пожарникар Бойко Борисов Джипката
  • 9 Callahan

    33 6 Отговор
    В Крим стандартът на живот се е повишил тройно. Идете ги върнете в Украйна ако можете. Дайте да спретнем един референдум при нас за присъединяване към Германия и гледайте шоу! :))))))))

    Коментиран от #39

  • 10 Бивш канадец

    48 4 Отговор
    Щатите Калифорния, Юта, Невада, Тексас и Аризона всъщност са на Мексико, а не на САЩ. Нещо по въпроса? Или това не е политкоректно?

    Коментиран от #16

  • 11 Що триеш бе

    10 2 Отговор
    ...Анатолий пеДеасов !!!
  • 12 GnG

    43 3 Отговор
    Ceвeрнo Aмeрикaнcкитe Щaти и пocлушнитe им държaви, включитeлнo Бългaрия прeз 2008 г., ПРИЗНAХA caмooбявaнeтo нa Кocoвo и oтдeлянeтo му oт Cърбия, БEЗ РEФEРEНДУМ, c кoeтo узaкoнихa фaктa, в МEЖДУНAРOДНA ПРAКТИКA !

    6 гoдини пo-къcнo, в Крим бe прoвeдeн РEФEРEНДУМ, нa кoйтo кримчaни рeшихa пoлуocтрoвa дa ce oтдeли oт Укрaйнa, в кoятo бe извършeн ПРOТИВOКOНCТИТУЦИOНEН ДЪРЖAВEН ПРEВРAТ, и дa ce приcъeдини към Руcкaтa Фeдeрaция !

    Крим ce приcъeдини към Руcкaтa Фeдeрaция в cинхрoн c МEЖДУНAРOДНИТE НOРМИ и узaкoнeнaтa МEЖДУНAРOДНA ПРAКТИКA c примeр КOCOВO !
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 2 Отговор
    Търся ник МюМЮН ЗНЕ ЗАЩО.
  • 14 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    36 3 Отговор
    Руснаците правят Крим Най Модерната и непревземаема Крепост!Вероятно Кримския полуостров ще е Най хубавото за живеене място на планетата земя! Видяли ли сте какъв мост построиха за има няма 2г и няколко месеца!Понеже им спряха водата от Днепър,днес вкараха под морето цяла река....!и вместо да отива в морето сега бедния на вода крим става Воден рай!

    Коментиран от #18, #24, #28

  • 15 съби ли те

    12 3 Отговор
    ...газЪ, АНатолийййй !!!
  • 16 🗽🇺🇸 Army

    17 2 Отговор

    До коментар #10 от "Бивш канадец":

    Те и сега са Мексикански, и до ден днешен в техните територии има клауза за отделяне от САЩ по всяко време дори именно в тези щати цари пълна анария и се напълни с мексикански престъпници само огромните ресурси на тези щати с голяма икономика все още неклатят стола в Вашингтон
  • 17 Шляхтиц

    20 2 Отговор
    Крим е украински от 1962 до 2014 година, т.е., само 52 години от 1563 години известна и писана история на земите около крим.

    Коментиран от #45

  • 18 🗽🇺🇸 Army

    19 3 Отговор

    До коментар #14 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Крим е същата непревзаема крепост за Русия както Калининград граничещ с Германия и остров Сахалин в далечния изток въоръжен заради Япония и Китай

    Коментиран от #26

  • 19 Генерал от НАТО

    9 38 Отговор
    Не само, че няма да има подобрение на отношенията между нас Запада и Русия, но Русия трябва да се готви за тотален десант над Крим и евентуално окупация на големи територии в европейската и част! И нека тези от Карлуково да не ни "изпепеляват" с руски ракети защото в 21 век нищо няма да може да излети или да хвръкне от Русия при съвременните технологии и футуристични оръжия! Сега остава да и приложат и пълно икономическо ембарго каквото беше приложено на СССР, след което той се разпадна и беше унищожен икономически и политически! Крайно време беше! НАТО е думата която кара руснаците вече 75 години да повръщат още преди да настъпи утрото след препиването, също предизвикано от невъзможността дори да "пръцнат" във вятъра в посока натовска страна вече 75 години! НАТО е думата която се е заклинила като бодлива тел в стомасите на българските продажници, които ненавиждат стратегическият ни съюзник САЩ все едно са се опитали да прескочат оградата с бодлива тел и са си гризнали от бодливата тел на концлагерите, които скоро ще бъдат построени за тях тук в България-вярна натовска територия! Лаят и заплашват, като разгонени кучки питбул, но 75 години само лаят и подвиват опашки пумиярите...

    Коментиран от #25, #32, #34, #36, #73

  • 20 no name no face no number

    29 4 Отговор
    G 7 седемте гея нищо ново от тях те са такива във всичко

    Коментиран от #43

  • 21 сноу

    19 5 Отговор
    Абе вие нямате ли срам и малко достойнство, че кимате като ония кученца дето ги слагаха под задното стъкло на москвича ,на всяка амерска идиотщина..
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 требе стригане

    16 0 Отговор

    До коментар #5 от "РЕАЛИСТ":

    СТане ли 3-та световна живот повече тук няма да има.

    Коментиран от #29

  • 24 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Същата позиция има тази земя тук и,ако се вземе от сила,която да я удържи!ще държи портата към близкия изток и азия от една страна и Европа от друга...
  • 25 Бай Манчо

    27 2 Отговор

    До коментар #19 от "Генерал от НАТО":

    генерале по-малко филми гледай и пий нещо успокоително .
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 sotir

    28 2 Отговор
    ЕС признава АВТОНОМНА РЕПУБЛИКА КРИМ т.е. има право да се обединява с когото си иска както Косово например.За какво е това мучене след като има прецедент в централна Европа.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    9 1 Отговор

    До коментар #23 от "требе стригане":

    Нещото дет му викат ковид 19 ще ни спаси!Затова е и създадено!Бях ви казал,че ако този бай дън дойде.....Преди по време на кампанията петлаеше крачка ..а..а..... Сега го гледам оперил гребен.....Като да се кани времето да победи.....
  • 30 big

    16 0 Отговор
    А някой да ги пита?
  • 31 Сандо

    19 1 Отговор
    Седемте най-богати да вземат да си сметнат дълговете,че идва време за разплащане!
  • 32 ХАН КРУМ

    24 1 Отговор

    До коментар #19 от "Генерал от НАТО":

    сънищата са хубаво нещо, но като човек се събуди се връща в реалността.страха на запада е още от1949г и не го е напускал.оказа се,че една русия му стига, за да се стряска и при лягане и при ставане.варшавския договор го няма,но има китай ,иран ,сев.корея,пакистан–СВЕТА Е ОТНОВО ДВУПОЛЮСЕН.
  • 33 Троянеца

    6 0 Отговор
    Тия хубаво ги погледнете.През оная им е работа.
  • 34 GnG

    22 1 Отговор

    До коментар #19 от "Генерал от НАТО":

    И, кой ще воюва срещу руснаците в Крим, генерале ?!

    Да не стане, както през ВСВ, УКРАИНЦИТЕ да се обединят заедно с РУСНАЦИТЕ и да ви, натрушат главите ?! :)
  • 35 Е айде ся

    14 1 Отговор
    Те тия нови полове признаха, къде ги търсите в нормалното, нещо извратено ако има за признаване, те са на линия:)))

    Коментиран от #49

  • 36 Генерал ли си

    13 1 Отговор

    До коментар #19 от "Генерал от НАТО":

    пеdal ли си не знам,но първо се научи да пишеш и то нещо смислено и вярно.Тарас
  • 37 Уди Кълвача

    16 1 Отговор
    Нокой не я пита онази сбирка на имперялисти Г-7 света се люлее от разни измислени грипове благодарение на алчните западни имперялисти!
  • 38 браво

    7 4 Отговор
    Наздравееее,с празника!А ЕС да си гонят `демокрация-та с балона`..
  • 39 😀 знаем,знаем

    2 12 Отговор

    До коментар #9 от "Callahan":

    "Денег нет, но вьi держитес" - все пак е казано от министър-председателя на русия... Има видео в мрежата.😀

    Коментиран от #41

  • 40 ФАКТ

    15 2 Отговор
    Крим и там,където му е мястото.В Руската Федерация.Украйна е една пропаднала територия.
  • 41 Знаем, я

    8 3 Отговор

    До коментар #39 от "😀 знаем,знаем":

    Особено като почнете да се правите на богати на руснаците :)), нали по курортите ви знаем и вас и руснаците:))

    Коментиран от #44

  • 42 Троянеца

    20 2 Отговор
    Аз срещу Русия няма да воювам никога. Да ходят плевнелиев, каракачанов и захариева. Генералисимус боко да води славните легиони.
  • 43 G 7 има

    2 20 Отговор

    До коментар #20 от "no name no face no number":

    БВП 30 ПЪТИ по-голям от този на русия. 30 пъти! Разбираш ли въобще, за какво става въпрос? - Не, личи си по троленето ти. Плюс технологии и инкубатори за технологии. Икономическата и социалната разлика става все по-голяма и русия все по-изостанала.

    Коментиран от #46, #55, #56, #69

  • 44 😀 не ни знаете,

    3 5 Отговор

    До коментар #41 от "Знаем, я":

    защото по курорти в България не сме ходили от юли 1994 година. Живеем, развиваме си бизнеса, плащаме си данъците и прекарваме ваканциите си в нормалните държави.

    Коментиран от #47, #52

  • 45 умната

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Шляхтиц":

    минало!?Е,и!?Сега е живота така!..Само се зъбите,но нон бари....
  • 46 Да, бе

    14 2 Отговор

    До коментар #43 от "G 7 има":

    Особено сега се вижда, извращенията не могат да се откупят с пари, а и Китай ще се погрижи :)), Русия има много по голяма роля за човечеството и тя се вижда не само исторически, а и много по ясно сега

    Коментиран от #54

  • 47 Знаем, де

    5 3 Отговор

    До коментар #44 от "😀 не ни знаете,":

    Именно там:))), абе не се правете на богати на руснаците, бе:)) смешни сте

    Коментиран от #62

  • 48 Гост

    16 1 Отговор
    Русия ще се оправи и без това "признаване". Смях!
  • 49 по тачно

    2 2 Отговор

    До коментар #35 от "Е айде ся":

    3 пол!На тапия...
  • 50 Мара

    14 2 Отговор
    А за Косово, за Кипър, за Тексас, кво ше кажат от лицемерите от Г-7?
  • 51 другарят

    13 1 Отговор
    По реален обем и потенциал на икономиките в Г-7 влизат следните..1 Китай, 2 САЩ, 3 Индия, 4 Русия, 5 Япония, 6 Германия,7 Индонезия или Франция-спорно. Та питам за кое Г-7 става въпрос!?

    Коментиран от #57

  • 52 Троянеца

    2 1 Отговор

    До коментар #44 от "😀 не ни знаете,":

    Абе Чарли. Аз вземам моряшка пенсия. Ще плащаш като поп. Данъци, и всичко останало. И ще се правиш на лорд, пред туземците, доста добре ви познавам неграмотните мършляци със средно образование. Аз съм във гадната кочина България. 20 години бях по кораби.

    Коментиран от #59

  • 53 Д. Петров

    2 9 Отговор
    Тотални санкции от всички, за поробителите и отровители!
  • 54 Китай ще се

    6 5 Отговор

    До коментар #46 от "Да, бе":

    Погрижи, да си задържи Сибир без да го анексира, (а само експлоатира без да инвестира). Колкото до"приносът" на русия в световната наука и култура, отвори която и да е енциклопедия и виж съотношението на нобелови лауреати, композитори, изобретатели, художници..., между страните от G 7 и русия. На нормален човек свят би му се завил, докато дебил едва ли би разбрал, за какво става въпрос.

    Коментиран от #61

  • 55 Герд Мюлер

    14 2 Отговор

    До коментар #43 от "G 7 има":

    Русия е САМОДОВОЛНА страна. Тя може да си живурка самостоятелно и затворено. Тя има най-голямата територия в света и най-големите природни богатства. Именно богатствата са примамвали Наполеон и Хитлерм а сега и Байдън с папагалите от G6 (G7-САЩ). Не виждате ли всички, че природните ресурси искат да "лапнат" на Русия и от НЕЗАВИСИМА държава с ИСТИНСКИ СУВЕРИНИТЕТ да я превърнат в КОЛОНИАЛНА държава, каквато между впрочем е БЪЛГАРИЯ (а и не само тя). И благодарение на политиката на СИЛНИЯ човек в КРЕМЪЛ, Русия все още устоява своя суверинитет и независимост. Затова наивният Байдън мисли, че като свали Путин и ще превземе "крепостта". Само, че такива като Путин в Русия има много. Те ще продължат неговото дело. Така, че G7 трябва да "клекне" и един път завинаги да признае Крим за територия от РФ.
  • 56 ам сори

    2 2 Отговор

    До коментар #43 от "G 7 има":

    Ти какво има бе имаш ,тиква -зелена?!Ти си прост `повече` от Оня...

    Коментиран от #60

  • 57 Проблемът на

    3 6 Отговор

    До коментар #51 от "другарят":

    Тези, които ви държат е че сте функционално-неграмотни. В противен случай щяхте да отворите сайта на МВФ или на СБ и да видите за какво става въпрос, а не да пишете измишльотини, на които нормалните хора да се смеят и да ви се подиграват, че сте празни цинкови кофи.
  • 58 не може да бъде

    12 2 Отговор
    Тази декларация на Г-7 не говори за нищо друго,освен фарисейство и необясним инат.Ако бяха загрижени за благополучието на кримчани и техните права,нищо не може да им попречи да узнаят мнението на хората на място и Русия не би им поречила това проучване да стане по условията на Г-7!?Но те никога няма да го направят защото знаят какъв ще бъде резултатът!Тази декларация е също един смокинов лист за прикриване на истинските намерения на колективния Запад в отношенията с Русия - т.е.тя да бъде винаги в подчинено положение и да стои на мястото,което и е отредено от тези,които са си въобразили,че е тяхно право и задължение да командват всичко и всички!Но и в тази декларация и редица други подобни призиви има доза безнадежност на фона на непрекъснатото засилване на Русия в тези области,които дават сила и влияние на държавата - икономика,военна сила и дипломация!Според мен особено силно е развититето на реалната икономика на Русия-селско стопанство,промищленост/вт.ч.хранителна,корабостроене химическа ,авиационна/,образование ,медицина и т.н.-и това ще се види още тази година!И тези вопли няма да спрат това развитие!Не искам да се пиша особено умен,но считам,че просто колективният Запад трябва да си промени подхода!
  • 59 Не съм Чарли,

    1 2 Отговор

    До коментар #52 от "Троянеца":

    но не си толкова умен, за да го разбереш. Твоята годишна моряшка пенсия, я изкарвам за 4-5 дена.
  • 60 Пенсионер,

    1 2 Отговор

    До коментар #56 от "ам сори":

    не ти стига IQ-то, за да си представиш дори, какво имам. И то е благодарение на знанията и уменията ми.
  • 61 Я па тоя

    11 2 Отговор

    До коментар #54 от "Китай ще се":

    Че то не е нужно енциклопедия да отваря човек, то от училище още учиш и Менделеев, та до 1 ия космонавт и космонавтиката въобще, празнуваш 3 март и улици, площади, храмове носят имената на тази страна, за всв също знаеш, пак тяхна победа се чевства, а на балканите няма христянска държава, която малко или много да не е подпомогната от Русия за освобождението си от османците и въобще тези дето си ги събрал ги обединява култа към парата и извращенията и точно те ги погубват сега :)
  • 62 а неее

    2 3 Отговор

    До коментар #47 от "Знаем, де":

    Само Г-7!няма го дебелия аш!?....Без `Нас`...Не го броим този номер..
  • 63 Диверсант

    10 2 Отговор
    🌹🌹🌹 ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА КРИМЧАНИ.. .. Приемете моите най сърдечни поздрави за смелостта с която си извоювахте свободата.. Бъдете живи, здрави, нека делото ви служи за пример на децата ви, да пазят родната земя от алчни психопати
  • 64 Ама нали

    8 2 Отговор
    знаете,че Кремъл не се интересува от вашето мнение въобще тъпанари такива. А днес Путин съвсем ясно каза в отговора си на Байдън,че кой каквото казва на другия,е такъв като думите които изрича. Това по повод изказването на ходещия некролог за Путин,че е убиец.
  • 65 Днес хората от

    8 2 Отговор
    Крим празнуват радостни 7-та годишнина от присъединяването им към страната към която принадлежат т.е. Русия и въобще не им пука за това какво казват тези от Г - позата,както и Русия не се интересува от мнението на тези от тази тъпа клика.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Павел Пенев

    7 1 Отговор
    Вие от Г–7 не разбрахте ли,че никой не се интересува от вас? Каквото искате това признавайте,все едно,Русия добре че излезе от гадната ви групичка.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Те понеже

    6 2 Отговор

    До коментар #43 от "G 7 има":

    са много богати и инкубатори обаче само за джендъри и глупенедери.Иначе Русия първа изкара ваксина срещу ковид 19, а "умните" от инкубаторите сътвориха трети пол. Пълен смях си ,по-добре мълчи.
  • 70 Какви опити?

    5 1 Отговор
    Когато съществува ФАКТ, според едни, присъединяване, а според други анексия, какъв е изходът когато "не ти стиска" да предприемеш действия за разрешаване на твоята позиция. Бръщолевиш и чакаш да падне тавана на летното кино

    Коментиран от #71

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 SAAB

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Генерал от НАТО":

    Много си болен.......пусни си "рамбо" отново....и сънувай !
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 радул

    0 0 Отговор
    Добре де , украинците защо го дадоха без бой ? Кога фащ върнат Калифорния и Тексас на Мексико ,тогава и Русия ще върне Крим !