Last news in Fakti

23 Март, 2021 11:55 1 290 1

Представиха кандидатурите за новото правителство на Косово

  • косово-
  • правителство-
  • албин курти

Планират се 15 министерства

Представиха кандидатурите за новото правителство на Косово - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Албин Курти представи своите предложения за състава на новото правителство в Косово, съобщи Танюг.

Обявен е броя на министерствата. Те ще бъдат 15.

Предвижда се назначаването на трима вицепремиери. Ще има един сръбски представител.

За първи вицепремиер е предложен Бесник Бислими, който ще отговаря за европейската интеграция. Доника Гервала ще поеме външното министерство.

Емилия Реджепи е представител на босненците и ще отговаря за човешките права. За министър на вътрешните работи е предложен Джелал Свечля, докато Розета Хайдари ще отговаря за търговията.

Сръбският представител ще получи министерството на общностите, за което се очаква да бъде оглавено от Горан Ракич. Основен приоритет за новото правителство ще е европейската интеграция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Усама Бен Ладен

    2 0 Отговор
    Жалко за сръбския и български народ и като цяло бялата раса и християнството, заради междудържавнически войни ние признахме турските мюсюлмани терористи от Косово за отделна държава и отделен народ а афроамериканската джендърска империя ни го заложи да ги признаем каква загуба и в трън в нашите очи