Last news in Fakti

1 Април, 2021 08:39 4 781 85

Грандиозно! Байдън предлага преустройство на US икономиката с план за 2 трилиона долара

  • сащ-
  • икономика-
  • джо байдън-
  • пандемия

Правителствени инициативи за засилване на икономиката са най-добрият начин за справяне със засилващата се конкуренция на Китай, смята Белият дом

Грандиозно! Байдън предлага преустройство на US икономиката с план за 2 трилиона долара - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският президент Джо Байдън предложи днес инвестиционен план на стойност два трилиона долара, предаде Ройтерс.

Целта на плана е преустройство на американската икономика, което да позволи на Съединените щати да се противопоставят на възхода на Китай, предава БТА.

Планът предвижда милиони американци да бъдат трудово ангажирани с реализирането на инфраструктурни проекти, като например изграждането на пътища, със справянето с климатичните изменения и с оказването на услуги като полагането на грижа за възрастните хора.

"Това е инвестиция в Америка, която се прави веднъж за едно поколение, не прилича на нищо, което сме виждали или правили. Да, това е нещо голямо. Да, това е нещо дръзко. И ние можем да го направим", заяви Байдън в Питсбърг.

Планът "ще създаде милиони работни места с добро заплащане", изтъкна американският президент, предаде Франс прес.

"Не можем повече да отлагаме" модернизирането на инфраструктурите, каза още Байдън.

Това е втората законодателна инициатива на Байдън на стойност трилиони долари за два месеца на президентския пост. Целта на президента е да вдъхне живот на американската икономика, която бе сериозно засегната от коронавирусната пандемия.

Планира се едно от перата за финансиране на инициативата на Байдън да бъдат средства, събрани от увеличени корпоративни данъци. Американският президент подчерта, че това не означава, че той е против капитализма.

"Вярвам в американския капитализъм", подчерта Байдън по време на проявата си в Питсбърг. Очаква се през този месец Байдън да направи още едно икономическо предложение, с което да предложи още два трилиона долара за нов инвестиционен план.

Правителствени инициативи за засилване на икономиката са най-добрият начин за справяне със засилващата се конкуренция на Китай, смята екипът на Байдън.

Новото икономическо предложение на американския президент най-вероятно ще доведе до следващия сблъсък между демократите и републиканците в американския Конгрес. Конгресмените като цяло споделят мнението, че са необходими инвестиции, които да стимулират икономиката, но помежду им има сериозни разногласия за размера на инвестициите, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даааа

    112 7 Отговор
    И нека печатането на "гущери" започне.... СЕГА... 😂😂😂

    Коментиран от #9, #61, #63

  • 2 Софиянец

    20 83 Отговор
    Тези фашисти нали щяха да фалират, ко стаа?! Моля някой русофренд да ми го изпише числото в рубли. ;)

    Коментиран от #12, #13, #16, #59

  • 3 Илюминат

    86 8 Отговор
    Печатането на гущерите да започне сега!!! Тия имат над 20 трилиона дълг, фалирали мишоци!

    Коментиран от #6

  • 4 Авеее

    69 3 Отговор
    " милиони американци да бъдат трудово ангажирани с реализирането на инфраструктурни проекти, като например изграждането на пътища" ЩЕ СА БРИГАДИРИ И ЩЕ ЯДАТ АСФАЛТ. Бай Издън ще викне Баце со жипа ,да ползва чуждестранен опит. Конгречулейшън!
  • 5 ИнгилизоФ

    5 40 Отговор
    Мачкай, Джока!
  • 6 Не позна

    42 6 Отговор

    До коментар #3 от "Илюминат":

    Дългът им е над 200 трилиона че да не и още повече пиши го 1000!😅😅😅😅
  • 7 Перестройчо

    44 3 Отговор
    Бе най много няколко щата да се отделят например Тексас 😂
  • 8 az #Победа76

    60 3 Отговор
    С гръмки фрази и перчене нищо няма да постигнат! Величието на САЩ е история. "Sic transit gloria mundi" са казали римляните!
  • 9 Нема толкоз хартия за напечатването им

    45 2 Отговор

    До коментар #1 от "Даааа":

    Направо се щракат числа от клавиатурите на банките
  • 10 Трудовакъ

    48 2 Отговор
    Гениално! Феноменално! Изключително! - "Планът предвижда милиони американци да бъдат трудово ангажирани с реализирането на инфраструктурни проекти, като например изграждането на пътища..." На Бай Дън направо му изпращаме генерал - майор Пешлеевски, да ги учи как се изграждат и структурират Строителни войски. Само че контингентът за уплътняване за работа се състои изключително от небелите американци - латиноси, цветнокожи и подобни, които не искат да работят, а само да получават помощи, т.е. това са т.н. тунеядци, хрантутници, лица които водят противообществен и паразитен начин на живот! Не ми е ясно как ще ги принудят да работят, може би ще използват Националната гвардия и Клана, не знам...

    Коментиран от #71

  • 11 БИДОН

    49 3 Отговор
    Бай Дън деменцията нищо не може да реши, казват дълбоката държава. Той е не адекватен защо го мъчат стареца.

    Коментиран от #51

  • 12 Диверсант

    25 2 Отговор

    До коментар #2 от "Софиянец":

    Никой няма да ти пише нищо.. Просто ще гледаме с ирония
  • 13 мародер

    37 2 Отговор

    До коментар #2 от "Софиянец":

    Тези "фашисти" с тези инициативи се превръщат в комунисти-социалисти, но нали е в америка може - ще преглътнете залъка!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Доротея

    24 1 Отговор
    Там все пак минават през гласуване в Сената! Тук Ганю ги раздава за бог да ви прости, ей така, от движение на 6 скорост! С 200! И този тулуп предлагал промени в Конституция! Каква конституция бе, електорат, щом кат всички закони са затъпкани и не струват чеп за каца! Няма закон! Един толуп решава кой ще работи, кой няма да работи, кой ще получи, кой няма да получи, кой е най добрият футболист, тенисист, златно момиче, кубрат, кой пострадал ще го вдигне въртолета, колко % е днес вируса...! Дори за двете лъвчета намери време да се погрижи! Прати ги в Холандия, защото тук не им понасяло.
  • 16 До софянеца от село

    28 2 Отговор

    До коментар #2 от "Софиянец":

    Спомни си печатането на пари в БГ и ограбването на хората чрез смяната на парите 1:1000 ако не си бил в скоростната кутия на баща си.

    Коментиран от #36

  • 17 Странно

    42 2 Отговор
    Явно според президента САЩ могат да съществуват само ако се противопоставят на икономическия лидер Китай и то по всякакъв начин?
    Ами ако другите държави си поставят подобна задача против САЩ?
    С такъв подход работите отиват много на зле и то твърде бързо. Не стана ли ясно, че сега светът не този от преди 30 години. САЩ не е едноличен хегемон и все повече и повече държави не се съобразяват с тях.
  • 18 Behemoth

    15 1 Отговор
    60 /40 му е майката ....да пита Баце как са прай хубавото...
  • 19 Баба от юсей

    28 2 Отговор
    Така и баба знае-пускаш печатницата и хоп,готово
  • 20 Ron БУРГУНДИ

    35 1 Отговор
    Тръмп имаше същите идеи, тоя изветрял старчок не може да върже две изречения - тръгнал планове да прави. Копират всичко от Тръмп, нещастници проклети.

    Коментиран от #43

  • 21 един от многото

    25 2 Отговор
    Можете , как да не можете , нали си имате печатница за това! Дано в скоро време хората се усетят и долара ви който не си покрива и стойността на хартията върху която е отпечатан се утече в мръсния канал!
  • 22 Kjl

    27 2 Отговор
    В момента от 20 трилиона долара БВП на САЩ, 10 трилиона са държавни плащания!!! Тоест свръх икономиката им произвежда на свръх завишени цени ( като едно подстригване 50долара) едва 50% от БВП. Скоро цялата икономика ще представлява държавни плащания, без да има данъчни постъпления. Тоест печатане, печатане, печатане ....

    Коментиран от #80

  • 23 Чекмедже

    30 2 Отговор
    Не е Байдън, а стоящите зад него олигарси от дълбоката държава. Ще източат де що има още резерви в американския народ и после ще му бият шута и ще се преместят. Не дръжте долари!

    Коментиран от #25

  • 24 Дидо

    7 29 Отговор
    САЩ са първа сила в света ще тръгнат в правилната посока отново след Тръмп защото има гражданско общество и свобода

    Коментиран от #72

  • 25 Само питам

    9 16 Отговор

    До коментар #23 от "Чекмедже":

    Какво да държим, рубли ли?

    Коментиран от #26, #27, #35

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Сух

    19 2 Отговор

    До коментар #25 от "Само питам":

    Нали знаеш кво да ми държиш.. сухия..
  • 28 Някой

    15 1 Отговор
    Друг го е предложил. Виждаме какво представлява дядката с деменцията на вързано куче леб не може да даде :D
  • 29 Булаир Фружин

    19 2 Отговор
    Какво става с пазарната икономика в тази демократична държава САЩ? С ненамесата на държавата. После ми говорете, че в света няма комунизъм. Че от сащите по-големи комунисти НЯМА.
  • 30 ГруЮ

    15 2 Отговор
    “Нищо ново под слънцето” за американските демократи. Това вече се е случвало в историята им с така наречения “Нов курс” на Рузвелт. Целта е била да се измъкнат от Великата депресия. Реално обаче се измъкват чак след Втората световна война, след като Британската империя и европейският колониализъм се разпадат.
  • 31 Хахаа

    8 4 Отговор
    Гробарските тролища, "подпукаха" САЩ. Кофти им е, за Доклада !!!
  • 32 Пурко

    12 2 Отговор
    Грандиозна измама още два трилона на гърба на трудещият се Американски народ.Ифрастуктурните проекти кйто са свързанини коственно с икономиката и няма да доведе до нейното развитие.

    Коментиран от #60

  • 33 В.В.Бункеров

    3 9 Отговор
    Една американска програма колкото 4-5 бюджета на Северна Нигерия.

    Коментиран от #42

  • 34 Голям Слон

    20 2 Отговор
    Какъв колос на икономическата мисъл... Всичко му в Китай, той щял да им се противопостави. Е, сами ги направихте силни китайците, сега сами ще се оправяте.
  • 35 Антигерб

    24 2 Отговор

    До коментар #25 от "Само питам":

    И какво стана бе - капиталистическа Америка се превръща в социалистическа - ще увеличавали корпоративните данъци.

    И забележете парите няма да ги влагат в нови производства с които наистина да конкурират Китай а ще ги влагали в инфраструкторни проекти и гледане на стари хора.

    Планът "ще създаде милиони работни места с добро заплащане" но пак няма да са произвели нищо срещу това заплащане - да не говорим пък за износ.

    Сега американската икономика на 80% е скъпо платени услуги - една пострижка в Ню Йорк е 100$ като трябва да оставиш и бакшиш. Влизането в автомобилен сервиз без работата е 400$, монтаж на климатик сплит система е 3000$.

    Това ще е краят на краварника.

    Коментиран от #40

  • 36 Софиянец

    3 13 Отговор

    До коментар #16 от "До софянеца от село":

    Спомням си, изкарах доста пари тогава, спомням си и кой беше на власт тогава. Същите крадци милеещи за рассия!

    Коментиран от #45

  • 37 Анонимен

    14 2 Отговор
    За да стартираш икономиката по такъв начин трябва все пак да имаш такава . САЩ отдавна изнесоха всичкото си производство в Китай . Другото нещо - трябва населението да е приучено към труд и да има подходящото самосъзнание - също вече неактуално за САЩ . Така че този план ще си остане просто едно печатане на пари последвано от обедняване на валутата им .
  • 38 Ушанка

    3 16 Отговор
    а рашаните икономика имат ли ?? освен да копат изкопаеми и да пълнят джобовете на олигарсите и съответно на цар путин ???

    Коментиран от #79

  • 39 Николов

    12 2 Отговор
    Интересно как ще накарат американците да строят пътища,като всеки там се стреми да изкарва милиони,все пак са страната на неограничените възможности.
  • 40 ЕНП shits

    3 10 Отговор

    До коментар #35 от "Антигерб":

    Докато философстваш живота си тече. Под 15$ на час, няма да има заплащане в САЩ. Гледай си Андро Тиквата - да ти каже "Боко над всичко" и не се впрегай толкова.

    Коментиран от #49

  • 41 АМОН

    15 3 Отговор
    АКО ИЗГРАЖДАНЕТО НА ПЪТИЩА И ГЛЕДАНЕТО НА СТАРИ ХОРА Е ИКОНОМИКА , ТО ТОГАВА БАЙДЪН Е НАИСТИНА ПЪЛЕН СБЪРКАНЯК.

    НАЛИВАЙТЕ ПАРИ В НИЩОТО И ЧАКАЙТЕ НЕЩО ДА С ПРОМЕНИ.

    ПОДНЕБЕСНАТА ИМПЕРИЯ Е ДРЪПНАЛА ТОЛКОВА НАПРЕД, ЧЕ НИЩО НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА Я СПРЕ.

    ИЗГРАДЕНОТО НА ПРИНЦИПИТЕ НА КОНФУЦИЙ КИТАЙСКО ОБЩЕСТВО, Е ПЪЛЕН АНТИПОД НА НЯКАКВИ ДЖЕНДЪРСКИ ОБЩЕСТВА НА ИДИОТИ И ДЕГЕНЕРАТИ.

    НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СПАСИ НЕЩО КОЕТО Е НЕСПАСЯЕМО.

    Коментиран от #47, #53

  • 42 веселяк

    13 1 Отговор

    До коментар #33 от "В.В.Бункеров":

    Публикувано във факти.бг: Една американска програма колкото 4-5 бюджета на Северна Нигерия.
    Значи направи си сметка "севернонигерийците" с колко по-малко пари правят това, за което каубоите дават трилиони!
  • 43 Да дааа

    14 1 Отговор

    До коментар #20 от "Ron БУРГУНДИ":

    Нищо общо с Тръмп.Идеята на Тръмп беше стоките да се произвеждат в САЩ и да върнат заводи от Китай В Америка .Удари на камък защо на корпораците им по изгодно да произвеждат в Китай от една страна заради ефтината работна ръка и най вече контрола за данъчното облагане.
  • 44 Джо

    11 1 Отговор
    Байдън нищо не предлага, радикалните прогресивни откачалки, чийто троянски кон е байдън предлагат.

    Коментиран от #48

  • 45 Нищо не си изкарал

    9 2 Отговор

    До коментар #36 от "Софиянец":

    Набутал си се като суданец. Мойте пари ги сьхраних в имот.
  • 46 Антигерб

    17 1 Отговор
    Най-лесно се крадат парите от инфраструкторни проекти и социални програми - за справка управлението на герберите - но това не води до подем на икономиката.

    Едно е да построиш фабрика и с печалбата да направиш хубав път до нея, а съвсем друго е да направиш хубав път до някъде като се надяваш там да направиш фабрика ама ти си похарчил парите за пътя.

    Та САЩ вървят по наклонената плоскост все по-бързо - излезе че Бай Дън е по-човек на Путин от онзи с перчема.
  • 47 ХА ХА

    8 1 Отговор

    До коментар #41 от "АМОН":

    Ами човека мисли за малкото му останали живи набори , а пък нали и него вече го "гледат"
  • 48 Урко

    14 2 Отговор

    До коментар #44 от "Джо":

    И какво предлагат.Макар и парите в по голямата си част да попаднат в народа ще се увеличи потреблението и от там нуждата от стоки който в крайна сметка ще престигнат от Китай .Коя икономика ще стимулира с ифраструкторни проекти.Това се случва от години в България с разликата че ние не печатаме долари а изплащаме външен дълг който с всеки ден нараства.
  • 49 Антигерб

    14 2 Отговор

    До коментар #40 от "ЕНП shits":

    Ти явно не си бил в САЩ - има и сега под 15$ на час заплащане в Америка има и по 5$ на час във вътрешните щати. Но и 15$ на час е нищо защото до никъде не ти стигат особено ако си семеен - не дай си боже да имаш и студент.

    От тези пари трябва да отделиш за здравна и социална застраховки на цялото семейство, за ипотеката - нищо не е включено в САЩ.
  • 50 браво

    9 2 Отговор
    Дядо Джо явно е решил да стопи печатницата от прегряване, но това което ще постигне е че американците в скоро време няма да имат нужда да купуват тоалетна хартия, защото ще имат зелена такава в изобилие.
  • 51 Тупан

    4 15 Отговор

    До коментар #11 от "БИДОН":

    Русофили и да плачете това е действителността САЩ номер едно а Раша на опашката по всичко
  • 52 Хахаха

    2 13 Отговор
    Тъжен смях русофилистици
  • 53 Любен Стойков

    2 14 Отговор

    До коментар #41 от "АМОН":

    Хитлер превръща Германия в икономическо чудовище с мащабни инфраструктурни проекти, които и днес служат на икономиката и. Айзенхауер, като вижда магистралите и железниците в окупирана Германия, превръща САЩ в супер сила. Китай за десет години преобрази икономиката и живота на китайците със супер магистрали и летящи жп линии и гражданска авиация. САЩ не са България където парите за магистралите отиват в джобовете на държавни бандити и руски фирми. Там ще се случи следващото технологично чудо на планетата. Те строят космически магистрали до Марс и не крадат асфалта и боята за маркировка на пътищата.

    Коментиран от #77

  • 54 Дедо

    8 2 Отговор
    Старостта е лошо нещо , човек започва да бръщолеви глупости и да се излага , старият Джо не прави изключение .
  • 55 petar svilenov

    11 2 Отговор
    Хартията и мастилото са готови.Машините ще печатат зелени банкноти.Стига да има ток.
  • 56 Китайците ги убиха

    8 2 Отговор
    Китайците ги убиха Американците
  • 57 Someone

    9 2 Отговор
    За съжаление истината е една и е съвсем проста. Без експлоатация на човека физически, психически и като личност е невъзможно да се случи. Коя е тази компания, която би плащала заплати по Щатския стандарт на американци + всякакви застраховки, данъци, такси и каквото там се сетиш. Че те, ако искат да запазят рейта си на печалби ще трябва да вдигнат цената на продукта по 10, като така никой няма да го купи.
    Счупиха системата още преди повече от 20 години. Запада си затваря очите за издевателствата в Китай, като се възползваха от ниските производствени разходи. Ниски са, ама не никакви и се наливат от целия свят натам. Парите китайците наляха във военнопромишления концерн и ето ги - в момента са една от най - големите военни сили, като определят световната политика...
  • 58 Елвис

    13 1 Отговор
    Поправка на заглавието: БАЙДЪН НИЩО НЕ ПРЕДЛАГА! ТОЗИ СТАРЕЦ ДОРИ НЕ ЗНАЕ КЪДЕ СЕ НАМИРА ИЛИ СОБСТВЕНОТО СИ ИМЕ ДОРИ! Предлагат го Барак Обама, Хилари Клинтън, Бърни Сандърс и техните кукловоди.
  • 59 Хъх

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Софиянец":

    Погледни кои ще си поделят 2-та трилиона?
    Блек Рок говори ли ти нещо.
    А сега сравни къде отидоха БГ помощите, и открий 7-те разлики, ако можеш, "демократични ми, българино".
    Соросоидите и комунистите не одъртяха ли вече, време е да дадете път на младите!
  • 60 Тра-ла-ла

    15 2 Отговор

    До коментар #32 от "Пурко":

    Май забравяш, че САЩ не са като другите държави и не разчитат на данъците на трудещите се американци. Те заграбват огромни ресурси и финансови средства от редица държави включително и от България. Така, че това е по-скоро на моя и твоя гръб, отколкото на гърба на американския данъкоплатец.

    Коментиран от #68, #69, #70

  • 61 Шайзер Буйронтех

    2 9 Отговор

    До коментар #1 от "Даааа":

    ми печатай и ти долари бе
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 100

    3 8 Отговор

    До коментар #1 от "Даааа":

    Печатат, щото китайците много ги търсят.
  • 64 Супер Марио

    1 5 Отговор
    Грандиозно, невероятно, велико смешник

    Коментиран от #65

  • 65 Мупер Сарио

    4 0 Отговор

    До коментар #64 от "Супер Марио":

    Е, са не може всеки да е Супер Марио като тебе.
  • 66 Седесарят.

    7 5 Отговор
    Супер,може и тимуровски команди да направят ,и Ленински съботник..!!!.С други имена ,разбира се..Хаха...
  • 67 JEB

    2 5 Отговор
    навремето за един японски войник отговарял един човек пък за един американски 18..не знам как ще потръгне руската национализация..ама американската като потръгне и ще ви сложат на всичките каубойски шапки точно за 6 месеца
  • 68 Седесарят.

    4 2 Отговор

    До коментар #60 от "Тра-ла-ла":

    Прав си,,всички се грижим за ,диктатора,,.Да е добре,и да ни хвали..Помагаме си ,взаимно.!!.Човешко е .!!.Ний даваме,злато ,той ни тупа по рамото .Толкова е хубаво!!!
  • 69 Шекел

    4 1 Отговор

    До коментар #60 от "Тра-ла-ла":

    А визите кога падат викаш
  • 70 Българин

    3 8 Отговор

    До коментар #60 от "Тра-ла-ла":

    Трола си е трол едно и също помного и по цял ден и безполезно САЩ е държавата на свободните хора и инициатива
  • 71 бе те вече

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Трудовакъ":

    и белите станаха такива. Свободни рабитни места колкото щеш и сега- само Амазон е с недостиг от хиляди, ама мераклии няма. С инфраструктура и гледане на баби няма как да станеш икономически силен- само можеш да издрапаш от дупката, както го направи Рузвелт. Требе и заводи и работници в тях.
  • 72 Ха ха

    6 1 Отговор

    До коментар #24 от "Дидо":

    А американците питал ли си ги за това? Пробвай и виж какво ще ти отговорят.
    Америка беше велика нация, когато демокрацията бе наистина такава, а основната маса бяха дребни и средни бизнесмени, а и тогава банкерите и брокерите вземаха по- малко и от полицай.

    Коментиран от #75

  • 73 леле

    2 2 Отговор
    Ми като си изкарал доста пари тогава, защо ги мразиш, няма логика!!!
  • 74 Другаря Христов е руски патриот

    3 9 Отговор
    Рев на русофилска паплач и платено тролене без файда САЩ си имат реалистична програма план и свястен президент
  • 75 Дидо

    1 7 Отговор

    До коментар #72 от "Ха ха":

    Има свобода на пазара и предлагането всичко ще си дойде на мястото с нормалнатс администрация във Вашингтон след Тръмп всичко е трудно загубени четири години
  • 76 Това съобщение

    0 2 Отговор
    иде, за да притъпи болката от голямото пренареждане на икономиката.
  • 77 ГруЮ

    5 1 Отговор

    До коментар #53 от "Любен Стойков":

    Малко слагаш коня пред каруцата сякаш. Хитлер изгражда своето "икономическо чудо" за сметка на робския труд на концлагеристите и ограбването на завладените от него европейски страни. А също така благодарение на промишлеността на подарената му от Франция и Англия Чехословакия.И още на щедрите преводи от немската ИГ Фарбен Индъстри и американската Стандарт Ойл. САЩ стават икономическа суперсила благодарение на това , че стават нетен кредитор на всички воюващи страни по време на Втората световна война, а също на Бретънуудското споразумение, след което долара става единствена световна резервна валута. Китай се развива стремително , но от 1977 години, след като на власт идва Дън Сяопин и допуска чуждестранни капитали в страната си. В резултат те в момента са технологичен гигант предимно производствена насоченост. САЩ все още имат потенциал за технологичен скок, но за това юе са им необходими трилионни вложения и завръщане на промишлеността в страната. Нещо, което беше почнал да прави Тръмп ,но го порязаха.

    Коментиран от #84

  • 78 Руски тролове

    4 11 Отговор
    Много руски тролове писали тука бе! Всъщност, изглежда като вой на глутница улични помияри по преминаващ автомобил и все икономиките и финансите на другите страни оправят - ще кажеш, че са се събрали от професор и доцент нагоре - а самите те прокъсани като селски цървули. Много се забавлявам 🤣

    Коментиран от #83

  • 79 Кравар мирисЪн

    5 3 Отговор

    До коментар #38 от "Ушанка":

    а янките тоалетна армия имат ли ?? Ами имат, те само това й имат и то зелена..освен да печатар и да пълнят джобовете на магнатите и съответно на цар морук байдън???
  • 80 НАТО и ЕС

    8 3 Отговор

    До коментар #22 от "Kjl":

    От сащ се иска да държи в подчинение колониите си, чрез разни блокове като НАТО, които не са нищо друго освен инструмент за подчинение на членуващите в него. Оттам нататък е лесно, колкото и хартии да печатат, те се поемат от икономиките на същите търгуващи с долари.
  • 81 Въпрос и отговор

    3 9 Отговор
    Попитали радио Ереван: Как изглежда числото от 2 трилиона долара в рубли? Отговорът на радиото бил: Толкова рубли няма и не знаем! 😆
  • 82 Счупи тъпомера

    7 0 Отговор
    Ако някой е гледал филма "Властта на идиотите", който си е техен, американски, ще разбере, че сюжета вече става реалност и то доста бързо.
  • 83 Булаир

    5 0 Отговор

    До коментар #78 от "Руски тролове":

    Явно ти си влюбен в бай ти дън, затова виждаш призраци навсякъде. Къде видя някой да говори за Русия? Ама че калъфен.
  • 84 копи пейст

    2 0 Отговор

    До коментар #77 от "ГруЮ":

    Хитлeр ocвoбoждaвa Гeрмaния oт Мeждунaрoднитe бaнкoви кaртeли. Кoгaтo Хитлeр cтaвa кaнцлeр нa Гeрмaния, гeрмaнcкият нaрoд нямa рaбoтa, нямa пaри и глaдувa. Eдин вaрeл пълeн cъc cтo милиaрдa мaрки нe мoжe дa купи, дoри eдин хляб пo тoвa врeмe. Мнoгo гeрмaнци живeят в бaрaки, тъй кaтo бeзбрoй дoмoвe и фeрми ca били иззeти oт бaнкитe нa Рoтшилд/Рoкфeлeр. В книгaтa cи, „Мaгиятa нa пaритe“ oт 1967 г., прeзидeнтът нa Рaйхcбaнк, Д-р Ялмaр Хoрac Грийли Шaхт рaзкривa гoлямaтa тaйнa: „Дрaмaтичнoтo oбeзцeнявaнe нa мaркaтa зaпoчвa cкoрo cлeд „привaтизирaнeтo“ нa Рaйхcбaнк, или ocтaвянeтo и в ръцeтe нa чacтни инвecтитoри.“ C други думи, oтгoвoрнocт зa cлeдвoeннaтa хипeринфлaция пoeмa нe прaвитeлcтвoтo нa Гeрмaния, a пo-cкoрo чacтнaтa цeнтрaлнa бaнкa в Гeрмaния, кoятo имa мoнoпoл върху cъздaвaнeтo нa пaритe. Нeмcкaтa икoнoмикa бивa рaзбитa и oпуcтoшeнa oт бaнкeри…, дo приcтигaнeтo нa Хитлeр. Cлeд кaтo бивa избрaн, Хитлeр oткaзвa дa игрae пo cвиркaтa нa Рoкфeлeр/Рoтшилд и eднo oт първитe нeщa, кoитo прaви e дa oпрaви кoрумпирaнaтa, бaзирaнa нa дългoвe финaнcoвa cиcтeмa. Тoвa cтaнaлo, чрeз eмитирaнe нa coбcтвeни пaри. Нoвитe пaри нe били oбeзпeчeни cъc злaтo или другa чуждa вaлутa, тъй кaтo вcичкo тoвa билo в ръцeтe нa cвeтoвнитe бaнкeри, a били oбeзпeчeни c трудa нa caмитe нeмци. Прaвитeлcтвoтo плaщaлo нa рaбoтницитe cъc ceртификaти, a c тях рaбoтницитe плaщaли зa другитe cтoки и уcлуги, кaтo пo тoзи нaчин ce cъздaвaли и дoпълнитeлни рaбoтни мecтa. В oтгoвoр нa нoвaтa б

    Коментиран от #85

  • 85 копи пейст

    2 0 Отговор

    До коментар #84 от "копи пейст":

    продължение:.......В отговор на новата банкова система на Германия, еврейското световно господство обявява война на Германия чрез бойкот на германски стоки. За две години безработицата в Германия изчезва, а за пет години от най-бедната страна, Германия става най-богата страна в Европа.