Last news in Fakti

14 Април, 2021 20:16 1 688 1

Хуманитарна помощ за децата по границата между САЩ и Мексико

  • aleteia-
  • деца-
  • мексико-
  • сащ-
  • мигранти-
  • хуманитарна помощ

Хуманитарната криза трябва да бъде предотвратена

Хуманитарна помощ за децата по границата между САЩ и Мексико - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Благотворителната организация Catholic Charities оглавява усилията за предоставяне на помощ на деца-мигранти на границата между САЩ и Мексико, предаде Aleteia.org.

Само за месец март 2021 г. в САЩ са пристигнали 19 000 деца, които не са били придружени от родител. Благотворителните организации са създали база от над 2000 детски легла. Предоставя се и храна на непълнолетните. Едно от най-големите предизвикателства на граничните служители е да предпазят децата от заразяване с коронавирус.

Заедно с храната, подслона и медицинската помощ, католическите благотворителни организации също дават възможност на тези деца да изживеят своето детство. Те осигуряват на децата играчки, футболни топки и плюшени играчки, за да им напомнят, че все още са деца. За деца, които са преживели продължителна раздяла с родителите си, времето за игра може да бъде от съществено значение за психичното здраве.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stèfanie 🎲

    5 1 Отговор
    Много, много жалко. Светът има достатъчно за всички хора, но няма достатъчно за лакомията на шепа лакомници. 🇱🇷🇱🇷🇱🇷