Last news in Fakti

18 Април, 2021 19:18 2 069 10

Папа Франциск за военните действия в Украйна

  • папа франциск-
  • украйна-
  • позиция

За пръв път от 21 март той произнесе традиционното си неделно слово на площада

Папа Франциск за военните действия в Украйна - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Папа Франциск изрази на 18 април в своята традиционна неделна молитва "безпокойство" във връзка със "засилването на военните действия" в Украйна. Агенцията припомня обвиненията срещу Русия, че е разположила десетки хиляди войници край границата си с Украйна и в анексирания през 2014 г. полуостров Крим, и подновените наскоро боеве в региона на конфликта, почти стихнали след сключването на примирие миналото лято.

"Следя с живо безпокойство събитията в няколко региона от Източна Украйна, където през последните месеци се множат нарушения на примирието. Силно се надявам да бъде избегнато засилване на напрежението и напротив, да бъдат направени жестове, които да увеличат взаимното доверие и да насърчат помирението и мира, толкова необходими и желани. Трябва също да вземем присърце хуманитарната ситуация, засягаща населението, на което изразявам своята солидарност", каза Папата.

Повечето християни в Украйна са православни, но в западните региони, близо до Полша, има и голям дял католици от източния обред.

Римският първосвещеник говори днес от прозореца на Апостолическия дворец след като от 21 март неделните му молитви бяха излъчвани от неговата библиотека заради антивирусните рестрикции. "Сърдечен поздрав на всички вас, римляни и поклонници от Бразилия, Полша, Испания. Ще споделя нещо с вас: площадът ми липсваше. Когато се налага да се моля в библиотеката, не съм доволен. Благодаря на Бога, благодаря ви за присъствието и желая на всички ви хубава неделя!", каза Папата пред събралите се на площада богомолци.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кой пък

    27 4 Отговор
    Кой пък вярва на този световен мошенник?
  • 2 Припомня

    17 1 Отговор
    агенцията? Коя агенция не е ясно, но че притопля стари манджи е сигурно, защото папата не е припомнял това което агенцията пише и "неволно" го слага в устата му.
  • 3 Диверсант

    19 1 Отговор
    Папата е Бенефетто 16, този окупира престола след като глобалистите бяха блокирали за 4 дена всички банкови сметки на църквата по цял свят и принудиха папата да се откаже че бил болен, а вече 8-9 години си е жив и здрав. Сложиха тоя като Зеленски и Навални да прокарва политиката на глобалисти либерали и педали. Църквата винаги се е грижела за духовното равновесие на вярващите. Тоя се занимава с емиграция, военни конфликти, политика. и последно вируса. Доведе хората да вярват повече на ваксини и вирусен терор отколкото на бога
  • 4 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    23 1 Отговор
    Слава Русия.
  • 5 Русия е бъдещият световен колос

    19 0 Отговор
    Искате или не ,това скоро ще бъде факт.
  • 6 Стоян Александров

    11 1 Отговор
    А за Ввликия Сергей Антонов нещо да кажеш ? Умря болен и забравен заради предния ДЯВОЛ ПАВЕЛ 2. Дяволи сте Вие не богоизбрани. Сергей Антонов е АНГЕЛ НА НЕБЕТО, а йоан павел е ДЯВОЛ. ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ ТАМ ВЪВ ВАТИКАНА. ГОСПОД ЩЕ ВИ НАКАЖЕ.
  • 7 Виктор

    15 0 Отговор
    Папата,ало, питай католиците от Западна Украйна (Галиция) какъв го търсят с оръжие в ръка в православната Източна Украйна!
  • 8 no one

    7 0 Отговор
    франциск праведният и странящ от светският живот изведнъж скочи там където и Господ не му е заповядвал... всичко е политика, а най-голямата политика е църквата... играе с чувствата и съдбата на милиони заблудени овце... Далавери, черни каси,, игри на борсата, дрога... са само част от тъмната страна на римо-католическата църква... Забранено за разследване защото тя играе с големите и недосегаемите по света...
  • 9 София

    2 0 Отговор
    Последното изказване на папата беше доста странно. Не е богоугодно хората да имат частна собственост и подчертава че не става дума за комунизъм ( какво тогава?) . Така че панд- кризата е в действие за да се образува една работническа класа и отнемане на собственост ( ще оставят само едно жилище за семейство). Първо ще подлъжат хората с базов доход,
    колкото да има за храна за да се предпазят от бунтове. После ще живеем подобно както преди 1989г.
  • 10 Павел Пенев

    1 0 Отговор
    Този да си оправи кардиналите–педофили и джендъри и тогава да се грижи за украинския народ който е съставен от 50% руснаци,като първо заклейми циничната помощ на запада за извършения фашистки преврат.