Last news in Fakti

18 Януари, 2013 12:01 1 106 1

Криза без край със заложниците в Алжир

  • алжир-
  • заложници
Криза без край със заложниците в Алжир - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Заложническата криза в Алжир продължава, признаха пред Би Би Си от външното министерство на Великобритания.

Британският премиер Дейвид Камерън свика кризисно заседание със своите министри и представители на службите за сигурност.

До този момент данните за операцията е много противоречива. Някои медии съобщиха, че тя е приключила, а други, че продължава. По последни данни около 30-тина чужденци остават в неизвестност, уточнява АП.

Часове след щурма на алжирската армия не е ясно колко чужди заложници са убити. Появяват се информации за между 4 и 35 убити. Ислямисти обявиха, че са отвлекли общо 41 чужденци. Официални източници от Алжир от своя страна отбелязват, че тези данни са преувеличени.

Външният министър на Франция Мануел Валс заяви, че е във връзка с двама френски заложници, напуснали газовото находище.

В Осло норвежката компания "Статойл", която участва в експлоатацията на газовото находище, съобщи, че един от норвежците, взети за заложници, е в болница. Не е ясна съдбата на останалите осем норвежски заложници.

От своя страна Япония обяви, че е недоволна от операцията, защото излагала на риск живота на заложниците. Освен това Токио не е бил уведомен предварително за нея. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kkkk

    0 0 Отговор
    Пак баламосват целия свят.