Last news in Fakti

23 Април, 2021 10:22 2 796 12

САЩ търсят изчезналата подводница

  • индонезия-
  • сащ-
  • подводница-
  • търсене-
  • пентагона

Индонезия изпрати хеликоптер и пет кораба в търсенето

САЩ търсят изчезналата подводница - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

САЩ ще изпратят своите въздушни сили, за да помогнат за намирането на изчезналата индонезийска подводница. Това съобщи в четвъртък говорителят на Пентагона Джон Кърби, цитиран от News.bg.

"По покана на индонезийското правителство изпращаме въздушни средства, за да помогнем за намирането на изчезналата подводница", написа той на страницата си в Twitter. "Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин трябва да разговаря със своя колега, индонезийският министър на отбраната Прабово Субианто, утре сутринта, за да предаде нашите съжаления и да обсъди как иначе САЩ могат да помогнат", добави говорителят на Пентагона.

По-рано Индонезия изпрати хеликоптер и пет кораба северно от остров Бали в търсене на подводницата, която изчезна от радарите преди дни. Според началника на щаба на флота на Индонезия адмирал Юдо Маргоно на борда може да има достатъчно кислород до събота. Според предварителните оценки изчезналата в сряда подводница вероятно се намира на разстояние около 90 км от северното крайбрежие на Бали. По-рано министерството на отбраната на Индонезия съобщи за появата на петна от петрол в района на изчезването на подводницата. Дизеловата подводница "Нангала", на борда на която има 53 души, участва в изстрелвания на торпеда във водната зона на морето около Бали.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баш Батка

    6 9 Отговор
    А Русия са тествали ново оръжие за подводници в същото време :)

    Коментиран от #2

  • 2 111

    7 14 Отговор

    До коментар #1 от "Баш Батка":

    Не е ново най напред успешно го изпробваха на Курск.
  • 3 По добре

    8 7 Отговор
    Да се бяха обърнали към Норвегия, Американците ще има да ги протака, и накрая всички ще се задушат, ако разбира се подводницата е издържала на налягането на 700м.дълбочина, единствено Норвегия притежава най добрия дълбоко воден апарат с които може да се направи евакуация, спомнете си как Норвегия помогна на Русия да се стигне до Курск, въпреки че тя беше разкъсана от торпеден взрив в предната част, и само това че се забавих достатъчно руснаците и не можаха да преглътнат егото си, доведе до смъртта на оцелелите в задната част моряци.

    Коментиран от #10

  • 4 no name no face no number

    5 2 Отговор
    Навсякъде са тия см.......ци, нищо, че точно Индонезия заедно с Тайланд са им слугите в региона е чакат и Тайван да стане, но на Китай му се клати ръката
  • 5 доган

    9 3 Отговор
    Ако беше руска, какъв еврогейски и натовски вой на задоволство щеше да е!
  • 6 Бай Манчо

    5 2 Отговор
    Не знаех , че подводниците се търсят с радари освен ако са над водата :))))
  • 7 Банг-банг

    8 5 Отговор
    Разбира се, че американците ще я намерят. Те знаят къде е торпилирана от тях, също като Курск.
  • 8 Седесарят.

    9 7 Отговор
    Алабама удари по грешка Курск ..И тази грешка струва ,На САЩ 20 млд.зелено...
  • 9 Историк

    3 1 Отговор
    А, знаете ли наличието на нефтено петно, какво е означавало през Втората Световна война?.Когато се дебнат подводници, че някоя е торпилирана.При 700м. само най-висок клас подводница би издържала теоретично на подобна дълбочина.В масовия случай до 350 -400метра би могла да издържи, за съжаление вече не се търсят живи хора
  • 10 4629

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "По добре":

    Те подводницата не са намерили още ,ти вече евакуираш екипажа..
  • 11 3893

    0 1 Отговор
    Мн чудно как се търси подводница с хеликоптери
  • 12 Tarnovetz

    0 0 Отговор
    Американския кoптер ще облети по-широк район и пусне потопяеми акустични прибори; нефтените петна cе влияят от течeнията; в архипелага има много китайски подводници.