Last news in Fakti

30 Април, 2021 13:43 3 372 15

Полицейска реформа в САЩ

  • сащ-
  • полиция-
  • реформа

На 25 май се навършва една година от убийството на чернокожия Джордж Флойд

Полицейска реформа в САЩ - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Двупартийна група от американски конгресмени започна обсъждането на законопроект за реформа на полицията в САЩ. Дискусиите започнаха, след като президентът Джо Байдън насърчи конгресмените от двете камари да предприемат действия преди 25 май, когато ще се навърши една година от убийството на чернокожия Джордж Флойд от полицай в град Минеаполис.

В групата за обсъждането на полицейската реформа, натоварена със задачата да постигне консенсус, са сенаторите републиканци Тим Скот и Линдзи Греъм, сенаторите демократи Дик Дърбин и Кори Букър, а също така и членът на Камарата на представителите от Демократическата партия Карън Бас, заявиха лидерът на демократите в Сената Чък Шумър и двама сътрудници на конгресмени демократи.

Конгресмените, взели участие в среща за обсъждането на реформата, заявиха, че са обнадеждени, че ще постигнат консенсус. "На срещата не се случи нищо, което да ми пречи да тая оптимизъм, че ще постигнем споразумение", заяви Тим Скот пред журналисти, въпреки че отказа да отговори на въпроси дали реформата ще стане факт в срока, споменат от Байдън. Срещата беше много конструктивна. Помежду ни има доверие, изтъкна Дик Дърбин. Джо Байдън направи предложението за обсъждане на полицейска реформа в своята реч пред двете камари на американския Конгрес по случай навършването на сто дни от встъпването му в длъжност като президент на Съединените щати.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Де бреее..

    30 0 Отговор
    Ако не му се белееше ризата,никого нямаше да видя..
  • 2 ДЯВОЛА

    38 1 Отговор
    Реформа трябва да има, но не и намаляване на полицията а тяхното увеличаване заедно с отряди на шерифството , ФБР, и другите служби. На първо расизма спрямо белите трябва да намелее. Защото животът на черните има значение са расистка организация подкрепена от управляващите пенсионери и траннсексуалните демократи

    Коментиран от #5

  • 3 Румен

    23 0 Отговор
    Никаква реформа. Тия не работят и продават дрога.
  • 4 БАЙ Х@Й ‼

    26 0 Отговор
    Реформа: Бял полицай не може да стреля по НЕбял ‼
  • 5 Сатана

    26 0 Отговор

    До коментар #2 от "ДЯВОЛА":

    Марксиската Patrisse Khan-Cullors,която е лидерка на BLM сектата е похарчила скромната сума от 26000$ за да почиват телесата и в луксозен резорт.Същата селед като забогатяла достатъчно си купила къща в БЯЛ квартал.Ти да видиш.
  • 6 mi6osp

    17 0 Отговор
    В САЩ говорят за опасно близък чер апартейд.
  • 7 Давид

    15 0 Отговор
    Сайта рекламира стимуланти за надървен бахур. Преди това бяха жрици. Що за сайт е това? Кой го контролира?
  • 8 Анонимен

    24 1 Отговор
    Най-добре изобщо закрийте полицията . Как така ще нарушава правата на хората да грабят и вредят по всевъзможни начини на други хора ? Къде са тук демократичните ценности ?
  • 9 ПЕНКО

    0 5 Отговор
    ЗАЩО НЕ БЕ ПУБЛИКУВАНА МАЙКАТА НА ПОЛИЦАЯ УДУШИЛ-ВЪРЗАНИЯТ С БЕЛЕЗНИЦИ ФЛОЙД ?????- ПОЛИЦЕЙСКИ ХЪРБАЛЕТ НА УЛИЦАТА!?? ..... АМИ УБИВАЙТЕ ГИ ПО УЛИЦИТЕ - СНАЙПЕРИ ЗА НАД ТРИСТА МЕТРА -КОЛКОТО ИСКАШ ...И НЯМА ДА ИМА САЩ - САМОИЗХЕБЦИ -ПОЛИЦЕЙСКИ!!!!!!!!!!!!
  • 10 барчо

    8 0 Отговор
    30 реда и освен, че са обсъждали дали да има или няма реформа, нищо друго не се каза. Пълно празнословие. Може би полицията няма да има право да носи оръжие и няма да има право да се намесва в полза на бял евроамериканец - демек бял.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 мдааа

    9 1 Отговор
    Заради престъпник със 17 присъди СЕ ПРАВИ РЕФОРМА в говедарската държава САЩ ! Да ви се-ра на американската демокраци,джендари транс-измет и сие...
  • 13 въпросче

    1 0 Отговор
    И в какво се състои или ще се състои тази рИформЪ?
  • 14 въпросче

    2 0 Отговор
    Как може мъж да се нарича Линдзи? Линдзи е женско име.
  • 15 Ели Енчева

    1 0 Отговор
    Все едно Доналд Тръмп да го нарекат Мериан.