Last news in Fakti

1 Май, 2021 08:31 1 866 10

Тръмп обмисля съвсем сериозно да се кандидатира за президент през 2024 година

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • републиканска партия

Бившият стопанин на Белия дом също се обяви за "баща на ваксините" и подчерта, че той заслужава по-голямо признание за борбата срещу коронавируса в САЩ

Тръмп обмисля съвсем сериозно да се кандидатира за президент през 2024 година - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви пред журналистите по-ясно от всякога досега, че ще се кандидатира за президент през 2024 г., съобщава The Independent, цитиран от Агенция "Фокус".

Според изданието думите на бившия държавен глава са отговор на речта на Джо Байдън пред Конгреса в сряда, която бележи първите му 100 дни като лидер на страната. В продължителна реч Байдън определи първите месеци от президентството си като време на „криза и възможности“ и провъзгласи, че „Америка отново е на крака“. Той се спря подробно на плановете за възстановяване на икономиката след пандемията от коронавируса и за справяне с извънредната ситуация в климата.

В статията се отбелязва, че след речта на президента, сенаторът от Южна Калифорния Тим Скот вече е изразил официалната гледна точка на Републиканската партия, но Тръмп не чака дълго и урежда интервю в любимия си телевизионен канал Fox News.

В интервю с журналистката Мария Бартиромо той каза, че „100%“ мисли да се кандидатира отново и обеща, че кампанията му ще бъде „много успешна“. В същото време той призова своите лоялни поддръжници да повярват в неговото движение „Направи Америка отново велика“ („Make America Great Again“).

Бившият президент също се обяви за „баща на ваксините“ и подчерта, че той заслужава по-голямо признание за борбата срещу коронавируса в САЩ. Доналд Тръмп обвини Байдън, че „унищожава на страната“ с имиграционната му политика на границата с Мексико и предупреди, че „убийци“ заливат страната от Централна Америка.

Освен това той многократно подчертава, че претърсването на апартамента на бившия му личен адвокат Рудолф Джулиани от федералните прокурори е било „несправедливо“.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 субтитут

    6 10 Отговор
    Луд умора нема.
  • 2 ристю

    0 7 Отговор
    Бай Дончо Тръмпов ще е „баща на ваксините“ и "майка на ваксинираните". А не като Мая, която не иска да стане майка на българите. "Как се запознах с баща ви?"- автор Цвъки.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 нашия

    8 4 Отговор
    борбата срещу тъмната демонократична прокоба продължава с пълна сила...няма съмнение в това ....!!!!!!!!!!
  • 5 гост

    5 8 Отговор
    Тоя да заемат да го затворят у някоя лудница и да хвалят ключа

    Коментиран от #6

  • 6 нашия

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    автора на статията ....нали? и аз така казвам....
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Хаха

    4 3 Отговор
    Тръмп е лузър. Първият път загуби изборите с 2 млн. гласа а вторият път със 7 млн. гласа.
  • 9 Бай Даньо

    2 1 Отговор
    При клоуните всичко е на сериозно.
  • 10 Бай Даньо

    2 1 Отговор
    Виж къде са плюсовете и минусите по тая тема за да разбереш колко му е акъла на Ганчо и защо му е държавата такава...