Last news in Fakti

9 Май, 2021 08:19 2 350 16

Над 90 ранени при нови сблъсъци в Ерусалим (СНИМКИ)

  • израел-
  • палестинци-
  • напрежение-
  • ранени

Ракета бе изстреляна от ивицата Газа

Над 90 ранени при нови сблъсъци в Ерусалим (СНИМКИ) - 1
Снимка: БГНЕС

При нови сблъсъци снощи между израелски полицаи и палестински демонстранти бяха ранени над 90 души в няколко квартала на Източен Ерусалим, съобщи Палестинският Червен полумесец. Това стана ден след най-големите изблици на насилие за последните няколко години в Свещения град, които породиха опасения от нова ескалация на насилието, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

Над 90 ранени при нови сблъсъци в Ерусалим (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС

Според спасителните екипи повечето от ранените, сред които има и непълнолетни, са пострадали от гумени куршуми и шокови гранати. Израелските сили на реда използваха и водни оръдия да разпръснат палестинците, някои от които ги замеряха с предмети.

Над 90 ранени при нови сблъсъци в Ерусалим (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС

Ракета бе изстреляна от ивицата Газа към Израел, който обяви, че е нанесъл удари по позиции на ислямисткото движение "Хамас".

Снощи на Площада на джамиите - третото по святост място за исляма, наричано Храмов хълм от евреите - десетки хиляди палестинци отидоха на молитва след ифтара, вечерята след дневния пост по време на рамазана. Имамът на джамията "Ал Акса" призова вярващите да запазят спокойствие, съобщи журналист на АФП от мястото на събитието.

Над 90 ранени при нови сблъсъци в Ерусалим (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС

Но в квартал Шейх Джара, театър на ежедневни протести срещу възможното прогонване на палестински семейства от домовете им в полза на израелски заселници, демонстранти излязоха по улиците и започнаха да замерят с предмети силите на реда, които отговориха с лютив газ.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последният Софиянец

    24 11 Отговор
    Евреите сбирщина от цял свят правят геноцид и унищожават цял народ
  • 2 Хасан

    26 6 Отговор
    И както винаги светът мълчи ,ООН мълчи ..евреите имат свещеното право да убиват жени и деца ...Йерусалим трябва бъде като Ватикана ..град държава под егидата на ООН и да бъде управлявано от православни и католически християни ,мюсюлмани и евреи ..

    Коментиран от #5

  • 3 Тулуп Мисирков

    12 10 Отговор
    А бре ,палестинци елате в Бантустана-тук можете на воля да замярвате влакове и полицейски коли с камъни,както правят ваште събратя с лиллавите венци....
  • 4 терористи

    17 5 Отговор
    защо няма санкций за еврейските терористи , и те анексират палестински земи но нали са с САЩ никой не казва нищо .
  • 5 a kak

    19 8 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    трябва да пъде управляван константинопол ??? защо направихте църквата света софия отново на джамия?? а защо въобще убивате кюрди когато хората искат САМО своя собствена държава...за косоварите сте съгласни да я имат но за кюрдите и руснаците от крим НЕ ?? айде стига с вашите двойни стандарти. ...да не почваме и за арменския геноцид който ОТРИЧАТЕ

    Коментиран от #6, #7, #11, #12

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ердо

    5 5 Отговор

    До коментар #5 от "a kak":

    Пий си апчетата за завист и злоба преди да пишеш

    Коментиран от #9

  • 8 Тиквонии Велики

    7 2 Отговор
    Тиквата е първи приятел с еврейте. Продава им оръжие.
  • 9 и за

    6 4 Отговор

    До коментар #7 от "Ердо":

    какво точно да завиждам на турция...заради това че от 80 млн 20 млн за кюрди които ви мразят..т.е 25 % от турските граждани мразят останалите 75 % ...при нас са само 10%...вие и шведите мразите Българите . да завиждам за стандарта ви в турция който със сриващата се лира е по-нисък от този в България ? или за това , че когато отидете да работите на запад с Български паспорти местните ви МРАЗЯТ...нас Българите ни гледат в най-лошия случай с безразличие но вас ....говоря от собствен опит. или да завиждам на това , че света не може да посочи ЕДНО позитивно постижение на голямата турция...с какво добро сте известни на другите народи

    Коментиран от #13

  • 10 UFO

    2 1 Отговор
    Не се изказвайте за държави ,които сте гледали само на картинка!
  • 11 Васил Ботев

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "a kak":

    Кюрди и хора в едно изречение не се слагат. Прави разлика между ислям и мюсюлманство.
  • 12 Хасан

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "a kak":

    Кюрдите не са като българи ,сърби,македонци ...не са имали в исторически аспект своя държава ..и ПКК си е марксистко ленинска терористична организация ...Света София пък си е чисто юридическо ..собсвеност е на вакъф фондация и им връщат собствеността ..Желязната църква си е собственост на български вакъф...Крим си е Кримско ханство ..на кримските татари ..и е редно да бъде Кримска република ..както си е редно да има независима Чеченистанска република
  • 13 Хасан

    3 4 Отговор

    До коментар #9 от "и за":

    Човека иска да каже че Турция е една прогресираща в културен ,икономически,военен аспект държава ..
  • 14 един от многото

    3 1 Отговор
    Демократичните защитници на Украйна , защо мълчат като мушната гайда? Света на западните псевдо-демократи и останалите , два несъвместими свята , единият е излишен!
  • 15 БРЦК

    4 0 Отговор
    Колкото и да е чудно 30 на сто от авто и машиностроенето е съсредоточено в Турция ( ЕС)
  • 16 БимБамБок

    0 0 Отговор
    Половината не могат да напишат "санкция" в множествено число, ама иначе геостратези и топ разбирачи.