10 Май, 2021 17:36 1 939 10

Нетаняху: Световните медии отразяват в изопачен вид събитията в Ерусалим

  • израел-
  • бенямин нетаняху-
  • ерусалим-
  • палестина

Стотици палестинци са ранени вече при сблъсъците с израелски полицаи в Източен Ерусалим, започнали миналата седмица

Нетаняху: Световните медии отразяват в изопачен вид събитията в Ерусалим - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху обвини днес световните медии, че отразяват в изопачен вид събитията в Източен Ерусалим, където от миналата седмица продължават безредици и сблъсъци между израелски полицаи и палестинци, предаде ТАСС.

"Тези събития (в Ерусалим) се отразяват изопачено и погрешно в световните медии, а това заблуждава", заяви Нетаняху, цитиран от премиерската канцелария.

"Сега тече противопоставяне в самото сърце на Ерусалим. Тук няма нищо ново, това е борба между нетолерантността и толерантността, между насилието, което е в разрез със закона, и закона и правния ред", продължи премиерът, предаде БТА.

По думите му "през дългата история на Ерусалим само под суверенитета на Израел от 1967 г. може да се говори за продължителен, стабилен и безопасен период", в течение на който израелските власти "работят с цел да се гарантира свобода на вероизповеданието и толерантност за всички". "Тази мисия няма как да се изпълнява, без отвреме навреме да се влиза в конфликт със силите на нетолерантността", добави Нетаняху.

По данни на палестински медици най-малко 278 палестинци са пострадали тази сутрин при сблъсъци с израелската полиция в Стария град на Ерусалим. Стотици палестинци са ранени вече при сблъсъците с израелски полицаи в Източен Ерусалим, започнали миналата седмица.

Днес Израел чества Деня на Ерусалим, с който се отбелязва годишнина от присъединяването на Източен Ерусалим след Шестдневната война през 1967 г. В града по традиция се организират различни празнични прояви, включително шествие със знамена.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    29 5 Отговор
    Тези са ОКУПАТОРИТЕ, а се правят на "жертви"!!!
  • 2 Последния Софиянец

    25 5 Отговор
    Тия избиват Палестинци а света и ООН мълчат.Евреите са гадна нация
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Последния Софиянец

    4 20 Отговор
    Израел си знаят интереса затова трябва да сме приятели с нея
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ермолка клъб

    5 1 Отговор
    Аз пък мислех, че имат контрол върху световните медии и ваксинацията на света ???
  • 7 Някой

    9 0 Отговор
    Те, медиите, представяха едностранно субитията и в Сирия, Либия, Афганистан, Сърбия и т. н. Амс тогава никой не рева.
    Интерсно, дали на готвят цветна революция в Израел?

    Коментиран от #9

  • 8 Гоуст

    4 5 Отговор
    А какво да направят Евреите стават повече нямат територия и се разширяват като гонят пречещите им наоколо.Какво искат другите да станат гейове като немците ли.
    Да не са длъжни
    Я да си е.м Европа и ООН.
  • 9 един от стадото

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Някой":

    цветна революция казваш, в Израел. Още Голда Меър ги метна на времето с протекцията на баш цветарите, къде отиваш може би..Знаеш ли колко му пука на Бенямим, ма тъй от хорска срама за пред медиите
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.