Last news in Fakti

14 Май, 2021 14:57 1 637 4

Черна гора налага акциз на сладоледа

  • черна гора-
  • акциз-
  • сладолед

Страната въвежда акциз за десертни продукти

Черна гора налага акциз на сладоледа - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Черна гора планира налагането на акциз на сладоледа, съобщи РТС.

Решението трябва да доведе до повече приходи за държавата. Планира се акциз за различни типове продукти.

Увеличава се акцизът за алкохолните напитки. Въвежда се такъв за сладоледа, захарта и какаовите продукти.

Предвиден е законопроект за изменение и допълнение на закона за акцизите. Планира се повишаване на акциза за газирани напитки.

Той ще скочи от 25 на 35 евро на хектолитър. Акцизът за захар, сладолед и какаови продукти възлиза на 0.6 евро за килограм.

Акцизът върху бира вероятно ще скочи от 5 на 7 евро на хектолитър. Въвежда се и акциз за непенливи ферментирали напитки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МАФИЯ НА ББ

    10 0 Отговор
    РАЗБОЙКО ИСКА ДА ИМА АКЦИЗ НА ДЪЖДА,НА ВЪЗДУХА,НА ПУШЕКА,НА ЗАПЛАТАТА,НА ВЛОГОВЕТЕ, НА ДЕЦАТА, НА ПАЗАРУВАНЕТО, НА САМОПРОИЗВОДСТВОТО,НА ГОВОРЕНЕТО, НА НЕГОДУВАНЕТО,НА ПРАНЕТО, НА ФЕКАЛОПРОИЗВОДСТВОТО.НАЙ-ВЕКЕ ИСКА АКЦИЗ НА СЛЪНЦЕТО.
  • 2 viki

    12 0 Отговор
    Очаквайте следващия месец съобщение в черногорската преса: Арестуваха на границата 3 тона контрабанден сладолед без бандерол!
  • 3 Съдията Дред

    6 0 Отговор
    Да прочетат за приключенията на храбрият войник Швейк, дано им направи впечатление мисълта, че не може да просъществува това правителство, което повиши цените на бирата. Вярно, не са в Чехия, но все пак!
  • 4 въпросче

    5 0 Отговор
    Той ще скочи от 25 на 35 евро на хектолитър. АКО НАПИШЕТЕ 100 ЛИТРА,ПО-МАЛКО ИНТЕРЕСНИ ЛИ ЩЕ СТЕ?!