Last news in Fakti

20 Май, 2021 10:16 2 450 22

Израел не послуша САЩ и ще продължи военната операция

  • израел-
  • сащ-
  • ивицата газа-
  • военна операция-
  • палестинци-
  • война-
  • ракети

Ще са необходими още няколко дни, за да се завърши израелската военна операция

Израел не послуша САЩ и ще продължи военната операция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Израел ще се нуждае от още няколко дни, за да завърши военната операция срещу палестинските радикали, въпреки искането на САЩ да я прекрати възможно най-скоро. Това съобщи в сряда новинарският портал Axios, позовавайки се на източници от израелското правителство, предаде агенция "Фокус".

Според тях израелският външен министър Габи Ашкенази в сряда в телефонен разговор с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън е посочил, че ще са необходими още няколко дни, за да се завърши израелската военна операция. В същото време Блинкън подчерта, че Вашингтон очаква операцията да приключи скоро. Ашкенази е добавил, че Израел „все още има няколко военни мисии“ в Ивицата Газа.

Блинкън също така е казал на израелския си колега, че САЩ са блокирали френската инициатива в Съвета за сигурност на ООН за Газа, но „не могат да продължат да подкрепят Израел публично и на дипломатическо ниво, главно в ООН, дълго време“, разкриват източниците пред портала. Медията отбелязва, че телефонният разговор е „част от нарастващия дипломатически натиск“ за прекратяване на огъня в региона, на който „Израел все още се съпротивлява“.

На свой ред ръководителят на пресслужбата на Държавния департамент Нед Прайс заяви в писмено изявление, че външните министри на двете страни в телефонен разговор „обсъждат усилията за прекратяване на насилието, отнело живота на израелски и палестински цивилни , включително деца“. „Държавният секретар отбеляза, че САЩ ще продължат контактите с Израел, Палестинската администрация и заинтересованите страни в региона през следващите дни, и подчерта, че САЩ очакват деескалация към прекратяване на огъня [в региона]“, заяви дипломатът. Той не потвърди информацията на Axios.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 cool huh

    3 5 Отговор
    :)
    :)
    :)
  • 2 КОТарАК

    15 0 Отговор
    то само ние слушкаме
  • 3 Аушвиц

    33 8 Отговор
    Наглостта еврейска няма измерение! По-голяма от нея е само еврейската алчност.
    И не, не ми пука аз арабелите. Дори никак не ги харесвам и имам за какво, но в случая те са прави. Не може някой да ти открадне заемята, да заграби източниците на питейна вода, а ти да му се усмихваш.
    Когато плаестинците са живели по тия земи, еврейските шилета са следвали 40 години един сектант, който ги е водил към "обетована земя".

    Коментиран от #8

  • 4 Мой

    24 3 Отговор
    САЩ са длъжни да кажат "спрете", за да изглеждат миротворци. По допломатическа линия най-вероятно са дали зелена светлина.
  • 5 Нико

    17 5 Отговор
    Окупатори. Как не могат палестинците да ги смажат
  • 6 Бони

    15 3 Отговор
    Има балкан разлика между възможно най скоро и незабавно. Израело -американски театър.
  • 7 Българина

    17 4 Отговор
    До кога светът ще търпи наглостта на Израел? Вижте картата на Палестина от 1947 и 2020 г? Изчезнала е тази територия, всичко е израел! Въпросът е защо няма санкции като за крим!? А Крим е постфактум на израелската агрвсия!

    Коментиран от #9

  • 8 Смех

    5 8 Отговор

    До коментар #3 от "Аушвиц":

    Стига с тоя аушвиц бе глпк не виде ли че немците са първи там
    или си поредният тпак от някоя футболна агитка с два грама мозък
  • 9 Лъв

    9 3 Отговор

    До коментар #7 от "Българина":

    Ти за правилото на по-силният не си ли чувал?

    Коментиран от #12

  • 10 ДядоСтою

    13 3 Отговор
    ГЛУПАВ Е СВЕТЪТ ВЯРВА НА ТИЯ ,ЧЕ СА БОГОИЗБРАНИ И ИМАТ ПРАВО ДА УБИВАТ КОЛКОТО СИ ИСКАТ ДРУГИТЕ КОЙ БОГ КЪДЕ ПИШЕ УБИВАЙ БЛИЖНИЯТ СИ КЪДЕ??????????

    Коментиран от #13

  • 11 Е, що бе ?

    9 0 Отговор
    САЩ „не могат да продължат да подкрепят Израел публично ...''. Дан'ви досрамя ?Че, от кого? От ООН-то ли ? :-) :-)
  • 12 Жони деп

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Лъв":

    НЯМА ТКОВА ПРАВО В УСТАВА НА ООН

    Коментиран от #17

  • 13 Свобода или Смертъ

    4 3 Отговор

    До коментар #10 от "ДядоСтою":

    А кое тогава дава правото на ислямистите да правят атентати и да режат глави 🤔👳😏

    Коментиран от #19

  • 14 Юдеите не са за Там

    11 3 Отговор
    Просто Там не им е Мястото.Дойдоха от Египет,Мойсей,скрижали,туй-онуй,ама преди тях в Палестина имаше и други Божии чада.Проблемът на евреите е че са огледален Хитлер,ние сме богоизбраните,другите са гои,мачкай наред! Не става така,гнусно е.Как да харесаш един Соломон Паси,чийто баща Исак Паси едва оцеля в Холокоста,а синчето му грандомански открито и презрително се подиграва на българското у нас?!
  • 15 Дедо нигер6525

    4 2 Отговор
    ДАЩ И СРАМ КОЛКОТО В РЕЦИДИВИСТ УБИЕЦ И КРАДЕЦ ААХААХ ТО СИ ГЕН КО ДА ПРАИШ
  • 16 животновъд

    5 1 Отговор
    Ееееееееех,чичко Шикългрубер,къде си?
  • 17 Лъв 5ти

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Жони деп":

    Правилото на природата е по-силно от правилата на ООН.
  • 18 барчо

    4 2 Отговор
    Не обичам камиларите, защото ....... няма да обяснявам. Но това, което Израел прави в момента е престъпление. Кадри показват цели улици с разрушения, вече няма и незасегнати квартали. Явно израелците искат да направят този град - призрак и лека полека да изчезне населението от там. Да събориш 11 етажна сграда в която се намират информационни офиси от цял свят и то защото през далечната 2007 г там е имало няколко стаи държани от Хисбула е ...... Нямам думи. Само на базата на остаряла информация, която не е осъвременявана. Убити са много невинни и това едва ли ще допренесе за бъдещ мир. Струва ми се че Израел е в огромна грешка и си въвлича излишна омраза на камиларския свят. Ще му бъде трудно да живее безоблачно.
  • 19 барчо

    7 0 Отговор

    До коментар #13 от "Свобода или Смертъ":

    Безсилието! Когато не можеш да изправиш добре въоръжена и организирана армия срещу такава на бойното поле, за да устоиш твоята правда. Ако не знаеш, Ирак беше унищожен по някакъв благовиден предлог за химически оръжия, които не бяха открити в последствие. Конгреса даже прие, че разходите по офанзивата ще бъдат поети от иракския нефт, който американците ще добиват след като "победят". Сещаш ли се? Идвам, пребивам те, а за това че съм дошъл и съм те пребил, ти плащаш. Безсилието и липса на мозък ражда най-голямите жестокости. Само не ме разбирай грешно. Напълно осъждам джихадизма, джихадистите, камиларите и всякакво насилие.
  • 20 TOTO

    0 1 Отговор
    НИКОИ НЕ ЗАЧИТА АМЕРИКАНЦИТЕ ВЕЧЕ
  • 21 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ИЗРАЕЛ ДА СЛУША САЩ !?!?!? ДЪРЖАВНИТЕ РЕСУРСИ НА САЩ - ДЪРЖАВНИЯ ИМ РЕЗЕРВ- СА ЧАСТНА СОБСТВЕННОСТ НА 5 ЕВРЕИ -ЦИОНИСТИ /СЕМИТИ / !!!!!!!! ПЪРВО СЕ УНИЩОЖАВА ДОЛАРА /ПРЕД КОЛАПС Е / И ПОСЛЕ СЛЕДВАТ ЕВРЕИТЕ ГЛАВАТАРИ -НЕ ГЕНИИТЕ ТВОРЦИ !!!!!!!!!!!!
  • 22 ДОКО

    0 0 Отговор
    ИЗРАЕЛ СЛУШАТ ДОКО...ЗАЩОТО ЗНАЯТ ЧЕ ДОКО Е ХИТРО ПРАВ..