Last news in Fakti

1 Юни, 2021 13:11 2 755 7

Колумбия върви към гражданска война

  • колумбия-
  • иван дуке-
  • кали

Въпреки намесата на армията протестите в латиноамериканската държава не спират

Колумбия върви към гражданска война - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Жителите на третия по големина град в Колумбия – Кали, реагираха със страх и подозрение на изпратените в града войници, които трябва да помогнат на местните власти да се справят с протестите, започнали заради повишаването на данъците, предава АФП.

Според данни на неправителствена организация от началото на протестите на 28 април са загинали 71 души, от тях поне 44 – в Кали.

АФП съобщава, че в петък, 28 май, цивилни, облечени с бронежилетки, са стреляли срещу протестиращи, а полицията само е наблюдавала. Според агенцията само на този ден в Кали са били убити 13 души.

Местните власти посочват, че около 550 души са били ранени при протестите.

В опит да овладее насилието президентът Иван Дуке разпореди в Кали да бъдат разположени части на армията, които да охраняват магазините и държавните сгради.

Президентът отиде в Кали в събота, 29 май, но визитата му не беше посрещната еднозначно, отбелязва АФП и добавя, че протестите все още не овладeни, макар че правителството се отказа от намерението си да повиши данъците.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    14 3 Отговор
    И нашият Пабло като се заинати и ще стане нещо подобно и в Кочинката.

    Коментиран от #4

  • 2 onq s konq

    16 1 Отговор
    Само любимецът на Тръмпи Гуайдо ще вдигне венецуелците и ще защити правилната демокрация на Иван в Колумбия. И двамата са марионетки.
  • 3 Дългият

    23 2 Отговор
    А за нашите протести медийте срамежливо мълчаха.
  • 4 бяло-черен

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    мазалото е повсеместно, но бг копа дъното и е много надълбоко вече. кога ще им сработи инстинкта за самосъхранение на хората там не е ясно...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 СССРБарета

    12 1 Отговор
    Колумбийското правителство са абсолютни марионетки на краварите и дори се подиграваха на Венецуела защото венецуелците емигрирали в Колумбия понеже била покровителствана от САЩ! Там където стъпи краварски ботуш миризлив нищо не вирее! И рано или късно всичко е ограбено!
  • 7 хуан гуайдо

    11 0 Отговор
    Ауу, що така!? Миналата година Deutsche Wc ни облъчваше непрестанно с дезинформация колко било зле във Венецуела, пък в Колумбия имали друг модел и цъфтяли, та връзвали!