Last news in Fakti

2 Юни, 2021 21:06 2 444 16

Флорида: Забрана за транссексуални момичета в часа по спорт

  • флорида-
  • транссексуални

Президентът Джо Байдън за пореден път обеща пълно равенство на ЛБГТИ общността в Съединените щати

Флорида: Забрана за транссексуални момичета в часа по спорт - 1
Снимка: DW

Жени и момичета, които са транссексуални, ще са принудени да се състезават в спортните часове на училищата и университетите сред момчетата и мъжете. Американският щат Флорида прие съответен закон.

През юни ЛГБТИ общността в САЩ отбелязва “Месеца на гордостта” (Pride Month). Но точно на първи юни Флорида нанесе удар срещу транссексуалните. Федералният щат забранява на транссексуалните ученички да участват в спортовете за момичета.

"Спорт на база на биология, а не на идеология"

Републиканският губернатор Рон ДеСантис, който е приближен на бившия американски президент Доналд Тръмп, подписа закон, според който транссексуалните момичета и жени в обществените училища и университети вече ще трябва да се състезават с момчетата и мъжете по време на часовете по спорт.

“Във Флорида момичетата ще практикуват момичешки спортове, а момчетата - момчешки”, заяви губернаторът. “Ще практикуваме спорт на база на биологията, а не на база на идеологията”, допълни той. Според ДеСантис, законът ще осигури справедливост за жените във Флорида.

И други щати, в които управляват републиканците, предприеха подобни стъпки - сред тях са Алабама, Арканзас, Мисисипи, Монтана, Тенеси и Западна Вирджиния.

"Фалшива и дискриминационна" аргументация

"Шокиращ" - така политикът от Демократическата партия Карлос Смит коментира закона в Туитър. "Той подхранва трансфобията и излага уязвимите деца на риск без основателна причина." В друг туит той заяви, че е “много горд” от протеста на транссексуалната общност и нейните съмишленици срещу решението. „Изправете се! Борете се!“, призова Смит.

Кампанията за човешки права (Human Rights Campaign) - най-голямата организация в защита на интересите на ЛГБТИ общността в САЩ, планира да атакува закона в съда с мотива, че той се основава на “фалшива и дискриминационна” аргументация, която застрашава благото на транссексуалните деца. "Транссексуалните деца са деца, транссексуалните момичета са момичета. Както всички деца, те заслужават възможността да спортуват с приятелите си и да бъдат част от отбора", казва председателят на HRC Алфонсо Дейвид.

Байдън се бори за равнопоставеност

Президентът Джо Байдън за пореден път обеща пълно равенство на ЛБГТИ общността в Съединените щати. По повод “Месеца на гордостта” той призова Конгреса да приеме проектозакона за равнопоставеността, който е в Сената от март.

Още в първия си ден в Белия дом Байдън подписа заповед до всички федерални институции да третират ЛГБТИ хората еднакво. Около една седма (14%) от 1500-те държавни служители, назначени от Байдън, се идентифицират като ЛГБТИ. Хомосексуалният Пит Бутиджидж стана министър на транспорта. Заместник-министърката на здравеопазването Рейчъл Левин стана първата транссексуална личност, одобрена от Сената.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въх

    57 1 Отговор
    Флорида е от малкото щати, в които все още има добра маса трезво мислещи

    Коментиран от #3

  • 2 име

    8 22 Отговор
    и тук така след като радев и радан спечелят на 11 .7 също и сергей е там.

    Коментиран от #4

  • 3 Амиии

    41 5 Отговор

    До коментар #1 от "въх":

    Транссексуален ли е в политически смисъл Борисов?
    Хем комунист и путинист,
    хем евроатлантик!
    С български милиарди построи руски турски газопровод за Сърбия!
    Това не е транссексуалнос!
    Това е долна пеераастиия!
  • 4 Лейтенант

    27 7 Отговор

    До коментар #2 от "име":

    Граждански арест на мутрите Борисов и Гешев в България!
    Както бе на Николае и Елена Чаушеску в Румъния!
  • 5 Гого

    27 1 Отговор
    Ако света върви в посоката която е поел,то този същият свят няма бъдеще...
  • 6 Винкело

    35 2 Отговор
    Нищо не разбрах. Транссексуалните момичета бивши момчета ли са, или са момичета, които се правят на момчета, за да побеждават в спортовете за настоящи момичета, които са били само момичета, без никога преди да са били момчета? Съсипаха я и тая държава.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гейчето

    32 1 Отговор
    -Татко, аз съм лесбийка. - казала едната дъщеря.
    - М*мк* му! - изревал бащата.
    - Аз също. - обадила се от кухнята другата дъщеря.
    - И кой ще доведе зет в тази къща? - отчаяно попитал бащата.
    - Аз, тате! - обадил се синът.
  • 10 GnG

    12 2 Отговор
    "Немски депутат се гаври с гейовете" - в ютуб
  • 11 Правило 1

    26 2 Отговор
    Спортът е преди всичко състезания на тела, а не на мозъци и сексуално възприятие. От тази гледна точка, заставаш там, където Господ те е определил, а си се възприемай ако искаш и за жираф!
  • 12 Порно

    20 1 Отговор
    Правилно , иначе имат нечестно предимство. Пословичен е скандала с една южноафриканска бегачка , на практика мъж. Забраняваха и да се състезава , после съд забрани хормоналните тестове.
  • 13 Ами правилно

    11 2 Отговор
    Каква е разликата между приемането на хормони и приемането на стероиди?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Сър Алтън Джон

    0 1 Отговор
    ...😁...значи нямат....😁...отбор черешка и отбор ябълка...
  • 16 САЩСА ПЕДАЛИ

    0 1 Отговор
    НАШТЕ БРАТЯ !