Last news in Fakti

4 Юни, 2021 21:52 2 205 10

Докладът на САЩ за НЛО не открива доказателства за извънземна дейност, но не я изключва

  • нло-
  • извънземни-
  • пентагон

Пускането му завладя въображението на обществеността зад Океана, където наблюденията на НЛО отдавна са източник на извънземни теории на конспирацията

Докладът на САЩ за НЛО не открива доказателства за извънземна дейност, но не я изключва - 1
Снимка: shutterstock

Доклад на американското правителство за наблюдения на неидентифицирани летящи обекти - НЛО не открива доказателства за извънземна дейност, но не я изключва, съобщиха служители пред американските медии, цитирани от БиБиСи.

Прегледът на 120 инцидента установява, че американска технология не е участвала в повечето случаи, но докладът не прави окончателни оценки за това какви биха могли да бъдат обектите, обясняват служители.

Разсекретената версия на доклада трябва да бъде предадена на законодателите през юни. Докладът е изготвен от военна оперативна група, създадена миналата година за разследване на десетилетия необясними въздушни наблюдения във въздушното пространство на САЩ.

Министерството на отбраната заяви, че иска да "подобри разбирането си" за неидентифицирани въздушни явления (UAP), известни още като НЛО и да определи дали те представляват заплаха за националната сигурност.

Докладът е упълномощен като част от пакет за облекчение на пандемията, подписан от бившия президент на САЩ Доналд Тръмп миналата година.

Пускането му завладя въображението на обществеността в САЩ, където наблюденията на НЛО отдавна са източник на извънземни теории на конспирацията.

Спекулации относно съдържанието на доклада се натрупват сред ентусиастите на НЛО преди планираното му пускане в Конгреса на 25 юни.

Подробности за проучването бяха съобщени за първи път в четвъртък от "Ню Йорк Таймс", последван от СиЕнЕн и "Вашингтон пост". Тези медии заявиха, че са разговаряли с множество държавни служители относно констатациите от доклада.

Служителите заявиха, че от над 120 инцидента, документирани през последните две десетилетия, по-голямата част са докладвани от служители на американския флот, докато в някои са замесени чуждестранни военни.

СиЕнЕн заяви, че са разговаряли с трима източници, които твърдят, че докладът не изключва извънземна дейност като възможно обяснение в някои от тези случаи. Няма обаче доказателства, че въздушните явления, докладвани от пилоти на флота през последните години, са извънземни космически кораби, съобщава Times.

Позовавайки се на служители от разузнаването, вестникът заяви, че експерименталната технология на съперничеща сила, като Китай или Русия, може да обясни поне някои от въздушните явления. Служителите на разузнавателните служби са загрижени за последиците от националната сигурност на това заключение.

Някои наблюдения бяха обсъдени в скорошен репортаж на CBS News, който поднови интереса към НЛО миналия месец. Интервюирани са пилоти от американския флот, които казват, че са видели необясними летателни апарати, които летят по-бързо и са по-маневрени от всичко, което са виждали преди.

Пенсионираният пилот Райън Грейвс коментира, че неговата ескадрила с изтребители е видяла НЛО, висящи над въздушното пространство край бреговете на Вирджиния през 2014 г.

Той обясни, че обектите са нямали видими изпускателни дюзи или двигатели и се движат със скорости, които изглежда са извън границите на известната технология. Грейвс добави, че пилотите, трениращи край брега на Атлантическия океан, са имали подобни наблюдения "всеки ден в продължение на поне няколко години".

Миналия месец Луис Елизондо, бивш агент на американското контраразузнаване, каза пред ABC News, че някои от обектите, които са забелязани, "могат да надминат всичко, което имаме в нашия инвентар". "Въпросът е, какво е това? Изводът е, че ние просто не знаем."

През април миналата година Министерството на отбраната пусна три разсекретени видеозаписа на това, което според него показва "необясними въздушни явления". Отделът заяви, че иска да "изясни всякакви заблуди за обществеността относно това дали кадрите", които вече бяха изтекли през 2007 и 2017 г., "са реални".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шкембо

    6 0 Отговор
    Като ни докарат Ф-16 ще цепим извънземните от 150 км радар и по 10 цели наведнъж.
  • 2 Лунатик

    6 0 Отговор
    Чакаме извънземен да дойде и да ни оправи
  • 3 ПВО

    1 2 Отговор
    Тия НЛО ще ги гърмим с Ц-300, Ц-200, Ц-125, Ц-75, Куб, Оса, Стрела.
  • 4 Лунатик

    2 3 Отговор
    Зелената раса - На к.у.р.а ми украса !!!

    Коментиран от #5

  • 5 asd

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Лунатик":

    Спри да си пудриш носа!

    Коментиран от #6

  • 6 Лунатик

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "asd":

    Истински са, виждал съм ги в Тексас

    Коментиран от #10

  • 7 1618

    11 1 Отговор
    Хората са наистина много глупави примати!Висшите сили никога няма да се разкрият особено при хората от Земята, защото първо те не са готови за такава среща и второ са много агресивни по- зле и от животните!Тяхното примитивно ограничено егоистично мислене се свежда до това,че щом има по висша раса тя непременно ще бъде заплаха.Всичките им дейности се свеждат до това да се надпреварват кой по - бързо да завладее Космоса с едничката цел за господство пак във военен,агресивен план!
  • 8 Бацо

    4 1 Отговор
    Ас ви казвах , че това е дрона на радев ма вие не вервахте
  • 9 КОД 3417

    1 0 Отговор
    Човечеството, от край време е обект на извънземни сили.Много хора знаят как точно стоят нещата.Жалко е,че доста от хората все още си мислят, че сме върха на еволюцията.Отговори от рода на "защо не се покажат като ги има" са меко казано смешни.Истината е, че вече правителствата и извънземните не искат да крият това,и се подготвя почвата за предстоящото "разсекретяване".След него ще последва един режисиран "КОНТАКТ" с правилните/сивите/ извънземни.Общо взето така стоят нещата.Но пак казвам, има хора и то достатъчно много, в контакт с останалите раси в космоса, и те имат вече достатъчно знания, да отсеят всичко което се представя от правителствата.Хора запитайте се, от къде идваме, къде ще отидем, какво е около нас, за миг се спрете и помислете, ще получите отговори на много въпроси.
  • 10 asd

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Лунатик":

    И от кои бяха?