10 Юни, 2021 09:00 2 265 8

Вашингтон иска укрепване на отбранителното партньорство с Гърция

  • сащ-
  • гърция-
  • джо байдън

Актът засилва подкрепата за модернизация на гръцката военна система, разрешава нови трансфери на американско военно оборудване и насърчава засилената многостранна ангажираност

Вашингтон иска укрепване на отбранителното партньорство с Гърция - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският сенатор Боб Менендес, председател на комисията по външни отношения на Сената, се присъедини към сенатора Марко Рубио за приемането на ново законодателство за укрепване на отбранителното партньорство на Съединените щати с Гърция.

Озаглавен "Закон за отбраната и междупарламентарното партньорство", актът засилва подкрепата за модернизация на гръцката военна система, разрешава нови трансфери на американско военно оборудване и насърчава засилената многостранна ангажираност между Кипър, Гърция, Израел и Съединените щати.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    15 11 Отговор
    "бунтовните" гърчета си дадоха под наем частите южно от кръста на кравария. в надежда, че ще получат защита срещу онова гюле ердо. ще я получат, колкото я получиха киприотите през миналия век.
  • 2 Супер

    13 4 Отговор
    Янките ще с продадат още оръжия на сиртакоглавите...., после и на турците. Стрес да има, оръжия да се продават, икономиката на господарите трябва да върви
  • 3 Ами какво да правят

    6 3 Отговор
    Бае ви Ердо им показа врата от региона и сега се оглеждат да се навъртат наоколо. Сиртакитата са свикнали да въртят задниците и да вдигат поличките на всеки, та няма да ги боли много.
  • 4 леле мале

    2 3 Отговор
    бази на пристанището в солун, нали ?
  • 5 Перо

    6 0 Отговор
    През времето на кипърската криза,окупирането на северната част на острова беше предтекст от Гърция и Турция за усилване на воиските и въоръжението до БГ,на “двустранно” действие. Тогава имаше дълга задръжка на воинишките набори.Сега времената са други,но Сърбия получи военна помощ от Русия,Турция се въоръжава,а Гърция ще има нов договор,превъоръжение и военна помощ от САЩ и БГ остава един разграден двор до враждебното активиране на турското население и нов Кипър.Известно е,че НАТО не работи в такава ситуация!

    Коментиран от #7

  • 6 Ъхъъ

    5 3 Отговор
    САЩ подготвят почвата Гърция и БГ да са отпор на Руско Турските интереси в региона. Това е видимо от последните им действия. Няма да търпят и продажните БГ политици които слогуват на Руско-Турски интереси, промените не са случайни в държавата ни !!!
  • 7 Киро

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "Перо":

    Стига сте плашели българите с нов Кипър. Турция и Гърция са едно, Турция и България са друго. Явно такива като теб имат личен интерес да показват Турция като враг на България, а това никога не е било. Даже по време на комунизма Турция и България си под държаха приятелски отношения.
  • 8 Шляхтиц

    2 1 Отговор
    ВАШИНГТОН, безплатен съвет от МЕН, ШЛЯХТИЦ. НЕ СЕ ОТБРАНЯВАЙТЕ ОТ НИКОГО.
    На НИКОГО и през ум не му минава да ВИ напада. Не изпадайте в положението на ТОДОР ЖИВКОВ, към когото аз изпитвам НАЙ-ИСКРЕНИ и ДЪЛБОКИ УВАЖЕНИЯ и ПОЧИТАНИЯ, който, според слуховете в трамвая, се криел, а никой не го търси....................