Last news in Fakti

10 Юни, 2021 08:49 1 233 3

Байдън ревизира опита на Тръмп да забрани TikTok и WeChat

  • tiktok-
  • wechat-
  • тръмп-
  • байдън-
  • заповед

Президентът подписа указ, който забранява инвестициите на САЩ в някои китайски компании в секторите на отбраната и технологиите

Байдън ревизира опита на Тръмп да забрани TikTok и WeChat - 1
Снимка: Shutterstock

Президентът Джо Байдън отмени в сряда поредица заповеди от ерата на Тръмп, с които се целеше забрана за нови изтегляния на WeChat и TikTok, предава Ройтерс.

Администрацията на Тръмп твърдеше, че въпросните социални мрежи създават опасения за националната сигурност, тъй като правителството на Китай може да събира чувствителни лични данни на американски потребители.

Съдилищата в САЩ обаче блокираха тези заповеди, които така и не влязоха в сила.

Адвокатът на WeChat Майкъл Биин, завел дело срещу заповедите на Тръмп, похвали администрацията на Байдън за отмяна на „грешната забрана на WeChat, която ... би довела до безпрецедентно спиране на основна платформа за комуникации, на които разчитат милиони хора в Съединените щати.“

Новата изпълнителна заповед на Байдън отменя издадените решения от Тръмп, но указва на Министерството на търговията да наблюдава софтуерни приложения като TikTok, които могат да повлияят на националната сигурност на САЩ.

Също така новият американски президент подписа и друг указ, който забранява инвестициите на САЩ в някои китайски компании в секторите на отбраната и технологиите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 браво

    1 6 Отговор
    Едно добро дело от Байдън ! С wechat работя с клиентите и без него ще ме трудно договаряне писмено и с фото, видео.

    Коментиран от #3

  • 2 Хо хо хо

    5 1 Отговор
    Байдън знае много добре че мерките на Тръмп са правилни и че китай заплашва Сащ
    Но просто иска да си препише заслугите на себе си.
  • 3 Презвитер Козма

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "браво":

    Прав си удобно е, но е наистина китайски шпионски софтуер. Така че имай си едно на ум какво споделяш там. WhatsApp също не е много читав (Зукърбърг), аз минах на Сигнал и Телеграм, не са лоши алтернативи.