Last news in Fakti

15 Юни, 2021 17:50 1 301 6

САЩ проучват следене на медии и народни представители

  • сащ-
  • проучване-
  • правителство

Разглеждат действия на кабинета на Тръмп

САЩ проучват следене на медии и народни представители - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Комисията по юридически въпроси в Камарата на представителите в САЩ започва голяма проверка, съобщи Вашингтон пост.

Това стана след твърдения през последните седмици. Те са насочени към администрацията на Доналд Тръмп.

Смята се, че по време на неговия мандат са били следени журналисти и народни представители. Признава се, че е вероятно да се визират изолирани случаи.

Това обаче води до въпроси за спазването на конституцията. Настоява се следенето на медии и народни представители да бъде направено колкото се може по-трудно.

Медии твърдят, че правителството на Тръмп се е сдобило с телефонни разговори на журналисти и е имало достъп до различни подробности за народни представители. Те са представители на Демократическата партия.

Гарантира се, че проучването ще бъде независимо.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 324

    3 0 Отговор
    Тръмп защо не обяви администрацията на байгън в реваншизъм и съсипвае на елита като през гражданската война.? А Тръмп знае да при казва за разлика от банкянскив мучащ примат.
  • 2 Пръц

    4 0 Отговор
    Тръмп ще е следващият Президент на САЩ.
  • 3 Митака

    4 1 Отговор
    За тръмп е забранено, за останалите може.
  • 4 Някой

    2 0 Отговор
    Съмнявали се че Тръмп е подслушвал. Има ли президент или администрация в съединените щати които да не са подслушвали свои и чужди последният скандал да ви припомня ли съвсем наскоро беше дори Меркел подслушваха
  • 5 Behemoth

    0 0 Отговор
    Тръмп беше една тиква куха...ама американците бързо се усетиха а не като българите ..
  • 6 GnG

    0 0 Отговор
    СЛЕДЕНЕТО на ЖУРНАЛИСТИ и НАРОДНИ представители в САЩ, навярно е елемент от тези ДЕМОКРАТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ, заради които налагат САНКЦИИ на половината СВЯТ ?! :)