Last news in Fakti

16 Юни, 2021 07:19 1 832 1

И католическите училища преминават онлайн

  • aleteia-
  • сащ-
  • дистанционно обучение-
  • училища-
  • религия-
  • католически училища

Причина е коронавирусната пандемия

И католическите училища преминават онлайн - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Заради коронавирусната пандемия редица католически училища в Съединените щати променят формата си на обучение и преминават онлайн, предаде Aleteia.org.

Католически епархии стартират нови програми, в които учениците могат да продължат да учат от разстояние и да допълнят знанията си. Католическа виртуална програма предлага академични и избираеми курсове за ученици от различни възрасти, посочва сайтът.

Епархии в Северна Каролина и Ню Йорк вече са преминали на такова обучение, което осигурява далеч по-гъвкав график. Заради коронавируса и последвалите ограничения редица училища по света трябваше да затворят врати за своите ученици. Макар през последните седмици да се забелязват положителни тенденции, още няма яснота кога учениците ще могат да се завърнат в класните стаи за постоянно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 5ко

    2 0 Отговор
    Те католиците са в синхрон с демонократите. Няма нищо за чудене. Но една малка подробност : В елетните , частни училища на богатите не разрешават на ваксинирани преподаватели да имат контакт с учениците. Защо ли?