Last news in Fakti

17 Юни, 2021 22:44 2 300 5

Съдят израелски полицай, убил аутист

  • аутист-
  • израел-
  • полицай-
  • съд-
  • палестина

Убитият не е бил въоръжен и не е направил нищо, което да оправдае атаката

Съдят израелски полицай, убил аутист - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

На израелски полицай бе повдигнато обвинение за убийство на палестинец аутист, предаде Ройтерс, като се позова на израелското министерство на правосъдието. Убийството, извършено миналата година в Ерусалим, предизвика демонстрации и критични реакции, пише Новини.бг.

На 30 май миналата година 32-годишният палестинец Ияд ал Халак вървял към училище за хора със специални потребности, за да се запише за доброволец, когато полицай започнал да го преследва и в крайна сметка го убил. Халак не е бил въоръжен и не е направил нищо, което да оправдае атаката на полицая срещу него. "Обвиняемият е стрелял по горната част на тялото на жертвата, като по този начин е поел неоправдан риск", се казва в обвинителния акт по делото.

В обвинението се казва, че палестинецът е бил с маска и ръкавици, когато полицията го е видяла за първи път в Стария град. Полицаите са заподозрели, че носи оръжие. Наредили са му да спре на арабски и иврит и са предупредили по радиото други сили на реда, че има заподозрян нападател. Двама паравоенни гранични полицаи, чули предупреждението по радиото, видели, че Халак тича и му извикали да спре. Той обаче продължил да тича и тогава единият от тях стрелял в краката му, но не го улучил. Двамата подгонили мъжа до място за изхвърляне на боклук, където вторият полицай го прострелял в стомаха. Майката на палестинеца заяви пред Ройтерс, че е било очевидно, че синът е с увреждане и каза, че в убийството са са били замесени и други полицаи, които обаче не са обвинени по делото.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сан Бербарбино

    2 9 Отговор
    А ,ний аутистите ги щъкаме секи ден !
  • 2 киро

    12 2 Отговор
    еврейски ценности…
  • 3 Смех

    8 3 Отговор
    Откога да убиеш някого е забранено?
  • 4 Еми като

    8 1 Отговор
    е убил човек какво обвинение да му повдигнат - че го не е черпил с кафе??? Естествено, че ще му повдигнат обвинение в убийство!
  • 5 Шал Ом

    5 2 Отговор
    Всичко което правят евреите е защото са в състояние на афект след холокоста през ВСВ