Last news in Fakti

18 Юни, 2021 16:14 1 493 5

Нов път за сътрудничество между САЩ и Русия

  • сащ-
  • диалог-
  • русия

Това обяви експертът Питър Кузник

Нов път за сътрудничество между САЩ и Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Срещата на върха между Русия и САЩ даде много положителни очаквания. Това обяви експертът от Американския университет във Вашингтон Питър Кузник, цитиран от ТАСС.

Експертът признава, че е имало много ниски очаквания към срещата в Женева. Вземайки се предвид това, може да се каже, че тя е дала много положителните сигнали.

На нея не е имало размяна на нападки. Разговорът е бил проведен с уважение.

Така е намeрено решение за някои много важни въпроси. Кузник смята, че може да се предприемат положителни стъпки за напредък в диалога.

Важното е, че има разбирателство по въпроса с климата и стратегическата стабилност. Има и готовност за обща работа по международни теми.

Приветства се връщането на дипломатите и готовността на консулствата да заработят отново, което ще е добре за двустранния диалог.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 1235

    1 0 Отговор
    Наблюдателни журналисти са забелязали че двамата лидери си разменят салфетки с някакви чертежи на тях
  • 3 mi6osp

    1 0 Отговор
    На срещата беше направена вежлива обмяна на мнения, без грубост. На практика нямаше съгласуване на общипозиции. Единствените резултати от срещата са дадени в последното изречение. Всичко останало са само изказани намерения, при твърде различни позиции на страните по въпроса.
  • 4 Kcaniba

    3 0 Отговор
    сороснята е в траур
  • 5 В.В.П.

    0 0 Отговор
    На срещата,която е на ,4 очи и уши.,кой знае дали е имало нападки,и агресивни действия.Джо е агресивен тип..Все се кани на Путин,убиеца.Кой знае?