27 Юни, 2021 17:50 1 868 6

Тръмп: Да си върнем контрола над Конгреса!

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • джо байдън-
  • републиканска партия

Събитието беше първото от трите публични изяви, след което следват пътуване до границата между САЩ и Мексико с губернатора на Тексас

Тръмп: Да си върнем контрола над Конгреса! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият американски президент Доналд Тръмп в събота критикува имиграционната политика на администрацията на наследника си в Белия дом Джо Байдън. Това стана в речта му по време на първия му митинг след напускането на Белия дом в щата Охайо. Той призова своите привърженици да помогнат на републиканците да си върнат мнозинствата в Конгреса през 2022 година, предаде "Ройтерс".

Особен акцент Тръмп постави върху нарастващия брой имигранти, преминаващи в САЩ от южната си граница. "Ще си върнем Камарата, ще си върнем Сената и ще върнем Америка и ще го направим скоро", каза той.

Събитието беше първото от трите публични изяви, след което следват пътуване до границата между САЩ и Мексико с губернатора на Тексас Грег Абът на 30 юни и митинг в Сарасота, Флорида на 3 юли.

Тръмп продължава да враждува с други висши републиканци. Той се нахвърли срещу бившия вицепрезидент Майк Пенс, за когото невярно твърди, че е могъл да попречи на Конгреса да удостовери победата на Байдън на 6 януари, както и срещу лидера на малцинството в Сената Мич Макконъл за това, че е нарекъл Тръмп "практически и морално отговорен" за насилието през този ден.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 14 88

    14 5 Отговор
    За целта първо трябва да се атакуват важни сгради на ДП с автоматично оръжие
  • 2 ТРАМП 2024

    22 7 Отговор
    Хайде, Тръмп! Ще победиш мумията през 2024-та.

    Коментиран от #4

  • 3 хахахахаха

    4 7 Отговор
    Брондо и Камачо!

  • 4 nick

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "ТРАМП 2024":

    Дотогава и той ще стане мумия - да посочи и подкрепи Губернатора на Флорида Рон Десантис!!!
  • 5 Докога само ще приказва?

    7 5 Отговор
    Докато беше действащ президент при очевадни фалшификации на изборите и палежи от Антифа и БЛМ на бизнесите на хората не предприе абсолютно никакви мерки, сега се е сетил?! До 2024 година САЩ може да бъде съсипана непоправимо!
  • 6 Мдааа

    3 7 Отговор
    Има нещо общо между Тръмп И Боко..! И двамата искат да си върнат във властта и контрола на управление...!!!