Last news in Fakti

28 Юни, 2021 16:17 1 201 3

Височайша визита във Ватикана

  • антъни блинкън-
  • сащ-
  • ватикан-
  • папа франциск

Папа Франциск се срещна с държавния секретар на САЩ - Антъни Блинкън

Височайша визита във Ватикана - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Папа Франциск се срещна с държавния секретар на Съединените щати Антъни Блинкън.

Визитата на Блинкън във Ватикана идва на фона на решение на американските католически епископи да не дават причастие на политици, които подкрепят правото на аборт, сред тях е и самият президент Джо Байдън.

Блинкън, който е първият високопоставен служител на администрацията на Белия дом, приет на частна аудиенция от Светия отец, разговаря с папата 40-минути.

Блинкън се срещна и с държавния секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин и външния министър архиепископ Пол Галахър.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Комуниста

    7 2 Отговор
    Блинки е с руски корени ренегат!
  • 2 Калоян Фландърски

    6 0 Отговор
    Искал е разрешение за десети кръстоносен поход? Не срещу исляма, а срещу кого? Китай, Русия, Иран? Няма значение срещу кого, той е враг на латинския католицизъм и има разрешение!!!
  • 3 Бренди Катърова

    0 0 Отговор
    Политици и причастие?! Офф ако това е най-големия грях, заради който няма да го получат направо ги пречестихте !