Last news in Fakti

30 Юни, 2021 20:25 1 889 8

Глобално затопляне! Жегата взе жертви

  • жега-
  • глобално затопляне-
  • сащ

В западната част на САЩ повече от 35 града отбелязват температурни рекорди от началото на тази седмица

Глобално затопляне! Жегата взе жертви  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Сиатъл бе съобщено за 2 смъртни случая от топлинен удар. Около 10% от всички посещения в Бърза помощ са били свързани със здравословни проблеми, предизвикани от високите температури.

В щата Вашингтон се съобщава за вероятни 4 смъртни случая предизвикани от горещините.

В западната част на САЩ повече от 35 града отбелязват температурни рекорди от началото на тази седмица. В Сиатъл температурата достигна 42 градуса по Целзий, по-висока от предишния рекорд за града, а в Портланд, Орегон достигна 46.6 градуса, надминавайки също предишен рекорд.

Жегите причиниха и няколко пожара на границата в района на Калифорния и Орегон. На места има проблеми с електрозахранването, препоръчва се ограничаване на пътуванията.

Националната оценка на климата, направена през 2018 г. констатира, че топлинните вълни в САЩ възникват средно шест пъти годишно за последното десетилетие – нещо, което преди половин век се е случвало средно по два пъти в годината.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гледам и виждам

    9 3 Отговор
    Обратното броене започна. Ние хората унищожаваме с лека ръка планетата със своята ненаситна консумация. Може да е дошло време за рестарт и ние ще сме потърпевши. И както се казва... няма ненаказано зло.
  • 2 Счупи тъпомера

    3 1 Отговор
    Анатоли, ако беше учил повече и се беше образовал, щеше да знаеш, че глобалното затопляне води до точно обратното. До застудяване, но то от къде да знаеш, новото поколение неграмотници.
  • 3 Охо Бохо

    4 0 Отговор
    Миналата година пак същата информация, само не си спомням градусите. Зимата като дойде "арктически" студове, еди кой си щат без ток. Ами климът, на планета сме, колкото и да е приятелски настроена към човеците.
  • 4 Кую

    5 1 Отговор
    За Кравария може.
  • 5 Име

    7 3 Отговор
    Намирисвате ли как психически ни подготвят за локдауните за климата, които са като следваща точка в плана?

    Коментиран от #7

  • 6 Кирилов

    4 1 Отговор
    Той,Путин е виновен и комунизма който само сте го чували от джендър десните...
  • 7 ARGON

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Име":

    Точно. Еврейските лъжи за климата са безкрайни. Целта е не само да ни заключат, но и да ни източат банковите сметки под формата на "въглеродни данъци". Еврейският октопод е ненаситен.
  • 8 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Голяма част от климатичните аномалии се дължат именно на човешката дейност !!
    Три са главните , основни причини, влияещи на климата, за които е виновен човека ! Естествено е, най-големите престъпници да търсят и афишират причини трудно откриваеми и трудно отстраними. Например: Джон,Иван, Жан - намерете озоновата дупка и я запушете! Тя е мъката световна !!
    Повтатям и съм убеден, че причините са три, но никое правителство , на никоя държава не иска и да чуе:
    !/ Безсъвесното изсичане на горските насаждения
    2/ Замърсяването съ всякакви видове отпадъци на вода, земя и небо
    3/ Химизацията на обработваемите земеделски земи - в зърнопроизводството, овощарството и градинарството
    И защото са лесни и прости за отстраняване, НО здраво ще бръкнат в джобовете на алчни и безотговорни хора , няма да се намалят или отстранят! Тези хора имат финансовата власт над политиците, изтикват ги на чело да дрънкат врели-некипели и Земята се търкаля , не много бавно, към човешката гибел !!!