Last news in Fakti

2 Юли, 2021 05:34 4 900 33

САЩ: България е сред основните източници на трафик на хора в ЕС

  • българия-
  • сащ-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • трафик-
  • ес-
  • държавен департамент

Страната не изпълнява напълно минималните стандарти за изкореняването му, се посочва в последния Доклад за трафика на хора на Държавния Департамент

САЩ: България е сред основните източници на трафик на хора в ЕС - 1
Снимка: БГНЕС

България все още не изпълнява напълно минималните стандарти за премахване на трафика на хора, но полага значителни усилия в тази посока. Това се посочва в последния Доклад за трафика на хора на Държавния Департамент на САЩ, цитиран от БНР.

В документа се казва, че въпреки пандемията от COVID-19 българското правителство е демонстрирало по-големи усилия при борбата срещу трафика на хора.

Сред отбелязаните положителни стъпки са увеличаването на финансирането за национална стратегия, даване на повече средства за деца в кризисните центрове и сътрудничество на международната сцена, което включва създаване на брошура за работещите в чужбина българи с информация за техните права.

В същото време управляващите не са изпълнили минимални стандарти в няколко ключови области, се казва още в доклада. Сред тях са незначителните присъди срещу мнозинството от осъдени трафиканти. Нещо, което според документа, може да подкопае усилията за справянето с проблема.

В доклада е добавено „Корупцията сред органите на реда и съдебните органи продължава да пречи на напредъка и предполагаемо съучастничество в престъпления, свързани с трафик (на хора), продължава да съществува безнаказано.“

България също е представена като една от страните, които са основни източници на трафик на хора в Европейския съюз.

Това е 21-ят доклад на Държавния департамент по темата, в който са представени 188 държави.

Всяка страна е поставена в определено ниво. Страните от първи кръг спазват международните стандарти. Тези от второто ниво, сред които е и България, e важно да покажат прогрес при спазване на стандартите. Ако попаднат в трети кръг това означава, че страните не полагат усилия да постигнат минималните условия и това може да доведе до рестрикции.

Тази години 17 от държавите са изправени пред потенциални американски санкции, тъй като се смята, че не са направили достатъчно за борба с трафика на хора. Критика беше отправена и към някои американски съюзници като Нова Зеландия, Португалия, Израел и Норвегия, които от първи попаднаха във втори кръг.

Новият доклад покрива периода от 01 април 2020 г. до 31 март 2021 г. и в него се изтъква, че пандемията е изложила милиони на риск от експлоатация и e отместила вниманието на правителствата встрани от справянето с трафика на хора, допълва БНР.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    73 10 Отговор
    А САЩ са основен източник на трафик на терористи по целият свят...
  • 2 Bai Nudals

    75 10 Отговор
    Точно САЩ ни превърнаха нас в бананова,република по техен образец.

    Коментиран от #5

  • 3 Милиционер

    43 3 Отговор
    Без милиционерите това няма как да стане. Пълним гушки от това.

    Коментиран от #6

  • 4 Е на това му се вика наглост

    58 4 Отговор
    Не стига че ни ги "връчиха" тези бежанци,принудиха ни да ги "обгрижваме" всячески,сега па ще ни "обвиняват" че ние заливаме ЕС със тях! Гиди мумуни с мумуните ви западняшки! Дълъг,как ще се оправяш с този "казус"??
  • 5 TтТ

    7 44 Отговор

    До коментар #2 от "Bai Nudals":

    Точно твоите ватенки го направиха!

    Коментиран от #9

  • 6 ТтТ

    2 30 Отговор

    До коментар #3 от "Милиционер":

    Забелязваш ли го се активират шумкарите?
  • 7 оня с коня

    36 4 Отговор
    Съгласно ЛИЧНОТО Приятелско споразумение Борисов-Ердоган Бежанци НЕ ВЛИЗАТ или след Големи перипетии Незначителен техен брой се Процежда през общата ни граница,като Основният поток върви към Гърция.Затова и НЕРДЕ-НЕРДЕ БГ е основен източник на Трафик?ДА- ТАКА БЕШЕ ,ама вече НЕ е и то доста отдавна.А какво да кажем за Италианското Градче ЛАМПЕДУЗА,на чието Пристанище Денонощно акустират Всякакви морски съдове препълнени с Бежанци - Това не е ли Трафик?А КАКВО СТАНА със Американската СТЕНА на границата с Мексико която Тръмп започна да строи- не е ли това един Прекалено изостанал ход за пресичане на Емигрантския поток към САЩ от Ю.Америка?И възниква Логичния въпрос:КОЙ способства РЕАЛНО И ОСНОВНО за непрекъснато увеличаващия се поток Мигранти към "Белия свят" - Тоя който ги Трафикира,или Тоя който ГИ ПРИЕМА и ДОКОГА Америка ще обвинява ДРУГИТЕ държави за Неща,с които САМАТА ТЯ не може да се справи?

    Коментиран от #10

  • 8 Вива хАмерика

    40 2 Отговор
    сащ са причината по целия свят да има тотална миграция . сащ да си оправят трафика по тяхната граница и да си въдворят ред в Обора. Не може една страна на първо място по производство и употреба на оръжие, наркотици, убийства на цивилни да ми прави списъци и класации на други страни. По горните показатели сащ са на дъното на цивилизацията и ако не им е рекламата на смахнатия живот, сащ са една гола вода. Другарката Мусака да предаде по канала написаното и да си хваща чантата и чадърчето и гит от България .
  • 9 Bai Nudals

    12 1 Отговор

    До коментар #5 от "TтТ":

    Не съм от тях бе бухал.
  • 10 Bai Nudals

    18 1 Отговор

    До коментар #7 от "оня с коня":

    През времето в което мислиш че не преминаваха,преминаваха и то много. Организирано от гранична,е не се съобщаваше официално. Ама янките знаят за това.
  • 11 знаем

    24 0 Отговор
    Основни източници за трафик на хора са финансовите интереси на англосаксонските и ционистки западни олигарси и марионетките им- западни политици и американското нато.

    След военните им агресии срещу Либия, Ирак, борците им за демокрация от идил в Сирия, белите каскети на спекуланта шорош, цяла Европа беше нападната от арабски имигранти.

    Да не забравяме, че в " търговията на роби" англосаксонсо- ционисткия олигархичен запад е недостижим лидер последните 400- 500 години.
  • 12 Ха ха ха

    24 1 Отговор
    Точно соросоидните НПОта, финансирани от САЩ, докарват емигранти за да няма силна и независима Европа
  • 13 Той

    12 2 Отговор
    Така е. Трафика не е спирал.
  • 14 глоги

    15 1 Отговор
    Ами така ще е,като си нямаме стабилна ограда по границата и ефективна гранична полиция,която да е оборудвана със съвременни джипове,камери ,оръжие и законово разрешение за стрелба срещу нарушители,трафикът на бежанци през България не спира. България е лесна точка за преминаване.
  • 15 Хаджиментов

    17 2 Отговор
    Мдааа, а кандидатката на мутрите Т. Дончева, заедно със съучастничката и Мая Манолова внесоха законопроекта Ванко 1, който намалява и дори отървава сводници, които са едни от главните трафиканти на бели робини.
    Сега щели да градят нова България. Адвокатките на Галеви и на Мултигруп, барабар с един от последните мутренски адвокати, Хаджиментов. Да бе, да.
  • 16 ЧЕМЕЦ

    22 0 Отговор
    Войните които водят САЩ и съюзници правят мигранските вълни . Това нема спиране вече. Маршутната карта е ясно след като и фрау Меркел ги покани.
  • 17 Това са СЛЕДСТВИЯ

    16 0 Отговор
    А питам аз ЕВРО АТЛАНТИЧЕСКИТЕ ни партньори " каква и коя е причината" . 🤨🧐👽
  • 18 Защо питам и не чакам отговор

    19 1 Отговор
    Защо преди 89-та не изнасяхме жени в западна Европа да работят най-древната професия. Закриха се всичките ни предприятия и от износител на домати, цигари, сирене, пилешко, свинско, агнешко, станахме Вносител.

    Коментиран от #28

  • 19 1357

    17 0 Отговор
    Истинските виновници за мигрантите, са сащ.Те възпитаваха убийци в своите военни полигони и ги насочваха срещу Русия ,Европа.Те убиваха с благословията на сащ.Безбожницата Меркел покани всички престъпници скрити ,като мигранти в Европа.Сащ ,от своя страна разрушиха и обезлюдиха светските държави Сирия, Ирак, Либия, Ливан.Нападаха страни от Латинска Америка,защото нямат вече петрол, газ, нефт.Сащ превърнаха България в колония.В цялата си История България никога ,не е била колония.През турското робство в България има български училища, български православни църкви,запазва православната си вяра.Какво имат сащ през 1462-1500 г.-НИЩО! Не съществуват като държава.Този изключително примитивен народ от тогава до днес не могат да диктувант нищо на страни с История.На България също.И към въпроса:сащ са основния източник на терористи,те осъществяват трафика им.Те ги препратиха в България,разни чалми,които мързелуват в центъра на София ,не работят и участват в престъпления.Сащ са виновни.Да престанат да обвиняват Русия,Европа и Латинска Америка.Мюсюлманката Херо Мустафа,приела с мъжа си юдео-лютеранската религия/секта/да си вземе торбата и да отива в сащ.Тук е нежелана.
  • 20 Чудовищата

    4 4 Отговор
    Уродливите грозници Татяна Дончева и Мая Манолова са закрилничките на Ванко1, унищожил стотици беззащитни момичета!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ДИНКО

    1 2 Отговор
    НОРМАЛНО Е,ДА Е ТАКА ЧАЛМАТА ОТ КЪДЕ ДА МИНЕ ЗА ЛЮБИМАТА СИ ЕВРОПА?
  • 23 Бай Тошо

    11 0 Отговор
    Американците да си гледат Мексиканците!
  • 24 Дмитрий

    0 5 Отговор
    Кое от написаното не е вярно бе другари,че още от ранни зори сте тръгнали да плюете по САЩ.
  • 25 рада дълбоката

    6 0 Отговор
    Да ми дава оценка страна която е по млада от "нужника " на село ...Тия верно се шегуват.
  • 26 122333

    6 0 Отговор
    Майката на тероризма, войните,трафикантите и наркобизнеса е САЩ. Да санкционира и изчисти своята утроба и да спре да дава настъвления, които сама нарушава!
  • 27 Бананова плантация

    1 3 Отговор
    На външната граница на ЕС и на тикволандия, би трябвало да има гранични войски, добре обучени, въоръжени и подготвени. Откакто милицията се прекръсти на полиция и продължи да си "работи" по същия некадърен и корумпиран начин, нищо не могат да свърши като хората, включително и охраната на границите.
    Въпреки бутафорната ограда, територията продължава да си е разграден двор, къето растат само тикви и кратуни, а бананите са вносни, на промоция.

    Коментиран от #31

  • 28 Bai Nudals

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Защо питам и не чакам отговор":

    Имаш отговор. Изнасяхме пак жени,ама ти не знаеш. Ето ти пример,всички проститутки при соца се жениха за чужденци. Когато отиваха на вън женеха свойте дружки за приятели на своите мъже. Да не говорим за Унгария и Чехия там ходеха,свободно беше пълно с туристи. Заработваха и се пребираха,ето ти трафик и през соца. А като се връщаха се сещай къде криеха парите.
  • 29 Турчин

    2 1 Отговор
    А споменават ли в доклада си,че основната причина тези хора да напуснат домовете си и да се насочат към неизвестното са водените от тях и юдеите войни в Близкия Изток, Азия и Африка? Където има петрол, природен газ и други природни богатства там има военни действия на САЩ и съюзниците от Европа. Сринаха с основите трите най-модерни и социално изградени мюслюмански страни-врагове на Израел-Ирак,Сирия и Либия. Сега пишат доклади. Ами махнете се от чуждата земя и всичко ще се оправи.
  • 30 ПРЕДАТЕЛИ БОКО

    3 1 Отговор
    САЩ ДА СЕ БЛАГОДАРЯТ НА ГЕРБ И ТОЛУПА , ЗА ТРАФИКА !
  • 31 Турчин

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "Бананова плантация":

    Значи си навит да убиваш невинни, невъоръжени жени и деца вместо да се бориш с неправдата и причините за обстановката? Много лестно. Ами замисли се какво търсят тези иракчани, палестинци,сирийци и афганистанци на твоята граница и защо преди не бяха там. Защо винаги онеправданият, беднякът и огнетеният е виновен? Изправи се срещу САЩ и Израел и слугите им от Европа. Защо измъчените и прокудени хора са ти виновни? Глупости....Трябвало подготвени граничари, ами те, бежанците като решат и се насъберат на твоята граница всякак ще минат, въпросът е да бъдат щастливи в своите си земи. За това по-добре е ти да кажеш на САЩ,Израел и Европейските мародери да напуснат мюслюманските земи и да оставят народите да решат съдбените си.
  • 32 ПРЕСТЪПНИЦИ

    4 0 Отговор
    А КОЙ БОМБАРЛДИРА АЗИЯ И АФРИКА , СНАА МИ ГЮРГА ЛИ ? ОТТАМ Е ВСИЧКО - САЩ СА УБИЙЦИ И ХОРАТА БЯГАТ ......... БЯГАТ И ОТ БЪЛГАРИЯ ПАК ОТ ТЯХ !
  • 33 От страни

    1 0 Отговор
    Едно м радва - всичките тези мигранти не искат да остават в България.
    А Штатите да си гледат работата. Ще кажа повече - причината за тази миграция не е само войната в страните на Магриб. Има искуствено организиран трафик на хора от Либия с кораби, там ги пълнят и докарват в Италия, а по нататък се преместват в останалите страни на Европа. Има план за създаване на Европейски халифат и за нас няма место в тези планове. А лошото че нямаме ни армия ни граничари вече. Баба Ванга казваше че вижда праза и студена Европа. Чел съм за един мигрант който докара всичките си жени и деца в Германия и получава помощ 26 хиляди евро на месец. Има заповед мигрантите да не се преследват от полиция. Затова правят квото си искат - влизат в магазин, прибират от рафтовете джиесеми, и казват "Мама Меркел ще плати" и плаща, държавата плаща на търговеца щетите. А случката с изнасилването на момченцето в басейна, оправдаха насилвача че не бил разбрал че момчето викало на немски "наин, наин". Обаче германците са воини и един ден ще има клане и кой от тях ще оцелее не знам.