Last news in Fakti

8 Юли, 2021 15:44 1 218 9

Молдова трябва да състави правителство

  • молдова-
  • правителство-
  • игор додон

Мнение на Игор Додон

Молдова трябва да състави правителство - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Молдова трябва да вземе бързи решения и да формира ново правителство. Това обяви председателят на социалдемократите в страната Игор Додон, съобщи ТАСС.

Предварителните очаквания показват, че само две групи гарантирано ще влязат в следващия парламент. Това са социалдемократите и проевропейската група.

Предходният държавен глава признава, че ситуацията в страната не е лесна. Според него е необходимо правителство да се сформира до август.

Важно е да се намери решение на въпроса. След това ще трябва да има бързи единни действия.

Проевропейската група подкрепя действащият държавен глава Мая Санду. Тя беше един от най-големите поддръжници на предсрочния вот.

Очаква се при успех на нейната група да започнат реформи, насочени към сближаване с Европа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Питайте Вовата

    3 0 Отговор
    досадници-нахлебники,все някой да ви снася,и по правило - все Русия да е!
  • 2 какво

    5 1 Отговор
    - Не знам за Европа, но виж - за Румъния - Да! Сближаването ще е с Румъния. Нещо като Косово и Албания.
  • 3 Сандо

    4 1 Отговор
    Социалдемокрацията е известна от векове.Но що за животно е това проевропейска,какво яде и какво пие,какво иска и за какво се бори?
  • 4 Вестник

    2 2 Отговор
    Браво на Додон! Истински патриот, който не се продава на румънските цигани! По-нахални от румънските националшовинисти няма! Цял живот само лапат територии на готово! Нито фашизма им беше фашизъм, нито коумизна им беше комунизъм! Само лапане на чужди територии! Банат, Трансилвания, Добруджа, Буковина, половин Молдова(в Румънската част), сега искат Измаил и цялата друга Молдова(държавата)! Няма толкова нагли политици като румънските. Народа не е лош иначе. Поздравявам Додон за неговата съпротива най-вече срещу извр@тенията наречна ЛГБТИ, новия закон за забрна на ЛБТИ пропагадната, неговата бора за цялостта на Република Молдова и добри отношения с Приднестровско-Молдовския край! Браво. Сега след като Воронин и Додон се обединиха, победата им е в кърпа вързана! А Додон изпълни добър ход като благодари на Виктор Орбан и се содализира с него, даже писма си размениха! Браво! Додон се ползва с подкрепата на консервативно и нормално мислещите в Европа. Има надежда за тази прекрасна страна Молдова и нейния народ! Русия също ще му помага, защото така трябва. Онази kовра Санду, която не стига, че политически е противна, ами и на външен вид мяза на паве, ще трябва да забрави за победа! Евала Додон, браво и на Воронин, че си взе поука от събитията през 2009 и се включи, където трябва. Тази пронормална коалиция в Молдова трябва да се разширява. Републиканската Молдовска партия също трябва да помисли за присъединяване.

    Коментиран от #5

  • 5 SHKËNDIJA

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Вестник":

    Тихо бе нахален цнго

    Коментиран от #6

  • 6 Коминтерна

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "SHKËNDIJA":

    Aло, какво е това измислено шиптъромонголско име, бе?! Ти отроче на какви црняци си?!

    Коментиран от #7, #8

  • 7 ТБИЛИСИ

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Коминтерна":

    единствения Монгол тука си ти Дръпнат Славянски Цнго...... Албанците за разлика от тебе са Оригинален Балкански народ а ти си Дръпнати Славянски Жълтурнак....... айдееееее РОДИНАТА ТИ КИТАЙ ТЕ ЗОВЕ ДРЪПНАТ.............
  • 8 ТБИЛИСИ

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Коминтерна":

    Дръпнат помниш ли къв бой ядоха Жълтите ти Руски братя в Кавказ през 2008ма хахахах затова ПОЗДРАВ ОТ ОРИГИНАЛНАТА БЯЛА РАСА ОТ БАЛКАНИТЕ ЗА ОРИГИНАЛНАТА БЯЛА КАВКАЗКА РАСА ОТ ГРУЗИЯ!!!!!! СЛАВЯНСКИТЕ ЖЪЛТУРНАЦИ ОБРАТНО В КИТАЙ И МОНГОЛИЯ!!!!! КАЗАХ!!!!! БАЛКАНИТЕ СА ЗА ОРИГИНАЛНИЯ БЯЛ ТРАКИЙСКИ НАРОД!!!!!

    Коментиран от #9

  • 9 Алоо

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "ТБИЛИСИ":

    Ккаъв бой, бе?! Абхазия къде е, бе "белия", Осетия къде е, "белия"?! Руските жени са синеоки и руси красавици, онея дет се кефиш ти на тях са смесица между секви ханове и ханки и султани и бейове. Ма немой ти уври мозаКОТ!