Last news in Fakti

10 Юли, 2021 19:24 2 359 0

Петима загинаха при земетресение

  • таджикистан-
  • земетресение-
  • жертви

Таджикистан беше разтърсен от 5.9 по Скалата на Рихтер

Петима загинаха при земетресение - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Мощно земетресение с магнитуд от 5.9 степен по Скалата на Рихтер разтърси Таджикистан. В резултат са загинали най-малко петима души, съобщават местните медии. Разрушени са десетки къщи, допълват от таджикистанският комитет по извънредните ситуации. Според комитета двама непълнолетни са ранени и настанени в болница.

Президентът Емомали Рахмон нареди комисия начело с премиера на страната да проучи ситуацията на място, да изчисли сумата на щетите и стойността на мерките за отстраняване на последиците от стихийното бедствие.

Десетки къщи бяха унищожени. Електропроводи са частично повредени в три села в област Таджикабад, където са живеели и всички жертви“, заявиха от таджикския комитет за извънредни ситуации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА