12 Юли, 2021 09:08 2 535 1

Бенет назначи нов председател на Съвета по националната сигурност

  • израел-
  • нафтали бенет-
  • сигурност-
  • премиер-
  • мосад-
  • еял хулата-
  • разузнаване

Той е заемал редица ръководни и административни длъжности в израелската външна разузнавателна агенция

Бенет назначи нов председател на Съвета по националната сигурност - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Министър-председателят на Израел Нафтали Бенет назначи Еял Хулата за съветник по националната сигурност в кабинета на министрите и ръководител на Съвета за национална сигурност на Израел, съобщава изданието The Jerusalem Post, цитирано от агенция "Фокус".

От редакцията уточняват, че Хулата е заемал редица ръководни и административни длъжности в израелската външна разузнавателна агенция – „Мосад“, включително надзор на стратегическото планиране и управление на политиките и технологиите. Той е отговарял за развитието на стратегически и дипломатически връзки, които са определени като жизненоважни за Израел и нейната сигурност, както и за разработването на технологични решения в съответствие с нуждите на агенцията в широк кръг области.

От кабинета на министър-председателя уточниха, че Хулата е на 45 години, женен е и има три деца. Има докторска степен по физика от университета в Тел Авив и магистърска степен по публична администрация от „Харвард“. Предстои назначението му да получи одобрение от израелското правителство. На 1 юли настоящият съветник по националната сигурност Меир Бен-Шабат уведоми Бенет, че ще напусне поста в края на лятото. Той ще остане на длъжността си до края на август 2021 г. Бенет положи клетва на 13 юни като 13-и министър-председател на Израел. Той зае мястото на Бенямин Нетаняху, който беше премиер на Израел в продължение на 12 години.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На Тайната вечеря са били 13

    1 0 Отговор
    Алуминия е 13 елемент от който се правят самолетите
    ЕврОПейски съюз
    Обединена Палестина
    Западните Банки и ивиците с Газопроводи