Last news in Fakti

12 Юли, 2021 19:20 2 999 24

Русия и САЩ трябва да действат заедно

  • сащ-
  • джон кери-
  • русия

Джон Кери на посещение в руската страна

Русия и САЩ трябва да действат заедно - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Радвам се, че Русия е готова да действа по темата за климата. Това обяви американският пратеник по темата Джон Кери, цитиран от ТАСС.

Днес Кери е на посещение в Русия. Той проведе разговори с руския първи дипломат Сергей Лавров.

Обсъдени са въпроси за обща работа по климатичния въпрос. Признава се, че САЩ и Русия трябва да работят заедно по темата.

Кери призова да се обърне внимание на въпросите, свързани с климата. Двете страни ще обсъдят варианти за реформи.

Кери търси пряк диалог от няколко седмици. Руските представители обявиха, че са готови за диалог.

Партньорството в сферата трябва да е водещо.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал Гор

    22 0 Отговор
    в турим едно убаво зелено данъче, и климата ще се оправи.
  • 2 Заедно

    18 0 Отговор
    ама срещу кого? Срещу Климата да се бориш заедно ми звучи като шведска тройка - две момичета срещу момче.Нещо да измислят за повечко заплата,иначе не е никак интересно..
  • 3 Сатанистите

    5 10 Отговор
    Заедно
  • 4 Тишоковец

    31 0 Отговор
    Целта на САЩ е Китай! Искат да примамят Русия с временни облаги и да я отдръпнат от Китай.. ще успеят ли с лъжата САЩ?

    Коментиран от #20

  • 5 не може да бъде

    26 0 Отговор
    За мен това посещение е изключително интересно,обърнете внимание -ще трае три дни!?Второ ,прави впечатление ,че Блинкен изчезна от медиите-защо така!?Моето обяснение е ,че Блинкен не се справя със задачите си,той е един добър изпълнител,но такива в САЩ с лопата можеш да ги ринеш!За държавен секретар се иска нещо повече от това да бъде изпълнител и ето че се появи нужда да се използва старата тежка артилерия -Джон Кери!Не само е зет на Heinz.но и човек с идеи и много ловък и авторитетен дипломат!С Лавров са горе долу от един калибър,докато Блинкен ,въпреки диломатичния му стаж е като ученик пред Лавров!

    Коментиран от #11, #14

  • 6 Краварите,когато...

    27 0 Отговор
    ...ти подават ръка,винаги си имай едно наум...!!!
  • 7 САЩ И ЕВРЕИТЕ

    21 0 Отговор
    ИСКАТ ПРИЯТЕЛСКИ ОТНОШЕНИЯ САМО ЗА ДА ПРИЙБАТ РУСИЯ 🤣,,,АНГЛОСАКСОНЦИТЕ СА КОВАРНИ 😇

    Коментиран от #18

  • 8 все още българин

    12 1 Отговор
    заедно означава, в с ще си карат 7.2 л бензинов шикап а в Русия Лада 1.5 90 лс. същото като България е стратегически партньор на сащ, за тях златото за нас шлаката...

    Коментиран от #15

  • 9 dfu

    11 1 Отговор
    Управляващите във всички големи страни играят в новонормалите мизерии - борба срещу въглерода, срещу ковида, срещу народите си.
  • 10 другарят

    20 0 Отговор
    Какъв климат бре мисирки шашави!?? Бандитите от фашистка Америка искат да настроят Русия против Китай, ама това няма да стане никога!
  • 11 един от стадото

    15 0 Отговор

    До коментар #5 от "не може да бъде":

    кистисах от българска махленскоцганска политика и следя основно международната. И там трябва да четеш между редовете. Но има личности и при едните и другите, които не губят стойността си с годините. В случая Кери. Не приказва много, но когато говори кове като тесла пирон. Дори Лавров го признава, а той не се прегръща току така със всеки. Не аз, а Кери го каза преди време- Учете руски, ще ви трябва

    Коментиран от #16, #24

  • 12 другарят

    17 0 Отговор
    Не защитавам Горбачов, но преди време каза нещо, което мисирките премълчаха.."Време е най-после и в САЩ да започне перестройката и да дойде новото мислене"...Тези говеда още си живеят в миналият век и студената война! Още преди 40 години руснаците казаха.."ДА СЕ ОТКАЖЕМ ОТ БЛОКОВОТО МИСЛЕНЕ"!ЗА РАВНОПРАВНИ И ВЗАИМО-УВАЖИТЕЛНИ ОТНОШЕНИЯ МЕЖДУ ДЪРЖАВИТЕ И ЗА МНОГОПОЛЮСЕН СВЯТ, КЪДЕТО ЩЕ СЕ ОТЧИТАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА ВСИЧКИ СТРАНИ"! и тн...Само че говедата са си говеда и не възприемат нищо от това, което така или иначе ще им бъде наложено!
  • 13 От страни

    7 1 Отговор
    Превеждам от американски дипломатически на български. "Американците ще казват кво да се прави а Русия трябва да го прави."

    То всичко друго са решили вече - остана само климата. И какво да решават по климата? И конвенцията по климата и Киотския протокл са инструмент в ръцете на САЩ за сдържане на конкуренти и развиващисе държави. Опитаха се и Парижски съглашения да организират но хортат поумнях и отказаха да го подписват.

    Сега са решили да изкарват пари като под вид на въвеждане на зелена енергия да се борят срещу въглеродната енергия като сложаданъци, ДДС-та и по този начин да получават парите от руската нефт и газ. Парата- това е важното.

    Коментиран от #22

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 От страни

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "все още българин":

    За американците заедно означава "отначало пушим твоите а после всеки своите".
  • 16 От страни

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "един от стадото":

    Та ние нямаме вънешна политика - никва нямаме - това вътре също не е никва политика. Външните работи ни ги решава американския посланик. Той решава и икономическите политики - забрана на южен поток, на строителство АЕЦ Белене от Росатом и т.н.
  • 17 Странно какви умни разсъждения по горе

    5 0 Отговор
    ОТ ВСИЧКИ !? А ПОЗВОЛЯВАМЕ ПРСТАЦИ ДА НИ МАМЯТ?ДОКОГА?
  • 18 А зад

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "САЩ И ЕВРЕИТЕ":

    англосаксите наднича чичко Моше. Той дирижира парада.
  • 19 ВЕЛИЧКО

    12 0 Отговор
    Да разговаряш с американците е все едно да си говориш сам ! И дедя Вова го знае това , и Лавров го знае ... Но ... пусто добро руско отношение ... Аз лично не бих си губил времето ...
  • 20 Да дааа

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Тишоковец":

    Ако успеят следващото дърво ще е за Русия.
  • 21 Тъпан

    0 0 Отговор
    Бля бля точно климатичните проблеми ще обсъждат.
  • 22 Гошо

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "От страни":

    Кери не туку така е в Русия ,че и 3 дни ще седи Нещо ще се опитва да успива руснаците Само дето до оня ден ,Путин беше убиец, сега стана партньор в борбата с климатичните промени После оди им вярвай на щатите и запада

    Коментиран от #23

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 джа

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "един от стадото":

    Тъкмо почнах китайски да уча, сега трябва на руски да превключвам. Иначе досега чудесно се оправям с английски, немски и испански.