Last news in Fakti

17 Юли, 2021 06:30 3 163 62

Байдън: Куба е неосъществена държава

  • куба-
  • комунизъм-
  • джо байдън

Комунизмът е несъстоятелна система, зяви американският президент

Байдън: Куба е неосъществена държава - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън определи Куба като неосъществена държава, която потиска своите граждани, съобщи news.bg, позовавайки се на VoA.

Той коментира темата за Куба на съвместната си пресконференция с канцлера на Германия Ангела Меркел в Белия дом.

Байдън добави, че самият комунизъм е "несъстоятелна система", а социализмът не е особено полезен като замяна на комунизма.

Американският президент посочи, че САЩ обмислят множество възможности за подпомагане на кубинските граждани, както и че бъдат приложени тези мерки, от които кубинското правителство не би могло да възползва за своите интереси.

Една от вероятните мерки е САЩ да изпратят ваксини, за да помогнат на Куба в борбата нарастващата заболяемост от COVID-19. Това ще стане ако кубинските власти допуснат външен дистрибутор, например международна организация, работеща в сферата на здравеопазването.

Джо Байдън заяви, че не се предвиждат парични преводи за финансово подпомагане, тъй като е твърде вероятно кубинското правителство да конфискува парите или значителна част от тях.

През последните дни Куба е обхваната от масови протести, които администрацията на Байдън първоначално свързваше със епидемичния взрив от COVID-19, а през последните дни - с недоволството срещу авторитарното управление на островната страна.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 27 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Давид

    94 3 Отговор
    Престъпника Байдън да види себе си и наркомана, който му е син. Унищожат държави и създават педофилски групи, крадът избори. Унищожават дори Америка.
  • 2 Е нищо

    75 3 Отговор
    де, вие сега ще я осъществите. Както сте осъществили цяла Централна и Южна Америка. И Карибите.
  • 3 Gost

    66 3 Отговор
    Байдъне, няма да си жив, за да се разочароваш от плиткоумието си. Ма и да си жив, Склерито ще те гепи.

    Коментиран от #21

  • 4 Ддддддддд

    90 6 Отговор
    Абе ако не ги мачкахте толкова години-едва ли щяха да са толкова зле...И кои сте вие-та да решавате кой и как да живее...??? Ама пуста капиталистическа лакомия бе...
  • 5 РЕАЛИСТ

    85 4 Отговор
    Американският президент посочи, че САЩ обмислят множество възможности за подпомагане на кубинските граждани . На това му се вика "демагогия". В същото време Куба е подложена на едни от най тежките икономически санкции я света, наложени ѝ от САЩ.

    Коментиран от #7, #9

  • 6 Бай Дън се издъни

    64 2 Отговор
    Като толкова си се загрижил бай Дъне,премахни американското ембарго наложено в Куба от САЩ. Не те ли е срам да демагогстваш и да говориш глупости!
  • 7 оня с коня

    7 57 Отговор

    До коментар #5 от "РЕАЛИСТ":

    След като САЩ налагат Санкции на Куба,КЪДЕ Е Русия да Й помага ИКОНОМИЧЕСКИ,ЗДРАВНО,ТЕХНИЧЕСКИ и т.н.?А нали уж Светът вече е МНОГОПОЛЮСЕН,или това си е чиста фантасмагория и Америка си е непоклатимо ном.1 в Света?

    Коментиран от #12, #15, #17, #19, #32

  • 8 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    47 2 Отговор
    Наглият кравар е искал да каже
    "незавладяна" напълно държава...
  • 9 Механик

    50 2 Отговор

    До коментар #5 от "РЕАЛИСТ":

    Те САЩ са "помогнали" на много държави. Последно на Афганистан помагаха некъде към 20 години, ама им се свърши "помагалото", та побързаха да побегнат от там.
    Все някога ще се наиграят тия алчни ционисти, ама да видим на каква цена ще си го получат.
  • 10 no name no face no number

    28 1 Отговор
    Комунизма все още не е система, но ако се помисли, направи и внедри капитализма може и да изчезне завинаги както феодализма, но ви е страх много от него като дявол от тъмян бягат големите "демократи" от него. Но само той и ще ви победи

    Коментиран от #14

  • 11 дятка дятка хич те няма

    39 2 Отговор
    куба си е много добре но за съжаление сега ще я демократизирате и ще стане като всички останали държавици които сте унищожили…

    Коментиран от #34, #42

  • 12 иваило

    25 1 Отговор

    До коментар #7 от "оня с коня":

    Коня къде е бре ?и защо не си в твоята америка ами драскаш ор БГ ! хайде заминавай неосъществен
  • 13 Костова

    33 1 Отговор
    Подпомагането на кубинските граждани след раздаване на бисквитки на демонстрантите по площадите ще продължи с това, че ще дойде МВФ и ще се разпоредби да се унищожи безплатното здравеопазване, което е на много високо ниво в Куба. А кубинските лекари с много голям престиж по целия свят. Този филм за,, безкористната " американска помощ сме го гледали. Масовката и декорите са различни, но сценарият е един и същ за всички държави, на които се ,, помага".
  • 14 иваило

    8 6 Отговор

    До коментар #10 от "no name no face no number":

    поредния топ ид...от
  • 15 Велко

    37 1 Отговор

    До коментар #7 от "оня с коня":

    В сащ непоклатимо седи само машината дето печати доларите. Всичко друго се клати като на коча .... туй-онуйто.
    95% от всички стоки в САЩ са китайски. Благотеорителните организации едва смогват да раздават безплатен обяд на желаещите клошари. Ако се разболееш дне си си запишеш час, то той ще е някъде към 2050-та година. Детройт, града който бе сърце на автомобилната индустрия е ЗАТВОРЕН. Изглежда като след извънземно нашествие.
    Не гледай зализаните клипчета и репортажи по СиЕнЕн и по тях да съдиш. Там всичко е направено за да се харесва. Потърси малко инфо, ей така, от различни източници и тогава ми говори на ушенце ,акво е сащ.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Костова

    20 1 Отговор

    До коментар #7 от "оня с коня":

    Кон, многополюсният свят не значи непременно, че една държава като Русия, която е под дългогодишни американски санкции ще хукне официално веднага да помага на друга държава под санкции на другия край на света.

    Коментиран от #24, #26

  • 18 Бря

    26 0 Отговор
    Тя и Китай е с такава "система" ама правят от клечки за зъби до космически станции.

    Коментиран от #25

  • 19 Непоклатимото

    19 0 Отговор

    До коментар #7 от "оня с коня":

    Зло, номер 1 в света.
  • 20 От страни

    26 1 Отговор
    Когато Куба я имало САЩ ги нямаше даже на проект. Хората живеят, вярно не толкоз богато, но са под санкции от 1960 година. Имат добра медицина, нищо че всичките доктори са учили в СССР, е повечето. Имат си медицински туризъм - когато храта ходят уж на почивка и се лекуват. Имаме братовчед дето живее там от 30-40 години. Много си е добре.
  • 21 От страни

    12 0 Отговор

    До коментар #3 от "Gost":

    Ей, то човека не е виновен - квот са му дали това е прочел, и веднага го е забравил. И отишъл да разхода кучето - дано не си счупи крак тоя път.
  • 22 мъкаааа

    22 0 Отговор
    Президентът на САЩ Джо Байдън определи Куба като неосъществена държава, която потиска своите граждани. БАЙ ИЗДЪНЕ,ВИЕ ТОЛКОВА ГОДИНИ КАКВО ПРАВИТЕ ТАМ? МАЙКА СИ ЛИ ТЪРСИТЕ В КУБА?
  • 23 Гост

    18 0 Отговор
    Трябва да ни мислите за о в ц е, за да публикувате такива статии.
  • 24 оня с коня

    1 20 Отговор

    До коментар #17 от "Костова":

    Показателно е,че само САЩ налагат Санкции на други държави,а не Обратното.Част от санкционираните като Русия например обясняват упорито на Света,че Светът е МНОГОПОЛЮСЕН.Да- може и таса да се нарече с тая СЪЩЕСТВЕНА РАЗЛИКА че в Полюса "САЩ" има ток в изобилие,а в останалите Полюси няма нищо.И възниква въпроса:Що за Полюс е тоя,в който няма Ток?Ако и такива като тебе бяха глупави като Мен,щяхме да се разберем както казва ББ.Да,обаче Вие сте Умните и няма как да стане работата!

    Коментиран от #29, #33

  • 25 От страни

    5 8 Отговор

    До коментар #18 от "Бря":

    Не е такава система. И то отдавна. Китай си стана едно парче западна икономика и защо мислиш прави всичко? Защото вкараха технологиите заради евтина работна ръка. Китай си е капитализъм който се преструва на социализъм. Стотици милиони китайци живеят по зле от нас, щото ти имаш накъв Фиат Уно на 17 години а той има само колело и шапка. Тепърва взеха да вдигат заплатите и веднага станаха неизгодни като производители.

    Коментиран от #28

  • 26 От страни

    12 1 Отговор

    До коментар #17 от "Костова":

    Бадива си мяташ перлите - виждаш ли че повечето от такъв вид коментатори не идват за разговор, нямат аргументи, нямат знания, не владеят цифрите - само едно - омраза и обиди. Не знам дали им плаща някой за такива коментари, може да са просто такива от само себе си. И, забележи - само няколко човека са, или изобщо - един двама под няколко ника. Това ме радва много по между другото - имаше едно време когато бях самичък по форумите, тогава беше обратното няколко човека за и всички против Русия. Беше по времето когато пускахме бради като на Филип Димитров и ходехве да викаме "Само СДС-е". Сега поумняхме и все повече такива стават и то среди младите хора. Айде разбирам по възрастните винаги са били русофили ама младежите винаги бяха против, даже при Бай Тошо. Сега ме радва, че младежите станаха по русофили и от мен. Много знаят и много се интересуват. Разбират много от външна политика. Радвам се.
  • 27 TROY

    12 1 Отговор
    Тая деменция да предложи помощ и на китайския народ, че там също са под тежка комунистическа тирания. За страданията на кубинците сте виновни точно вие кравари омирисани.

    Коментиран от #30

  • 28 От страни

    6 1 Отговор

    До коментар #25 от "От страни":

    Да допълня съществено нещо - Китай една от първите държави дето вывежда дискриминация отговаряща на бъдещият световен ред - социален рейтинг. Това означава че ти пишат точки и според точките ще имаш право за някой неща и няма да имаш право за други неща. Това мяза ли ти на социализъм или на комунизъм?
    За да ти пише точките означава че трябва да те следи и контролира.
    Например наказват милиони граждани да не могат да си купят билет за самолет или влак. Основание за наказанието - пушил там дето е забранено или ходел без работа пред вратата на летището. Ходел без работа, Карл!
    Контролират колко ток е похарчил, дали е платил навреме сметката за ток, колко време е играл видеоигри!!! И за това ще си пати и няма да има правото да пътува с влак?
    Според рейтинга ще тръгват децата на това или онова училище, според рейтинга имаш право да кандидатсваш за тази или друга работа. Та какъв е тоя социализъм-комунизъм? Ако вземеш да го четеш цялото за рейтингите - косата настръхва.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 От страни

    16 1 Отговор

    До коментар #27 от "TROY":

    М ного помагат. Първата помощ получиха индианците - много топли и красиви одеяла, е нищо че са малко заразени, че после измира цялото племе - за това пък хубави... и топли. Колко бяха индианците когато Колумб с три кораба "Ниньа", "Пинта" и "Санта Мария" в 1492 е дошъл там? Данните са различни от 60 до 112 милиона. Данните колко са останали са по точни - 237 хиляди.
    1493 Колумб се връща в Испания и сбира 17 каравели натоварения с кучета способни дя ловят хора и войници. Така започва Краварнята.
  • 31 ЕВРО НЮЗ

    15 0 Отговор
    И все пак в тази неосъществена държава живеят ХОРА.. Същите които през месец март 2020 се притекоха на помощ в Италия, защото западните и партньори бяха я тотално изолирани заради вируса.. Кубинци. Венецуелци. Руснаци качиха се на самолетите и тръгнаха да помагат В такива моменти разбираш кой какъв е. А краварите даже бяха откраднали защитни маски
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 От страни

    8 1 Отговор

    До коментар #24 от "оня с коня":

    Разбери - това не е заслуга на САЩ. САЩ не са господарите - те са наемни полицаи на старият световен ред. Затова можеха всичко и още можат. Но всичко свършва - старият световен ред е в криза и трябва да променя нещата. Идва новият световен ред и в него САЩ няма место като полицай а има место като обикновена регионална държава, която ще папа това което е изкарала на работата. И Тръмп беше този който трябваше да урежда "закриването" на Америка. Така иска глобалният елит. Обаче на страновия елит на САЩ им харесва как е било и искат така и да си остава, затова имаше борба между страновия елит на САЩ в лицето на Обама, Клинтън, Байдън и глобалния елит в лицето на Тръмп. Глобалният елит загуби, защото той управлява безструктурно (нямат свои войници, органи за управляване), но това няма да спаси САЩ. Със Тръмп това щеще да стане по леко, със Байдън ще стане по тежко. Но това ще стане.
    Между другото - на ролята на новия световен полицай готвят Русия. От тука са новите оръжия и т.н. Путин не го иска ама не занм ще надделее ли. Така че всичките симпатизанти на краварника - ловете момент кога да се преметнете.
  • 34 Рашавия

    1 9 Отговор

    До коментар #11 от "дятка дятка хич те няма":

    " куба си е много добре но за съжаление сега ще я демократизирате и ще стане като всички останали държавици които сте унищожили…"

    Останалите държави като Япония, Германия(ФРГ) или Южна Корея?
    Или имаш в предвид Либия, Сирия, Венецуела, Източна Европа и т.н.
    Там някой ги е изпреварил.
    И защо националният спорт на Куба е плуване до щатите без връщане?
    Как мислиш?

    Коментиран от #36, #40

  • 35 От страни

    11 1 Отговор
    Има такъв термин "фейк стейт". Мисля че това е пишело в оригинала. Това означава че държавата, нищо че я има на картата не е баш държава. Ние го наричаме конструкт. Държавата я има но не е полноцена държава а все едно че е направена от конструктор. Как можеш да разбереш дали държавата ти е държава или е "фейк стейт"?
    Много просто - една държава трябва да има сили и мангизи да си осъществява компетенциите. Това означава че има всички институции и е способна да ги храни и защитава.
    Ние изгубихме суверенитета си и не сме способни да поддържаме повечето от компетенциите си, нямаме армия, нямаме свободна външна политика - значи кво?
    Куба си има всичко което отговаря на независима държава. И всичко благодарение на СССР, който помогна и Русия помага и днес. Да не е толкоз богата държава но е независима и пълноцена. Да, Раул не е Фидел и взе да търси начин да се премири с САЩ, но за САЩ има само един вид на премирение - пълно подчинение.

    Коментиран от #37

  • 36 От страни

    17 0 Отговор

    До коментар #34 от "Рашавия":

    Вие все едно че измервате живота на държавата с айфони и хамбургери или с тостери (тостера най много беспокои някои ту, и турските клекала). Че с какво Либия е по лоша била от Германия или Япония? Прочети кво беше създал Моамар Кадафи - чист комунизъм. И с какво са по добри Германия, Япония, Штатите? За теб само колите и хамбургерите имат значение? 40 милиона американци днес са в бедност живеят в кашони, в Япония да имаш апартамент е нещо извънредно и да е 20-тина метра, инак си е 4-5 квадрата кочина с креват и компютър. Японските коли в Япоиня са като моята сапунерка и такива коли като нашите се смятат за раскош.
    Какво може да предложи западния свят и какво ще поиска да ти вземе за това? Предлага малко - ядене, пиене, и то не за всеки а какво взима? Всичко - децата ти, парите ти, суровините ти.
    Хората виждат днес че даже по бедният живот е по справедлив. По бедните държави са по свободни от по богатите. Някога имах Москвич дванайсетак и нямах апартамент, живеех в селска къща, днес имам два апартамента и Киа Спортедж и не ме радва - тогава бях по щаслив.

    Коментиран от #39

  • 37 Рашавия

    0 11 Отговор

    До коментар #35 от "От страни":

    ' но за САЩ има само един вид на премирение - пълно подчинение."

    Що за Русия не е ли същото?
    Но трябва да прибавим и пълно ограбване на братските народи.
    Мисля си че ако бяха разделили Либия, Ирак и Сирия както Германия на времето, щеше да е по-добре за тези държави. Поне за едната им половина.

    Коментиран от #47

  • 38 Все още

    0 12 Отговор
    Много комуняги живеят в БеГето. При това неграмотни. И историята не познават.
  • 39 Рашавия

    0 10 Отговор

    До коментар #36 от "От страни":

    Тогава просто си бил по-млад.
    А иначе, нека да живеем като аскети, да слушаме и гледаме по цял ден колко сме велики и как парите нямат значение(за нас), взимайки м/у 4 и 12 пъти по-малко сравнено с норманите държави за същата работа. Но може да се хвалим какви коли имат руските мекерета тук, колко пари пръскат за простотии по ЗАПАДНИТЕ курорти, и да си събираме картинки от дъвки"Бибит."

    Коментиран от #51

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Хахаха

    9 0 Отговор
    Като отидеш на посещение в Пекин това същото можеш да им кажеш на китайците.и те са хора и те обичат шеги
  • 42 Иво

    11 1 Отговор

    До коментар #11 от "дятка дятка хич те няма":

    Руската военна база все още е в Куба.В случай че сте забравили...

    Коментиран от #48

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 ЛОГИЧНО

    11 1 Отговор
    ОТ КАКТО ФИДЕЛ ОТ КОЛОНИЯ СЕКСУАЛНО-ХАЗАРТНА НАПРАВИ КУБА СВОБОДНА ДЪРЖАВА 1959 ГОДИНА. ОТ ТОГАВА Е ЕМБАРГОТО НА САЩ НАД КУБА. КОЛКО ПЪТИ САЩ ПРАЩА ТЕРОРИСТИ В КУБА, ДАЖЕ ИМ СПРЕТНА И МИНИ ВОЙНА КАТО ИЗПРАТИ НАД 3000 НАЕМНИЦИ ОБУЧЕНИ В САЩ. Е КАК ДА Е КУБА ПРИ ТОЛКОВА ГОДИНИ ЕМБАРГО???? 62 ГОДИНИ ЕМБАРГО И ЗАДУШАВАНЕ НА КУБА И КУБИНСКИЯ НАРОД. СЪЩОТО Е И СЪС СЕВЕРНА КОРЕЯ НО ТЕ СА ПО-ДОБРЕ,ЧЕ ИМА СЪСЕД КИТАЙ И ВЪРТЯТ ТЪРГОВИЯ. ПО ВРЕМЕТО НА ЧАУШЕСКО В РУМЪНИЯ СЕ ВНАСЯШЕ МНОГО ОТ СЕВЕРНА КОРЕЯ- БЯХА ЧУДЕСА.

    Коментиран от #45, #49

  • 45 Рашавия

    1 5 Отговор

    До коментар #44 от "ЛОГИЧНО":

    Що бе нали са свободни?
    Всяка една държава(истинска, а не губерния), решава сама с кого и какво търгува. Както и какви банкови преводи ще прави. Санкциите са точно това.
    Е на някои им се иска да им продават технологии та да могат да си правят по-ефективни оръжия.
    Е няма как да стане.
  • 46 От страни

    9 0 Отговор
    Кубинска ваксина от коронавирус Abdala показа стопроцентна эфективност срещу тежки форми на заболяването. Иди и ги стигни - нали са фейк стейт.
  • 47 От страни

    6 1 Отговор

    До коментар #37 от "Рашавия":

    Не е същото. Всичко са ни давали, нищо не са ни искали. Всичките народи влезнали в СССР са запазили език, култура и т.н.

    Коментиран от #50

  • 48 От страни

    1 1 Отговор

    До коментар #42 от "Иво":

    Няма вече май. Базата за електроно следяване беше затворена и Раул не поиска да я върне пак щото се опитваше да се сдобри с краварите. Заради загубата на Лурдес русняците изгубеха няколко космически ракети, краварите ги сваляха с електрони пушки, когато влизаха в сянка зад хоризонта. Русняците заради това направиха нов космодрум за да излитат по късата програма, да не се подлагат на удари от страната на САЩ.
  • 49 Рико

    2 7 Отговор

    До коментар #44 от "ЛОГИЧНО":

    Ах това ембарго! Добре, няма ембарго и какво държавата Куба ще изнесе за САЩ. Какво произвежда Куба което САЩ си няма в излишък? И да няма формално ембарго, пак кубинското е неизносимо за САЩ. Едните пури(пури не само в Куба се свиват)! Стопанството на цяла една държава на едни пури ли се крепи?

    Коментиран от #54

  • 50 Рашавия

    2 5 Отговор

    До коментар #47 от "От страни":

    Индийците също имат език и собствена култура, и все пак са все още английска колония.
    Управляващите им учат в Англия, както нашите учеха в съюза-сега избраните и верни бъдещи руски мъпети учат в сащ.

    Коментиран от #53

  • 51 От страни

    10 2 Отговор

    До коментар #39 от "Рашавия":

    Изобщо не ме интересува кви коли карат русняците дето идват. И нямаше никъкъв аскетизъм - живеехме си живота, всичко имаше и парите ми стигаха - сега не стигат. Хората бяха други. И ние бяхме други, някък си по добри. Социализъма има бъдеще, но този извратен дето го извъртяха началниците уж комунисти а истинският - ще го видим.
  • 52 така е

    4 0 Отговор
    ама какво правим със Западна Европа там всички са социалистически страни не няма капитализъм а социализмът на запад само САЩ са капиталистическа държава
  • 53 От страни

    6 1 Отговор

    До коментар #50 от "Рашавия":

    В грешка си - Индия не е колония вече. Доста независима страна е.
  • 54 От страни

    10 1 Отговор

    До коментар #49 от "Рико":

    Крива логика - щом не може да произвеждат няма и да им се дава пазар. Откъде знаеш какво биха могли да произвеждат щом са 70 години под ембарго? Ходел съм на Сърбия когато бяха под ембарго и носехме отварачки и сокове за разреждане. Това означава страна под ембарго. Утре да затворят България с подобно ембарго ще търсиш старите цървули на бабичката за шкембе чорба.
  • 55 Павел пенев

    7 0 Отговор
    А не се ли срамувате че от 60 години налагате санкции на една неосъществена държава?
  • 56 Много поздрави

    3 1 Отговор
    от състоярия се Комунистически Китай. Успех в борбата с проблемите на демокрацията.
  • 57 Памперса

    9 0 Отговор
    Папмерса иска да ограби някой. Неговите шефове от ЦРУ ще спрат само ако ги удариш през ръцете. Разбират също от яки шамари, такива шамари дето им удря Путин. Когато след шамара ти пада някое зъбче, а Путин след това ти казва че това е "Само" шамар не е даце удар.

    Коментиран от #58

  • 58 От страни

    6 0 Отговор

    До коментар #57 от "Памперса":

    Прав си - признават само сила. Добрината я смятат за слабост. Като ги натиснеш търсят премирие ама само докато се исправят после пак война. Затова само шамари.
  • 59 Бай Шиле

    4 1 Отговор
    Дедо Джо,това и за Китай ли се отнася?Дето имате да им връщате десет тона долара.
  • 60 Алтер

    3 1 Отговор
    Дедка лягай си вече да спиш.
  • 61 Ляв плюс

    2 1 Отговор
    "Куба е неосъществена държава" за амриканските интереси
  • 62 ГЕВАРА

    1 2 Отговор
    ДЕЙСТВИЯТА НА КУБИНСКИТЕ КОМУНИСТИ ПОКАЗВАТ САМО ЧЕ КОМУНИСТИТЕ НИКОГА НИЩО НЕ НАУЧАВАТ АКО НЕ СА КИТАЙЦИ /30 ГОДИНИ ПРЕД ОЧИТЕ ИМ БЕШЕ ПРИМЕРА НА ИЗТОЧНА ЕВРОПА РУСИЯ ВЕНЕЦУЕЛА И КИТАЙ И ТЕ ТАКА И НЕ РАЗБРАХА КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВЯТ / ЕМИ СЕГА ЩЕ ГО ДУХАТ И ЩЕ РОБУВАТ НА САЩ И НА ПАРИТЕ НА КУБИНСЛИТЕ ЕИГРАНТИ ТАМ