Last news in Fakti

18 Юли, 2021 19:42 2 765 2

Вдовицата на убития президент на Хаити се завърна в родината си

  • хаити-
  • вдовица-
  • жовенел моиз-
  • убийство-
  • сащ

Временният премиер призова населението към спокойствие

Вдовицата на убития президент на Хаити се завърна в родината си - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Вдовицата на убития президент на Хаити Жовенел Моиз, която беше ранена при нападението, отнело живота на съпруга ѝ, се върна в карибската държава, съобщиха властите, цитирани от Асошиейтед прес.

Правителственият говорител Израел Кантаве каза за АП, че Мартин Моиз е пристигнала в Хаити след изписването ѝ от болница в Маями. По-рано, още в болницата, Мартин Моиз разпространи предварително записано изявление на креолски, в което изтъква, че враговете на съпруга ѝ са искали "да убият неговата мечта, неговите планове за бъдещето и неговата идеология", предаде Dariknews.bg.

На летището Мартин Моиз беше посрещната от и.д. премиер на Хаити Клод Жозеф. На снимките, публикувани от информационния портал "Аити-24", се вижда, че жената е с бронежилетка, а ръката ѝ е превързана. Жовенел Моиз беше убит на 7 юли от въоръжени мъже, които нахлуха в резиденцията му при нападение, в което според властите са участвали хаитянци, американци от хаитянски произход и бивши колумбийски войници. Временният премиер Жозеф призова населението към спокойствие и увери, че ситуацията в областта на сигурността е под контрола на полицията и армията.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 1 Отговор
    тероризма няма религия цвят

    Коментиран от #2

  • 2 az #Победа76

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    А зад "тероризма" стърчат ушите на актуалната администрация във Вашингтон... такива ми ти работи!