Last news in Fakti

19 Юли, 2021 08:12 1 740 12

Папата зове за мир в Куба

  • куба-
  • ватикана-
  • мир-
  • протести-
  • папа франциск-
  • папата

И в тези трудни времена съм близо до скъпия ни народ на Куба, каза папата

Папата зове за мир в Куба - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Папа Франциск призова в неделя за мир и диалог след безпрецедентните протести, разтърсили Куба.

"И в тези трудни времена съм близо до скъпия ни народ на Куба", заяви папата в седмичното си обръщение на площад "Свети Петър", предаде NOVA.

Това е първата му публична изява след връщането във Ватикана след 11-дневен престой в болница. Папа Франциск беше изправен по време на проповедта. Той изглеждаше уморен, на моменти не му достигаше въздух и дори беше принуден да спре посланието си заради кашлица.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    13 4 Отговор
    То за там където не се е помолил там не е пламнала война

    Коментиран от #2

  • 2 Механик

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    И аз съм забелязал, че щом папата призове за мир и САЩ пращат самолетоносачите в указаната дестинация.
    В същност Куба няма петрол и единствените интереси на САЩ там са да се предотврати евентуланата възможност в Куба да поникне някоя руска база.
  • 3 проста истина

    13 4 Отговор
    Куба има работеща социална система.
    Американските хищник-капиталисти трябва са сринат Куба, просредством стотиците цанкиции които са наложили на страната в момента.
    За да кажат, "вижте социализма разруши Куба, само нашия капитализм ще ви оправи".
    Това е чистата и ....
  • 4 †††

    10 4 Отговор
    Главния сатанист от Ватикана иска да подчини целия свят. Затова зове към мир т.е. подчинение.
  • 5 Фиделито

    10 4 Отговор
    Вива Фидел ! Вива революция !
  • 6 црррр

    4 1 Отговор
    Папа Франциск призова в неделя за мир и диалог в Куба,но в тиквата на Байчо Издънчо няма такова виждане.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ЧИТАТЕЛ

    5 2 Отговор
    ВСИЧКИ ШЕФОВЕ НА ЦРУ ДО СЕГА СА ЙЕЗУИТИ,ЕТО ПЛАНА ИМ АЛЪН ДЪЛЕС ШЕФ НА ЦРУ И ВИСШ ЙЕЗУИТ:Измамване и оглупяване на хората от социалистическите страни.
    - Ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви
    - Литературата, театрите и киното ще изобразяват и прославят най-ниските човешки чувства и страсти.
    - Ние ще поддържаме и издигаме така наречените художници, които ще насаждат и втълпяват в човешкото съзнание култ към секса, насилието, садизма и предателството... към каквато и да е безнравственост.
    - В управлението на държавата ще създадем хаос и бъркотия... ще съдействаме за безпринципността на чиновниците и рушветчийството.
    - Бюрократизмът и недобросъвестната работа ще бъдат издигнати в добродетел, честността и почтеността ще се осмиват.
    -Простащината и наглостта, лъжата и измамата, пиянството, наркоманията, животинският страх на един от друг, предателството, безсрамието, национализмът, враждебността между народите... всичко това ще култивираме най-ловко и незабелязано и то ще разцъфне с кичести цветове.
    - Главният залог ще бъде върху младежта. Ще започнем да я разлагаме и развращаваме, ще я лишаваме от чест. От младежите ще направим циници, вулгарни хора, простаци, космополити. Ще предизвикаме ерозия и развращаване на младежта.
  • 9 Мемфис

    2 6 Отговор
    Там където е стъпил ботуша на руският алкохолик, с векове наред няма мир и благоденствие! Куба е най- ярък пример за това. Такава красота, перлата на Карибите, а хората повече от 60 г. живеят в затвор и мизерия. Както у нас до 90 година.Куба е последният бастион на мракобесието и терора, наравно с кочи..та Русия!!!!
  • 10 Мемфис

    2 6 Отговор
    Всяка статия в този активен сайт моментално е налазвана от ТЛЪСТИТЕ РУСКОПЛАТЕНИ ГЪСЕНИЦИ.откъде толкова из..ди в тази нещастна държавица?
  • 11 Павел пенев

    2 0 Отговор
    Защо дъртия пръч иска мир в Куба, а не поиска от САЩ да отменят санкциите наложени вече 60 години.
  • 12 СЕРИОЗНО

    0 0 Отговор
    3 милиарда долара Куба взима от туризъм, годишно. Само от тях могат да си купят за 1-милиард 100 000 не сглобени автомобила от Китай, за 1-милиард горивото за тях, и за 1-милиард 20 завода по 50 милиона долара. ВСЯКА ГОДИНА!! ... В България през юни са купени 2953 нови леки коли, а за полугодието 12 926. Поглед към продажбите на автомобили втора ръка показват, че сделките за полугодието са 104 042, като над 82 хил. са на възраст повече от 10 години. (БВП на Куба е 100 милиарда долара, тоест международният туризъм е 3% от БВП, изнасят кафе, ром и пури)