Last news in Fakti

1 Август, 2021 15:12 5 107 51

Израел иска от САЩ реален удар срещу Иран

  • иран-
  • танкер-
  • израел

Официалният представител на иранското външно министерство Саид Хатибзаде коментира, че обвиненията за участие на Техеран в нападението сещу танкера "Мърсър Стрийт" са неоснователни

Израел иска от САЩ реален удар срещу Иран - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израелският външен министър Яир Лапид обсъди с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън "съвместна борба срещу иранския терор" и разработването на "реален и ефективен отговор" на инцидента с нападението над японско-израелския танкер "Мърсър Стрийт" в Арабско море. Това съобщи в неделя външното министерство на Израел, цитирано от ТАСС.

"Външният министър Лапид обсъди с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън вечерта на 31 юли атаката на кораб в Арабско море, съвместната борба срещу иранския терор и разработването на реален и ефективен международен отговор."

"Това не е първият път, когато иранският режим не разбира правилно степента на решителност на Израел и ангажимента да защитава себе си и своите интереси. Израелските дипломати оперират на всички съответни арени и в много столици, търсейки международно осъждане и реакция на атаката срещу танкера", допълва министерството.

Израелското външно министерство добави, че "този път Иран уби двама цивилни от Великобритания и Румъния", отбелязвайки, че Лапид "е разговарял с колегите си от Великобритания и Румъния през уикенда, "изразил е съболезнования и е обсъдил заплахата от Иран".

"Иранският режим е проблем не само за Израел, но и износител на тероризъм, опустошение и нестабилност, които увреждат целия свят. Не можем по никакъв начин да мълчим пред иранския терор, който нанася удар по свободата на корабоплаването".

Официалният представител на иранското външно министерство Саид Хатибзаде коментира, че обвиненията за участие на Техеран в нападението сещу танкера "Мърсър Стрийт" са неоснователни. "Израел трябва да спре тези неоснователни обвинения. Осъждаме такива изявления. Това не е първият път, когато Израел отправя такива обвинения срещу Иран".


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пръц

    21 1 Отговор
    Няма да коментирам,кликнах на линка щото бай Анатоли го е писал.

    Коментиран от #2

  • 2 Хлъц

    25 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пръц":

    И аз-то за коментиране ли е
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 иво

    41 5 Отговор
    Тея пак ще изреват като преди 80 години.Пак си го просят
  • 5 какво делят

    13 9 Отговор
    Какво делят Израел и Иран, не мога да разбера. Но ми се струва, че трета страна в сянка може да стои зад този конфликт между Иран и Израел и тази страна не е нито щатите,нито Русия.
  • 6 Що бе

    41 6 Отговор
    А пък Иран искат Китай и Русия реален удар срещу израел

    Коментиран от #11

  • 7 Анализатор

    36 3 Отговор
    Радикален ционизъм...
  • 8 Емил

    22 4 Отговор
    Искат, за да отговори Иран и първите му ракети да паднат случайно върху АлАкса - само така ще се освободи място за Третия Храм!
  • 9 Луди ли сте

    25 3 Отговор
    Прочетох, че иранците имат претенции за съвсем други територии, а не към израелските! Какъв ви е проблема, бе хора? Войната означва проливане на кръв, включително и на невинни хора, на разруха,страдание,мъка,изтезания,сълзи,трагедии, трябва да сте луди! Разберете се като нормални хора!

    Коментиран от #18

  • 10 ****

    31 6 Отговор
    Израел иска,ама на сащ не му стиска,ами нека се пробват и израелците да ударят както го правят с Палестина и другите,нека да им видим прехваленото оръжие какво може. Това не са камиларите насреща им.
  • 11 Адолф

    9 12 Отговор

    До коментар #6 от "Що бе":

    Израел е фрашкан с руснаци как я виждаш тая работа

    Коментиран от #19, #20, #23, #29

  • 12 ddddd

    10 1 Отговор
    а не иска ли да изчезне като пр бизсседно зад океана
  • 13 Абе,

    14 5 Отговор
    Разрушете и иран,както ирак и либия ,а пък ние после,ще ги настаняваме в европа ,бежанците...

    Коментиран от #16, #42

  • 14 Българин

    9 2 Отговор
    Айде да изчакате да се върна от морето и тогава Дедо Байдън да удря, че бензина ще стане 3 лева
  • 15 Хаменеуи

    15 1 Отговор
    Ако Русия и Иран затворят въздушното си пространство режат пътя на Европа към Азия, трябва да минават през ЮАР
  • 16 Чичо

    9 0 Отговор

    До коментар #13 от "Абе,":

    там вече ще се наиграят Иран е до Каспийско море. Дъртия ще се чуди от де муне дошло
  • 17 Султан Баязид

    24 2 Отговор
    А кога израелците ще върнат отнетата земя на Палестина???
  • 18 Ерец

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Луди ли сте":

    Какво си чел не знам . Но според арабско езичния ирански ТВ канал “Ал Алам “ по информация на осведомен източник ,атаката с/у танкера е отговор на неотдавнашните атаки на израелските ВВС по сирийското военно летище “Ал-Дабаа” при което бяха унищожени складове с оръжие и боеприпаси.
  • 19 Не точно

    8 2 Отговор

    До коментар #11 от "Адолф":

    Не са руснаци, а са руски евреи, преселили се от Русия в Израел през Европа, даже България, тайно е помагала на евреите при преселването им, това се случва малко преди перестройката на Горбачов, а Сталин е създал Израел и в Русия са управлявали евреи, но руските евреи след време стават шпиони и марионетки на запада(Англия) и започват да работят срещу Русия, въпреки,че руснаците спасяват от смърт евреите през ВСВ, но след време руснаците стават приятели и с арабите и това внася конфликт, но Израел и Йордания са английски марионетки. Но руснаците, винаги са имали добри отношения с евреите.

    Коментиран от #25, #51

  • 20 Аре бе

    6 4 Отговор

    До коментар #11 от "Адолф":

    Тва е все едно да кажеш на циганите-български граждани, българи.

    Коментиран от #22

  • 21 Забавно

    8 1 Отговор
    След това да не реват за нов лолокост с 6 горилиона изпарили се ?
  • 22 Ади

    9 3 Отговор

    До коментар #20 от "Аре бе":

    Ти цгнин математик физик или неврохирург виждал ли си?

    Коментиран от #33

  • 23 Тра ла ла

    8 2 Отговор

    До коментар #11 от "Адолф":

    Не са руснаци. Хазари са т. е. ешкенази.

    Коментиран от #26

  • 24 разума

    5 1 Отговор
    Демокрация : Всички са невинни до доказване на вина. Тук доказателства не прочетох. Благодаря.
  • 25 Ерец

    7 1 Отговор

    До коментар #19 от "Не точно":

    Новоизбраният премиер на Израел Нафтали Беннет е яростен привърженик на добрите отношения с Русия . Още по време на службата си в Сайерет Маткал открито е изразявал симпатиите си към Русия , а ставайки премиер изтъква ,че именно живеещите в Израел руски евреи са живият мост м/у Израел и Русия. А да си чувал за влиянието което имат Хасидите в Русия ?

    Коментиран от #27, #28, #31, #32, #34, #37

  • 26 да ама не

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "Тра ла ла":

    Не са хазари, в източниците за хазарите пише, че самите хазари говорят славянски език, макар, че са приели юдаизма като религия, а държавата им просъществува не повече от около век , век и половина максимум и след това никъде не се споменава за хазарите, в никакви източници и изчезват от историята изобщо. При това, хазарите са били смесени с черните(Кубратовите) българи.
  • 27 Е и

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "Ерец":

    Ами нали това ти казах, евреите и арабите винаги са били приятели с Русия и са имали добри отношения! Даже не не само Русия, а славяните изобщо.
  • 28 да ама не

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "Ерец":

    "Биография Нафтали Беннета началась в Израильском государстве в марте 1972 года. Мальчик родился в городе Хайфе в многодетной семье американо-еврейских иммигрантов. " ....... От американо-еврейски родители е произхода му.

    Коментиран от #38

  • 29 А българските цигани какви са!!!

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Адолф":

    Ционизма ще цари над света а останалите ГОЙ робите на богоизбранния народ който обича да жертвоприношение на деца към Йахве...
  • 30 Внимавайте да не разплачем хлапето

    6 1 Отговор
    Еи тоя Израел малка страна голяма работа на всеки се перчи и никой не може да им каже нещо на въпреки и всеки се съобразява да не ги обиди или засегне за нещо а който се обади против техните интереси или противопостави Чичо Сам го пердаши яко и бива подчинен за винаги.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Биография

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Ерец":

    После участия в Июльской войне 2006 года он примкнул к главе израильской оппозиции Биньямину Нетаньяху и возглавил штаб правоцентристской национал-либеральной партии «Ликуд»
    В начале 2010-го Беннетта назначили гендиректором Совета еврейских поселений Иудеи, Самарии и Газы, протестовавшего против остановки строительства жилья для палестинцев на Западном берегу реки Иордан. Спустя год бывший предприниматель вместе с программистом Айелет Шакед основал движение «Мой Израиль», главными целями которого были усиление сионизма среди сторонников правоцентристских политических взглядов, расширение диалога между религиозными и светскими общинами и продвижение инициативы стабильности государства.

    На парламентских выборах в 2013 году Беннетт возглавил партию «Еврейский дом», получившую 12 мест в кнессете, израильском паралементе. Впоследствии политик получал кресла министра экономики, министра по делам религий, а также министра по делам диаспоры Израиля, что позволило держать руку на пульсе и пристально следить за обстановкой в политически нестабильной стране.

    В 2015-м Нафтали назначили ответственным за сферу образования. Он инициировал внедрение новой школьной программы, чтобы популяризировать посещение объектов культурного наследия, находившихся в Ближневосточном регионе на границе с Палестиной. Ответственная работа заставила ненадолго покинуть кнессет, к тому же политик стал претендентом на пост министра обороны страны.

    В конце 2010-х Нафтали разошелся во
  • 33 Аре бе

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "Ади":

    Става въпрос за етноси, не за титли и професии
  • 34 Биография

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Ерец":

    Отрязаха ми остатъка от биографията и интересни факти , но по това , което чета за този нов израелски премиер , ще е конфликтна личност и ще създава конфликти с Иран, дано да греша , но това е тяхна работа , разбира се.

    Коментиран от #36

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Факти. Бг

    9 0 Отговор

    До коментар #34 от "Биография":

    Няма премиер в израелската история които да не създава конфликти.Просто ционизма го налага и задължава като идеология и управление.
  • 37 хйфггф

    8 1 Отговор

    До коментар #25 от "Ерец":

    Новия избраник на Израел е от американо-еврейски произход и е израстнал в различни градове в САЩ, сега му прегледах биографията!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Ерец

    5 0 Отговор
    Добре де , добре бил “американски “Евреин. И предшественикът му Бинямин Нетаняху има сходна биография и дори ив момента е в отлични лични приятелски отношения с Владимир Путин. През 2016г. лично беше поканен в Русия на съвместен концерт в Большой Театр с Израелската филхармония , като двамата седяха Един до друг. Освен това през мандатите на Биби докато беше премиер , преди избори навсякъде в Израел имаше предизборни транспаранти ТОЛЬКО ЛИКУД !Израел е съюзник и поддържан от САЩ , но също и от Русия.

    Коментиран от #40

  • 40 т64гд

    1 5 Отговор

    До коментар #39 от "Ерец":

    Израел и Йордания са марионетки на Англия. А евреите и арабите са приятели с Русия, даже не само с Русия , а със славяните изобщо, но особено Русия , винаги са имали добри отношения с евреите, че и даже ги спасиха от унищожение , за което заплатиха с живота на милиони руснаци през ВСВ!
  • 41 Херцел

    5 2 Отговор
    А теб Ганьо от кого ще те спасят от необратимия демографски срив и еврейна който ти изкупува земята за жълти стотинки за да даде на евангелските роми земя и власт като по техните правила.Ромите също изтрадаха геноцида от Хитлер и еврейна им е длъжен да им даде земя и свобода чрез евангелската църква.
  • 42 сигурен съм

    7 1 Отговор

    До коментар #13 от "Абе,":

    Персите няма да се дадат Иран ще е краят на Израел

    Коментиран от #43

  • 43 Ционист

    1 8 Отговор

    До коментар #42 от "сигурен съм":

    Цял свят стои зад Израел и никога няма да позволи някого си да и посегне защото богатите държат парите си в еврейски банки а парите оправляват света.
  • 44 TO220

    6 1 Отговор
    А пък аз искам реален удар срещу искащия реален удар срещу Иран.
  • 45 Гост

    5 2 Отговор
    Юдо-сатанистите да си опичат кухите глави докато е време, че сами си предизвикват армагедона, от който ще останат само овъглените им трупове, черни както са черни и сатанинските им сърца.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Конник

    4 0 Отговор
    2 милиона държава иска САЩ да удари Иран? Мръсна игра. Как така Израел има атомна бомба а Иран не може.
  • 48 yordan

    4 2 Отговор
    израел изравняване с земята а населението на баня в германия
  • 49 Лиляна

    0 0 Отговор
    "Или ще стаава както ние искаме или отиваме към атентати" - казано ми е от див евреин-ционист. Обърна се и с вирнат расистки нос тежко-тжко си тръгна. Не пречеше да го гръмнем в гръб, но нямаше с какво.
  • 50 Да иска

    0 1 Отговор
    Американците щаха да го нанасят още през 2013-та. Само че началникът на генералния щаб на китайската народно-освободителна армия тогава заяви, че "Китай няма да се поколебае да започне световна война в защита на Иран". На янките бързо им омекнаха коленете!
  • 51 Лустрация

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Не точно":

    Да бе то щот Путин не е Руки Евреин.