Last news in Fakti

2 Август, 2021 17:22 2 516 5

Сърбия отваря Балканите за ново влияние

  • косово-
  • албин курти-
  • отворени балкани

Това обяви Албин Курти

Сърбия отваря Балканите за ново влияние - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Сръбският държавен глава Александър Вучич се опитва да отвори региона за Русия и Китай. Това обяви премиерът на Косово Албин Курти, цитиран от ДАНАС.

Коментарът идва след срещата на върха в Северна Македония. Там страната договори голямо споразумение със Сърбия и Албания.

То е известно като Отворени Балкани. Курти отхвърли идеята.

Според него така регионът се отваря за влияние от други страни. Визира най-вече Китай и Русия.

Курти смята, че подобен договор противоречи на европейските идеи. Той отхвърли покана за неговата страна да се присъедини към групата.

Косово работи върху предложение за широко партньорство с ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    7 11 Отговор
    Плавателният канал Солун-Белград се задава, с който и краха на БДЖ Товарни превози, след него и пътнически превози, а и цялата трагедия. Накрая китайците ще ви изкупят за жълти стотинки като неваксинирана висоорискова територия без геополитическо значение.
  • 2 русенец

    11 9 Отговор
    Сърбите са умни, ние ще се давим с Хамериката.
  • 3 Полковник РУМНО

    9 0 Отговор
    Нe нa влизaнeтo нa РCМ в EC. Влизaнeтo oзнaчaвa крaй нa бългaрcкaтa aзбукa, пиcмeнocт и иcтoрия. Гърция вoди прeгoвoри 28 гoдини и нaкрaя РCМ ce cъглacи c уcлoвиятa нa гърцитe
  • 4 То е ясно

    6 1 Отговор
    Вучич върти руска политика.
  • 5 С такива членове на ЕС не му трябватвраг

    2 0 Отговор
    БАЙ КУРТИ ПОКАЗА НА ПРАКТИКА, ЧЕ КОСОВО МАЙ ОСТАВА ЕДИНСТВЕНАТА ДЪРЖАВА НА ЗАПАД ОТ БГ, КОЯТО ТВЪРДО ДЪРЖИ НА ЕС И НЕ ГО ИЗНУДВА ЗА ЧЛЕНСТВО. РСМ ТЪРГУВА С ЕВРОПЕЙСКАТА КАРТА, КОЕТО Я ЗАБИВА НА ДЪНОТО И АКО ПО НЯКАКВА СЛУЧАЙНОСТ СЕ ПРОМЪКНЕ В СЪЮЗА, ЩЕ ГО ПРЕДАДЕ НА ПЪРВИЯ, КОЙТО ДАДЕ ПОВЕЧЕ ПАРИ. БЕЗРОДНИЦИ - ПРЕДАТЕЛИ ИМАМЕ НА ЗАПАДНАТА ГРАНИЦА Т.Е. ВРАГОВЕ!