Last news in Fakti

6 Август, 2021 18:20 1 430 5

Парламентът в Молдова одобри новото правителство

  • молдова-
  • правителство-
  • наталия гравилица

Започва работа

Парламентът в Молдова одобри новото правителство - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Парламентът на Молдова одобри състава на правителството на Наталия Гаврилица, съобщи ТАСС.

Кабинетът беше внесен от държавния глава Мая Санду. Подкрепа за него дадоха шестдесет и един народни представители.

Спечелилата последните избори Партия за действие даде пълна подкрепа на кабинета. Левият блок премина в опозиция и реши да не гласува.

Представители на опозицията отправиха критики към състава на кабинета. Според тях няма ясно заложени начини за постигане на идеите.

Очаква се и план за финансиране на отделните предложения. Правителството ще търси промени в правосъдието, привличане на инвестиции и формиране на работни места.

Планира се сериозна обществена дейност.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Големец

    3 1 Отговор
    Честито! Ред е на България - за светло бъдеще и свободни медии!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Асен

    6 1 Отговор
    Ай честито, сега ще вземат да се обединят с Румъния, а ние пак ще си стоим с пръст в устата и макетата ще продължават да си ни наричат татари и окупатори... Румъния ще си увеличава територията, а нашата ще намалява... Един ден ще се събудим и ще има румънско ГКПП при Ботевград, защото на хората от Северна България им е писнало да ги управляват чалгари и тикви от Софето/Шопария... А за Южна България не ми се мисли, живея в Бургас и в центъра циганите крещят на цигански и гърмят турски песни... Дано да греша за всичко това, но не съм оптимист...

    Коментиран от #4

  • 4 САМО БСП ДА НЕ УПРАВЛЯВА

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Асен":

    НИКАКВА ВЛАСТ ЗА БСП КОМУНЯГИТЕ...И В МОЛДОВА БИЯТ ШУТА НА...ЛЕВИТЕ
  • 5 Виталия

    0 1 Отговор
    Браво Мая, успя! Инвестиции даа сега е момент да се инвестира, за който разбира! Президентката няма нищо румънско, полутуркиня е. Сериозна подготовка има-в администрацията на Световната банка е била и ЕС я харесват.