Last news in Fakti

17 Август, 2021 14:03 1 244 1

Кипър обяви нови планове за подпомагане на бизнеса

  • кипър-
  • бизнес-
  • пандемия-
  • икономика

Максималният бюджет, който кандидатът може да представи за развитие на собствен нов бизнес, е 120 000 евро, като до 70% от тях се финансират от държавата

Кипър обяви нови планове за подпомагане на бизнеса - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Правителството в Кипър обяви нови планове за субсидиране и финансова помощ за бизнеса за справяне с икономическите трудности след коронавирусната пандемия. Общата им стойност ще достигне 170 млн. евро до края на годината.

Програма за укрепване на младежкото и женско предприемачество с бюджет от 30 млн. евро ще насърчава стартирането на нов бизнес. Желаещите могат да подават заявления до края на годината.

Правителството ще субсидира сегашни безработни или заети, които искат да станат предприемачи, в три групи - млади хора до 29 години, мъже от 30 до 50 години и жени на възраст от 30 до 55 години, съобщиха от икономическото министерство.

Максималният бюджет, който кандидатът може да представи за развитие на собствен нов бизнес, е 120 000 евро, като до 70% от тях се финансират от държавата.

Почти 170 млн. евро ще достигне общата сума, която ще бъде предоставена на бизнеса чрез различни програми до края на годината. Целта на правителството е практическата подкрепа на компаниите, за да се осигури икономически растеж след пандемията, посочи министърът на промишлеността Наташа Пилиду.

За да се намали бюрокрацията и да се облекчат желаещите да участват, за всички програми се въвежда електронно подаване на заявления, опростяват се и се намаляват процедурите за кандидатстване.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рауф Денкташ

    0 0 Отговор
    Жертвите на завоевателната война от Турция, която открадна най -богатите и туристически земи на острова, претърпя хиляди смъртни случаи и бежанци, имат много повече приходи от завоевателите и техните марионетки на острова. Показание за ужасната мизерия и некомпетентност да си турчин.