Last news in Fakti

10 Септември, 2021 14:49 4 604 12

Републиканците ще оспорят в съда разпореждането на Байдън за задължителна ваксинация

  • джо байдън-
  • сащ-
  • ваксинация-
  • републиканци-
  • съд-
  • коронавирус-
  • ваксини-
  • президент

Байдън „издава укази, които ще доведат до затваряне на малкия бизнес“

Републиканците ще оспорят в съда разпореждането на Байдън за задължителна ваксинация - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Националният комитет на Републиканската партия на САЩ (НКРП) ще оспори в съда разпореждането на президента Джо Байдън за задължителна ваксинация на служители на американски компании с повече от 100 служители срещу коронавирус, съобщава вестник The Hill, позовавайки се на изявлението на председателя на НКРП Рона Макданиел, предаде агенция "Фокус".

Представяйки плана за борба с пандемията COVID-19 в Белия дом в същия ден, Байдън обяви намерението си да задължи ръководителите на компании да изискват от служителите си да се ваксинират срещу новия коронавирус. „Моята работа като президент е да защитавам всички американци, затова днес обявявам, че Министерството на труда разработва извънредни разпоредби, които изискват от работодателите с повече от 100 служители да гарантират, че служителите им са напълно ваксинирани или с отрицателен тест [за COVID-19] поне веднъж седмично“, каза президентът.

Макданиел обяви тези искания за противоконституционни и противоречащи на по-ранните обещания на Байдън. „Когато беше избран [за президент], Джо Байдън каза на американците, че няма да налага ваксинацията. Той излъга“, заяви председателят на НКРП. „Сега малките предприятия, работници и семейства в цялата страна ще трябва да плащат за това“, Макданиел отбеляза, че тя, подобно на много американци, е „за“ ваксинацията, но не приема принудата. „Много [фирми] малки предприятия и работници нямат пари или законни ресурси, за да устоят на противоконституционните действия на Байдън и [неговите] авторитарни постановления, но когато неговият указ (относно ваксинациите) влезе в сила, НКРП ще съди администрацията, за да защити американците и техните свободи “, пише Макданиел.

Тя обвини Байдън в това, че въпреки обещанията му „да не спира икономиката и да сложи край на вируса“, сега той „издава укази, които ще доведат до затваряне на малкия бизнес“, докато вирусът продължава да се разпространява. В четвъртък Байдън обяви задължителната ваксинация на всички служители на федералното правителство и неговите изпълнители без изключение. „Ще подпиша изпълнителна заповед, която сега ще изисква всички служители на федералната изпълнителна власт да бъдат ваксинирани. Всички“, заяви американският президент. „Подписах друга изпълнителна заповед, която ще изисква от изпълнителите във федералното правителство да направят същото“, каза той.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    49 1 Отговор
    Да му се радват глпаците, които все още го поддържат тоя мало умник !

    Коментиран от #9

  • 2 Всички казал човека...всички.

    44 1 Отговор
    Не го интересуват преболедувалите,или тези които ваксината би им навредила поради други заболявания.

    Коментиран от #4

  • 3 Ще има и още

    44 1 Отговор
    Свободния свят стана както във вица за колко биела "днешната" и "вчерашната" полиция но с обратен знак. ....не знам колко "свободен" е бил Свободния свят едно време, ама днешния .....
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Джордж Вашингтон

    23 2 Отговор
    Демократи и Републиканци са една партия. Всичко това е цирк.
  • 6 Копипасте

    28 0 Отговор
    Cтaр пocт oтпрeди избoритe:
    "Въпросът c глaвнo В е кого ще изберат американците за президент : Ако е Тръмп - коронавируса ще си отиде от информационните сайтове и ще стане като гриповете всяка година! Ако изберат Байдън - ще видите тогава кон боб яде ли или луканка на пръчка! Ще има още по напориста коронаистерия и такъв невероятен бизнес с всякакви дезинфектанти, ваксини, лекарства!"
    Зaпoчвa c мacки зa 100 дни oщe прeди дa e влязъл в Бялaтa къщичкa!
    CЛEДВA ПРOДЪЛЖEНИE!
  • 7 Грульо

    23 0 Отговор
    Байдън кога ще си бие бустерната доза. Идва зима, трябва да си подсили имунитетя. :D
  • 8 enbo

    8 0 Отговор
    Боби кенеди ако го направят президент короната ще изчезне той знае най-добре този целият цирк не напразно беше в Берлин поканен.
  • 9 В грешка си

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    малоумник е една дума бе друже, бегай в 3 клас!

    Коментиран от #10

  • 10 Няма

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "В грешка си":

    да го вземат защото е с брада!
  • 11 сиси

    3 0 Отговор
    Да си бяха оставили Тръмп, сега нямаше да е така..Лош бил..направили са си избора за близките няколко години :)
  • 12 бай онзи

    0 0 Отговор
    настъпиха мотиката фашагите този път, 27 щата са декларирали че са против