Last news in Fakti

15 Септември, 2021 12:19 923 6

Байдън очаква щети за над $100 млрд. в САЩ от лошо време тази година

  • сащ-
  • ураган-
  • джо байдън

Трябва да направим инвестициите, които ще забавят измененията на климата днес, а не утре, настоя президентът на САЩ

Байдън очаква щети за над $100 млрд. в САЩ от лошо време тази година - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Щетите от екстремните метеорологични събития в Съединените щати през тази година ще възлязат на над 100 милиарда долара, заяви американският президент Джо Байдън при посещението си в щата Колорадо.

Преди това той посети пострадалите от пожарите Калифорния и Айдахо, докато в други части на страната бури предизвикаха наводнения и взеха десетки жертви.

Тропическата буря Никълъс удари крайбрежието на Тексас и Луизиана във вторник, предизвиквайки наводнения и прекъсване на електрозахранването в стотици хиляди сгради.

Ройтерс отбелязва, че Байдън използва пътуването, за да получи подкрепа за плана за инфраструктурни разходи, насочени към борбата с нарастващата заплаха от изменението на климата.

Трябва да направим инвестициите, които ще забавят измененията на климата днес, а не утре, настоя Байдън.

„Освен изгубените и съсипани животи през миналата година, лошото време е струвало на Америка 99 милиарда долара. Тази година този рекорд ще бъде надминат, като щетите ще бъдат доста повече от 100 милиарда долара“, каза президентът.

„Знаем коя е причината за това – промяната на климата. Аз определих цел за Съединените щати – да постигнем от 50 до 52 процента намаление на емисиите на парникови газове до 2030 г. Можем да постигнем това по начин, който създава добри работни места, по-ниски данъци за потребителите и бизнеса, като ни направи световни лидери в една изцяло нова индустрия“, продължи Байдън.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Сатана

    4 1 Отговор
    Едни му викат —промяна на климата ,а други го наричат HAARP
  • 3 666

    8 1 Отговор
    Искахте ХААРП - на ви ХААРП! Ефектът на бумеранга. Всичко щеви се върне тъпкано. И Ковида и мигрантските вълни и бълнуванията ви за Нов световен ред.В Библията дпбре е описано как става.Новите Содом и Гомор щесе случат много скоро!

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Механик

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "666":

    Кофти е, че чакаме да се случат нещата, а междувременно затъваме в робство.
    Изобщо, какво толкова им се случва на лошите по принцип? От историята е видно, че лошите само стават по-богати и по-лоши. Пример, разните му там тайни ордени, дето и преди и сега командват и дирижират света. Науката им подарява най-съвършенните за момента средства за контрол, а несметните им пари им дават възможността да прилагат тия средства.
    Содом и Гомор получават обикновенните хорица. Справка Хирошима и Нагасаки.
  • 6 Когато умира рита най-силно

    1 1 Отговор
    Нищо бе ще пробутате на балъците някакви шишенца с нещо си ииии хоп ето ти 200-300 милярда.Само да не забравите, че кацата която пълните НЯМА ДЪНО.