20 Септември, 2021 15:31 1 242 5

Шефът на ООН призова САЩ и Китай: Избегнете нова Студена война!

  • сащ-
  • китай-
  • оон-
  • антониу гутериш

Според Гутериш двете световни икономически сили трябва да си сътрудничат в областта на климата и да водят по-стабилни преговори по отношение на търговията и технологиите

Шефът на ООН призова САЩ и Китай: Избегнете нова Студена война! - 1
Снимка: shutterstock

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш предупреди за възможна нова Студена война. Той призова Китай и САЩ да подобрят своите „напълно нефункционални“ отношения, преди проблемите между двете държави да се пренесат и в останалата част от планетата.

Според Гутериш двете световни икономически сили трябва да си сътрудничат в областта на климата и да водят по-стабилни преговори по отношение на търговията и технологиите, дори и предвид постоянните политически противоречия за правата на човека, икономиката, сигурността и суверенитета в Южнокитайско море.

„Трябва на всяка цена да избегнем нова Студена война, която би била различна от предишната и вероятно по-опасна и по-трудна за управление“, настоя Гутериш в интервю за АП.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    14 0 Отговор
    Студените войни са най-забавни. Всички лъжат яко, блъфират за пред масите и харчат яко пари за глупости от сорта на що Слънцето греело..
  • 2 Абе

    12 0 Отговор
    Тия ООНЕ кви бяха ?
  • 3 Госあ

    8 0 Отговор
    Маачкай Си ! Русия е с теб !
  • 4 mi6osp

    5 0 Отговор
    За да предотвратят гореща война с Китай, американските генерали взеха от Байдън ключа от ядреното куфарче.
  • 5 Sieg

    8 1 Отговор
    България винаги ще е на страната на Китай и Русия и никога на страната на САЩ!!!