21 Септември, 2021 20:20 2 704 6

Лондон ни препоръча: Помислете и за дистанционно гласуване!

  • гласуване-
  • вот-
  • великобритания-
  • германия

По-късно бе съобщено, че Германия дава съгласие за разкриване на избирателни секции до 40 адреса извън дипломатическите ни и консулски представителства

Лондон ни препоръча: Помислете и за дистанционно гласуване! - 1
Снимка: shutterstock

Великобритания е дала съгласие за провеждане на изборите за президент и вицепрезидент, както и за народни представители на 14 ноември 2021 г. на територията на страната.

В нотата, с която британското външно министерство ни информира за даденото съгласие, се посочва, че Великобритания отчита желанието на българската страна да улесни упражняването на вота на избирателите, като се разкрият избирателни секции на различни места, включително в посолството ни в Лондон.

От МВнР посочват, че в тази нота се отправят и препоръки за обмисляне на алтернативни варианти като дистанционна форма на гласуване или по пощата, а в случай че това не е възможно, да се организира присъствено упражняване на вота.

Уточнява се, че организирането на изборите трябва да бъде съобразено с актуалните противоепидемични мерки във Великобритания, свързани с пандемията от коронавирус.

По-късно бе съобщено, че Германия дава съгласие за разкриване на избирателни секции до 40 адреса извън дипломатическите ни и консулски представителства.

От Министерството на външните работи припомнят, че провеждането на национални избори и референдуми на други държави на територията на Германия чрез разкриване на избирателни секции подлежи на разрешителен режим. Според германската практика и нормативна уредба разкриване на територията на страната на избирателни секции извън дипломатически и консулски представителства се допуска само по изключение, като всеки конкретен адрес се съгласува с компетентните федерални и провинциални власти.

При тези обстоятелства българското посолство в Берлин и генералните ни консулства във Франкфурт на Майн и Мюнхен ще положат всички усилия, разчитайки на подкрепата и съдействието на българската общност, за да се осигурят оптимални условия за българските граждани в Германия да осъществят своето право на глас.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Четник

    6 3 Отговор
    Ще се извият едни опашки и черните ще се чудят тя белите за какво са се събрали.Лондон отново ще гласува за ИНТ .Успех.
  • 2 Димов

    7 0 Отговор
    И на следващите избори, за БГ партиите ще гласуват дистанционно и 1,35 млрд избиратели от Индия.
  • 3 Браво,

    7 0 Отговор
    сега остава Реджепа да забрани изборите в турция !
  • 4 12345

    3 1 Отговор
    Само да не ме карат цял ден да вися като каиш да и дам някакъв номер че да ме отчетът че съм гласувал.Абсолютно безмислено.
  • 5 Грух

    1 1 Отговор
    Лондон да. Г. О ду. Ха. Г. Нусни. Ин. Гили. Зи, Ла. Пай. Те го.
  • 6 никой

    0 0 Отговор
    Тея пък кои бяха?
    А, да плъховете от кораба.