Last news in Fakti

3 Октомври, 2021 09:01 2 045 14

Саакашвили обяви гладна стачка в затвора

  • михаил саакашвили-
  • затвор-
  • гладна стачка

Третият президент на Грузия Михаил Саакашвили беше арестуван в Тбилиси, след като се завърна в страната, прекъсвайки 8-годишното си изгнание

Саакашвили обяви гладна стачка в затвора - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Експрезидентът на Грузия Михаил Саакашвили, който беше арестуван на 1 октомври, започна гладна стачка и обяви, че е политически затворник, съобщи изданието Новости-Грузия с позоваване на грузинския омбудсман Нино Ломджария.

По думите на Саакашвили, той сам е отворил вратата на жилището си, когато е дошла полицията, и не е оказал съпротива при ареста. Припомняме, той обяви предварително намерението си да се върне в Грузия за местните избори.

Според Ломджария, Саакашвили няма особени оплаквания по отношение на здравето си. Тя се срещна с него в затвора часове след задържането му.

Третият президент на Грузия Михаил Саакашвили беше арестуван в Тбилиси, след като се завърна в страната, прекъсвайки 8-годишното си изгнание.

Председателят на управляващата партия "Грузинската мечта" Ираклий Кобахидзе обвини експрезидента, че се е върнал, за да организира държавен преврат, предаде агенция Interpressnews.

Саакашвили беше държавен глава на Грузия от 2004 до 2013 г., след което избяга. Срещу него бяха образувани няколко наказателни производства, включително за убийство и побой, по които съдът го осъди задочно да лежи в затвора.

След връщането му към старите обвинения беше добавено и обвинение за незаконно преминаване на границата.

Президентът на страната Саломе Зурабишвили заяви, че никога няма да го помилва.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гнъссс

    33 1 Отговор
    Тази американска марионетка е най-корумпираната тваррр в грузинската история! Предизвика война и все още си мисли, че всичко е забравено. Не е! Ще изгние в затвора!

    Коментиран от #9

  • 2 гадно

    25 0 Отговор
    Що бе да не са му свършили вратовръзките?
  • 3 сигурно

    21 0 Отговор
    Пратили са го да прави революция , но там законите са железни ,и здраво ще го отнесе !
  • 4 Пучо Капучо

    13 0 Отговор
    Това е лошо. Щот Саакашвили нема кво да а.ка. Требе да земат мерки.
  • 5 rusnak

    6 0 Отговор
    А анална?
  • 6 Раданч Татлъту

    9 3 Отговор
    Респект за другара Саакашвилиий!
    Ивайло Мирчев и Имил Радев го подкрепят,като също са обявили символична гладна стачка!🐷🐷🐷👍
  • 7 Наакашвили

    10 0 Отговор
    И в Украйна се пробвах в политиката и от там ме озгониха. Важно е да бъда на власт и да крада яко. Е какво са няколко милиарда долара?! Мога да ги изхарча.
  • 8 Ежко Бежко

    19 0 Отговор
    Горките евроатлантици. Тъкмо се поуспокоиха за Навални, сега пак юруш да плачат за тоя предател. Жалко че не могат да плюят директно срещу Путин, ама ще намерят някаква руска следа и хайде на още санкции.
  • 9 БОРУНА ЛОМ

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гнъссс":

    И ТУК ТРЯБВА ДА Е ТАКА С КРАВАРСКИ ТЕ РАТАИ! И ТОГАВА ЩЕ ТРЪГНЕМ В ПРАВИЛНАТА ПОСОКА!
  • 10 БОРУНА ЛОМ

    9 0 Отговор
    И ТУК ТРЯБВА ДА Е ТАКА С КРАВАРСКИ ТЕ РАТАИ! И ТОГАВА ЩЕ ТРЪГНЕМ В ПРАВИЛНАТА ПОСОКА! И НЕГО ГО ИЗОСТАВИХА КРАВАРИТЕ КАТО В АВГАНИСТАН,, ИЗПОЛЗВАЙ ИЗХВЪРЛИ,,,,!
  • 11 Рамбо

    12 0 Отговор
    Сигурно са му спрели американската пенсия, украинската той сам прецака и сега му се налага да натрупа нов стаж в затвора, представяйки се за политзатворник. Иначе няма логично обяснение защо ще ходиш някъде, където те чака затвор

    Коментиран от #12

  • 12 един от стадото

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Рамбо":

    не е точно така. Рихард Зорге, най великия шпионин на всички времена, истинския Бонд със всичките му грехове е бил двоен агент. И в крайна сметка Сталин го послушва по направление Япония и нейните планове. Над 20свежи дивизии сибиряци тръгват на запад и дават отпор при люта зима на Сталинград и Москва. Никога не се знае кой зад кого стои последно
  • 13 свиреп ОХЛЮВ

    1 0 Отговор
    Само си представете как и ББ би обявил гладна стачка в затвора и след някой и друг месец да се втали до 90 -95 кг ? Ще излезе почти като левент ! Красота и мечта !
  • 14 потребител

    0 0 Отговор
    Няма да е загуба!