Last news in Fakti

5 Октомври, 2021 23:45 2 269 10

Африканските финансови министри застанаха на страната на Кристалина Георгиева

  • африка-
  • финансови министри-
  • похвалиха-
  • кристалина георгиева-
  • справедливост

Министрите от 16 държави, включително Нигерия, Египет и Етиопия, определиха Георгиева като "истински партньор" на африканските държави

Африканските финансови министри застанаха на страната на Кристалина Георгиева - 1
Снимка: БГНЕС

Групата на финансовите министри от африканските страни са похвалили ръководството на управляващия директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева, след като бе обвинена в неправомерен натиск на подчинените си по време на престоя и в Световната банка, с цел коригиране на класирането "Doing Business" в полза на Китай, съобщава Bloomberg.

Министрите от 16 държави, включително Нигерия, Египет и Етиопия, определиха Георгиева като "истински партньор" на африканските държави, който се стреми да се мобилизира финансиране за справяне с последиците от коронавируса. Обвиненията на адвокатска кантора в хода на разследването от миналия месец, са "сериозни и трябва да бъдат разследвани. Вярваме, че това трябва да се направи по начин, който не подкопава целостта на МВФ и преди всичко гарантира честен и справедлив процес" - казаха министрите в изявление направено в Министерството на финансите на Сенегал.

Под ръководството на Георгиева МВФ са отпуснали около 30 милиарда долара под формата на резервни активи за африканските икономики и призовава богатите държави да насочат част от средствата си към страните, които нямат достатъчно, за да се справят с кризата, причинена от Covid-19. Тя също така подкрепя африканските правителства да намерят начин за удължаване на срока за погасяването на дълговете им. Включително и да окажат помощ и на най-бедните страни.

Китай е основен кредитор на много африкански страни, а Георгиева отхвърля обвиненията в неправомерната намеса в доклада на Световната банка "Doing Business" с цел повишаването на рейтинга на бизнес климата в Китай. Африканските министри споделят, че ръководството на МВФ е важен елемент в отговора на кризата и тя е дала своя принос за развитието на организациите, които ръководи.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха ха🤣

    24 10 Отговор
    На бас, че всички корумпирани авторитарни и диктаторски режими ще я подкрепят.
  • 2 африканците

    24 8 Отговор
    Щом я аресват , да си я вземат и да вечерят с нея .Малко е тегава , ама ако я сварят убаво може и да стане.
  • 3 ха ха

    13 7 Отговор
    Африканците подкрепят република Бан-тустан!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ЗАЩО ЛИ НЕ СЕ УЧУДВАМ

    14 4 Отговор
    Нигерия, Етиопия, Египет са сред най корумпираните държави / справка класацията на Transparency International/ и точно затова подкрепят Сталинка!
  • 6 Софиянец

    7 5 Отговор
    Отделно мълчаливо одобрение има от Северна Корея, Иран Сирия Китай и благодетелите и от мацква ;)
  • 7 Лост

    4 2 Отговор
    Ако Борисов беше на власт дали щеше да я подкрепя?
  • 8 Да си

    5 1 Отговор
    я вземат в Африка !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ДЯВОЛ ЧОВЕК

    5 1 Отговор
    Няма лоше, че са застанали, баницата и доста голяма.
    Ако искат за ВОЖД ДА СИ ЯВЗЕМАТ!