Last news in Fakti

7 Октомври, 2021 14:25 1 878 9

CNN обвини руски хакери за атаката срещу SоlarWinds миналата година

  • хакери-
  • русия-
  • cnn

Информацията е напомняне за проблемите, пред които е изправена администрацията на Джо Байдън, опитваща се да сведе до нула опитите на цифрови противници на САЩ да получат достъп до класифицирани данни

CNN обвини руски хакери за атаката срещу SоlarWinds миналата година - 1
Снимка: shutterstock

Руските хакери, за които се твърди, че са участвали в атаки срещу IT компанията SolarWinds миналата година, през последните месеци се опитаха да проникнат в правителствените мрежи в САЩ и Европа, съобщи CNN, позовавайки се на анализатори за киберсигурност, проследяващи дейността на групата.

„Групата компрометира много държавни структури, политически и външнополитически организации и доставчици на технологии, които осигуряват пряк или косвен достъп до целеви организации за крайно използване в Северна Америка и Европа“, каза Чарлз Кармакал, старши вицепрезидент и технически директор на компанията Mandiant.

Той отказа да посочи конкретните доставчици, засегнати от хакерската атака.

Както бе отбелязано от CNN, не е ясно до какви точно данни хакерите биха могли да са получили достъп, но тази информация е напомняне за проблемите, пред които е изправена администрацията на Джо Байдън, опитваща се да сведе до нула опитите на цифрови противници на САЩ да получат достъп до класифицирани данни.

Руските власти постоянно отричат участието си в кибератаки.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й‼

    16 0 Отговор
    Пак ли Баширов и Петров са замесени ‼️

    Коментиран от #4

  • 2 БАЙ Х@Й‼️

    12 2 Отговор
    Логото на хакерската група " PUT IN" , се появило на всеки монитор ‼️
  • 3 ТаУмВзе

    13 1 Отговор
    Лично Путин ги е хакнал бе! Тия изгучлеци се чудят, къде да ги заболи фатално.
  • 4 zeus

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й‼":

    Има запис как Путин лично ги хаква докато си пие водката, мези с краставички и свири на балалайка :)

    Коментиран от #6

  • 5 TURKIYE 🇹🇷

    4 6 Отговор
    Мужикстан и Краваристан хванах единия и ударих другия нямат вече никакво влияние в света тия слабунгери смешни еврейте трябва да се газят и да ги гавриш ,а ганювеца да гледа че към него в момента ще има още умпа лумпа че евро жендитата са тъпи и болни от толерастия Живота е само в TURKIYE 🇹🇷💯❤️ ❤️ ако трябва да го разберете съвсем скоро...
  • 6 Сандо

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "zeus":

    ... мечка играе в ритъма на музиката,а в краката му кротко спят едно японско и едно българско куче ...
  • 7 koлибap

    3 0 Отговор
    Ми нале они са салте аналози бре! Като как ке улазат у цифре??
  • 8 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    СНН Е ИНФОРМАЦИОННА КОМПАНИЯ --ОБВИНИТЕЛ ---НО НА ЧИО ПОДЧИНЕНИЕ ---ЕСТЕСТВЕННО НА ЕВРЕИТЕ -СЕМИТИ-ЦИОНИСТИ ОТ САЩ --- ГОСПОДАРИ НА ДОЛАРА И НА АМЕРИКАНСКИЯ НАРОД ... ГОСПОДАРИ НА СЛУГИ И РОБИ - ИРЛАНДЦИ ;БРИТИ;ФРАНСЕТА ;ИТАЛИАНИ ; ЛАТИНОСИ ; АФРОКИ ; АРАБИТА ;ЧИНЕЗИЪН; РУСЕТА И ЕВРОПЕТА - !?!?!?!?!?!?!?!?!?!?
  • 9 Грух

    2 0 Отговор
    Честит рожден ден на Владимир Путин !

    Да е жив и здрав и да иляди !